Χρήστος Νικολόπουλος: «Ήμουν στο αεροπλάνο και άρχισα να έχω τάσεις λιποθυμίας, έχανα τον αέρα»

«Πλέον είχα σοβαρό πρόβλημα πανικού και λίγο μελαγχολία»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Χρήστος Νικολόπουλος: «Ήμουν στο αεροπλάνο και άρχισα να έχω τάσεις λιποθυμίας, έχανα τον αέρα»

Ο Χρήστος Νικολόπουλος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή The 2night show και μίλησε για την επιτυχημένη καριέρα του και γενικά τη ζωή του.

«Είναι σπάνιες οι φορές που δεν διανοήθηκα να βάλω στα τραγούδια μου μπουζούκι. Υπήρχε πάντα λίγο η τάση να το έχουν στο περιθώριο το μπουζούκι. Ο πατέρας μου δεν με άφηνε γιατί έλεγε ότι μπουζουκτσής ίσον αλήτης. Έλεγε ότι θα γίνω χασικλής. Κι εγώ δεν έπινα και δεν κάπνιζα ποτέ», δήλωσε χαρακτηριστικά στον Γρηγόρη Αρναούτογλου, ο οποίος είχε καλεσμένο και τον Γιώργο Κακοσαίο.

Με τα μπουζούκια του έχει ιδιαίτερο δέσιμο και όλως τυχαίως επιστρέφουν πάντα σε εκείνον. Τη σύζυγό του τη γνώρισε σε ένα μαγαζί που δούλευε στην Κόρινθο και είναι μαζί πάνω από 50 χρόνια, ενώ ως ευαίσθητος χαρακτήρας, δεν άντεξε τον ανταγωνισμό, την αντιζηλία και τον φθόνο στον καλλιτεχνικό χώρο και αντιμετώπισε κρίσεις πανικού.

«Ενώ έχω ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, μια φορά που ήμουν στο αεροπλάνο για Κρήτη, άρχισα να έχω τάσεις λιποθυμίας, έχανα τον αέρα. Πήγα στον γιατρό, όμως πλέον είχα σοβαρό πρόβλημα πανικού και λίγο μελαγχολία. Όταν πήγαινα σε κανέναν υπόγειο για πρόβες πάντα έψαχνα να δω που είναι η πόρτα. Πλέον το ελέγχω απόλυτα, αλλά δεν τολμώ να πάω στην Αμερική. Μπαίνω στο αεροπλάνο αλλά δεν κάνω τόσο μεγάλο ταξίδι».

Λίγα λόγια για τον Χρήστο Νικολόπουλο

Ο Χρήστος Νικολόπουλος (Νησελούδι Ημαθίας, 11 Ιουλίου 1947) είναι Έλληνας συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού. Το έργο του εστιάζεται στο λαϊκό τραγούδι έχοντας εμφανή στοιχεία και από την παραδοσιακή μουσική. Συνέθεσε πολλά μουσικά έργα.

Οι γνωστοί δίσκοι του είναι πάρα πολλοί (αναφέρεται εκτεταμένη αναφορά στην ενδεικτική του δισκογραφία) και μερικά από τα πλέον γνωστά τραγούδια τα: «Νυχτερίδες και αράχνες» (1968), «Απόψε σ' έχω στην αγκαλιά μου» (1968), «Αγριολούλουδο» (1972), «Νύχτα στάσου» (1975), «Υπάρχω» (1975), «Στο σταυροδρόμι» (1977), «Οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα η αγάπη μένει», «Παίξε Χρήστο επειγόντως», «Οι νταλίκες»,

Χρήστος Νικολόπουλος καριέρα

«Όλοι δικοί μας ήμαστε», «Ο Σαλονικιός», «Αγάπη όλο ζήλια», «Το βραδάκι», «Συλλαβιστά - ­Ψιθυριστά», «Μη μιλάς, μη γελάς, κινδυνεύει η Ελλάς», «Η νύχτα θέλει έρωτα», «Όλες του κόσμου οι Κυριακές» κ.α.