Ξένια Μπουζαρανίδου: Η Ελληνίδα σεφ που δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από τον πρέσβη της Βενεζουέλας

«Ήθελα να πηγαίνω στη δουλειά και να είμαι αόρατη»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ξένια Μπουζαρανίδου: Η Ελληνίδα σεφ που δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από τον πρέσβη της Βενεζουέλας

Το πρωί της Παρασκευής, η Ξένια Μπουζαρανίδου μίλησε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega αναφορικά με την σεξουαλική παρενόχληση που είχε δεχτεί από τον πρέσβη της Βενεζουέλας.

Η Ελληνίδα σεφ ήταν μία από τις πέντε γυναίκες υπαλλήλους, που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον πρέσβη της Βενεζουέλας πριν από 8 χρόνια. Ωστόσο, κατάφερε και δικαιώθηκε από τα ελληνικά δικαστήριο, όμως εδώ και δύο χρόνια που έχει τελεσιδικήσει η υπόθεση, δεν έχει εκτελεστεί ακόμα η απόφαση που τη δικαιώνει.

Οι δηλώσεις της Ξένιας Μπουζαρανίδου για την σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη από τον πρέσβη της Βενεζουέλας

«Όταν ήρθε ο πρέσβης, ο κ. Γκοντζάλεζ, έκανε τη ζωή μας κόλαση. Τη ζωή τη δικιά μου κι άλλων τεσσάρων γυναικών σε τέτοιο σημείο, που τουλάχιστον προσωπικά ήθελα να πηγαίνω στη δουλειά και να είμαι αόρατη. Και οι πέντε ήμασταν Ελληνίδες. Προσπαθούσε να με απομονώσει κάποιες φορές. Εγώ είχα την ατυχία, επειδή δούλευα στο σπίτι του, να είμαι μόνη μου. Δεν ήταν πολύ εύκολο να αποφύγω το αφεντικό μου.

Θαυμάζω τους ανθρώπους που μιλάνε πια, ενδεχομένως ωρίμασε η κοινωνία μας για να το ακούσει. Όταν αυτό συμβαίνει, είναι ισοπεδωτικό. Έκανα επτά χρόνια περίπου μέσα μου για να το ξεπεράσω. Τώρα αποφάσισα να μιλήσω, γιατί εξοργίστηκα. Βλέποντας όλους αυτούς τους ανθρώπους να μιλάνε, άκουσα τους πολιτικούς μας να χρησιμοποιούν ακόμα και τη δικιά μου υπόθεση, και απλά να υποκρίνονται. Έγινε το δικαστήριο, δικαιώθηκα και τα τελευταία 2 χρόνια κανείς δεν εκτελεί την απόφαση του δικαστηρίου».

Η Ξένια Μπουζαρανίδου τόνισε πως μετά τις καταγγελίες, ο πρέσβης έφυγε μετά την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα και επιχείρησαν να το συγκαλύψουν προκειμένου να μη βγει στα μέσα το περιστατικό: «Μου είπαν να δείξω πολιτική ψυχραιμία και να το λύσουμε εσωτερικά. Πρόκειται για πολιτικό πρόσωπο, αλλά δεν θα ήθελα να πω ποιος. Εκείνη την εποχή ήταν σε άνοδο το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, οι σχέσεις του κόμματος με τη Βενεζουέλα ήταν εξαιρετικά καλές και βεβαίως ήταν και προεκλογική περίοδος. Αν έβγαινε ένα τέτοιο σκάνδαλο, ενδεχομένως να αμαύρωνε την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ».

Πολλοί στο μεταξύ έχουν τοποθετηθεί για το θέμα των καταγγελιών και της σεξουαλικής παρενόχλησης, είτε έχουν πέσει θύμα ή όχι, μια εκ των οποίων ήταν και η Ράνια Τζίμα.