Συγκίνησε ο Περικλής Κονδυλάτος: «Υπήρχε βία μεταξύ των γονιών μου στο σπίτι! Εντάσεις, φωνές»

«Είχαν βγάλει το σπίτι μας στον πλειστηριασμό, πήγα με τη μητέρα μου και είχα την αγωνία αν κάποιος θα πληρώσει παραπάνω»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Συγκίνησε ο Περικλής Κονδυλάτος: «Υπήρχε βία μεταξύ των γονιών μου στο σπίτι! Εντάσεις, φωνές»

Μια σπάνια εξομολόγηση για την προσωπική του ζωή και τα παιδικά του χρόνια έκανε ο Περικλής Κονδυλάτος καλεσμένος στην διαδικτυακή εκπομπή του Φώτη Σεργουλόπουλου.

Ο σχεδιαστής κοσμημάτων και πρώην παίκτης του Survivor 4 επίσης, αναφέρθηκε στην εμπειρία που έζησε στον Άγιο Δομίνικο και στους στίβους μάχης.

«Έκλεψα φαγητό αρκετές φορές. Μια φορά περπάτησα γύρω στα 40 λεπτά και βρήκα μια μικρή καλύβα ενός ψαρά, που είχε αφήσει ο άνθρωπος το παντελόνι του, προφανώς είχε μπει να ψαρέψει, και είχε μέσα το πορτοφόλι του και το κινητό του και είχε και κάποια φαγητά. Εκείνη τη φορά πήρα μόνο ένα αλάτι που βρήκα. Έχω αναθεωρήσει για τον τρόπο που μιλούσα μέσα στο παιχνίδι. Θα ήθελα να μην έχω μιλήσει τόσο αυστηρά», αποκάλυψε.

Περικλής Κονδυλάτος οικογένεια παιδικά χρόνια βία

Η εξομολόγηση του Περικλή Κονδυλάτου για την βία που υπήρχε στο σπίτι του

«Η οικογένειά μου ήταν πολύ ιδιόρρυθμη. Οι γονείς μου είχαν μια παθιασμένη σχέση μεταξύ τους. Ο πατέρας μου ήταν μια ακραία προσωπικότητα που δημιουργούσε διάφορα προβλήματα μέσα από τη διαχείριση των οικονομικών, από τις ερωτικές του περιπέτειες. Και όλη αυτή η οριακή προσωπικότητα έφερνε πολλές εξάρσεις μέσα στο σπίτι, στις οποίες η μητέρα μου δεν έπαιρνε μέρος.

Υπήρχαν εντάσεις, υπήρχαν φωνές, υπήρχε βία. Δεν υπήρχε βία προς εμένα και την αδερφή μου, υπήρχε βία μεταξύ των γονιών μου. Το βλέπαμε και έπρεπε να το διαχειριστούμε. Θυμάμαι μια φορά που είχαν βγάλει το σπίτι μας στον πλειστηριασμό και πήγα εγώ με τη μητέρα μου και είχα στη σχολική μου τσάντα εκατομμύρια σε μετρητά και είχα την αγωνία αν κάποιος θα πληρώσει παραπάνω για το σπίτι μας».

Ακολουθήστε την Ελένη Ζουγανέλη στο Instagram

«Είμαι τρελός, γι αυτό πήγα στο Survivor»

Το πρώτο πράγμα που έφαγε ο σχεδιαστής κοσμημάτων όταν επέστρεψε στην Ελλάδα ήταν γαλακτομπούρεκο και σπανακόπιτα, ενώ έχει βρεθεί με την Έλενα Μαριπόσα, η οποία τον περιέθαλψε μετά την έξοδό του από το παιχνίδι.

«Είμαι τρελός, γι αυτό πήγα στο Survivor. Το 2020 ήταν μια χρονιά που είχαμε κάνει με τον Βασίλη Ζούλια φοβερά σχέδια και είχαμε προτάσεις. Ακυρώθηκαν όλα και όταν ήρθε αυτή η πρόταση ήταν στη φάση που είχα κοκκαλώσει. Αυτός ήταν ο ένας λόγος και ο άλλος ήταν ότι τρόμαξα και μπορεί να ήθελα να αποφύγω τη δυσκολία. Πήγα συνειδητά για να πονέσω. Αν πας για να κάνεις διακοπές θα υποφέρεις περισσότερο», δήλωσε και συνέχισε:

«Δεν αισθάνθηκα ότι δεν έχω τον έλεγχο του εαυτού μου. Ο κόσμος έχει δει κάποια μη κολακευτικά πλάνα δικά μου και στιγμές που μπορεί να φαινόμουν εκτός ορίων, η πείνα μπορεί να σε κάνει να γίνεις πιο ακραίος. Την ώρα που με χτυπάνε δεν υπάρχει χαριτωμένος τρόπος να αντιδράσω.

Δεν δέχομαι ότι με χτυπάς για να πάρεις ένα έπαθλο. Όταν μου κάνουν κάτι άσχημο δεν δέχομαι να μείνω σιωπηλός για να φανώ γλυκούλης. Δεν έχω την ανάγκη να πουν “ο Περικλής είναι καλός”. Στεναχωρήθηκα εκείνη τη μέρα, αντέδρασα όπως ένας άνθρωπος που έτρωγε ξύλο από έναν φίλο. Είμαι περήφανος για αυτό το περιστατικό όμως για άλλα δεν είμαι».

«Ήμουν αυστηρός με τα παιδιά και χρησιμοποίησα κάποιες λέξεις που δεν θέλω να τις επαναλάβω,. Τους έκρινα σκληρά. Δεν θα το έκανα αυτό και ιδίως για παίκτες που έμαθα κάποια πράγματα και τους λόγους που μπήκαν στο παιχνίδι», πρόσθεσε και απάντησε για το αν έχει επαφές με την Ανθή Σαλαγκούδη: «Δεν μιλούσαμε πριν βγω. Είχε αποφασίσει να μη μου μιλάει και το σέβομαι. Εννοείται αν θέλει να μιλήσουμε. Άκουσα ότι έχω κλείσει σαν κεφάλαιο για εκείνη».

Για το ποιον θα ήθελε να δει νικητή: «Είναι πολλά παιδιά που είναι άξια. Εγώ είδα τον Ασημακόπουλο να κάνει τρομερή προσπάθεια και κρίνεται αυστηρά τώρα. Είναι πολύ σοβαρός, η περσόνα που βγάζει προς τα έξω είναι λίγο διαφορετική από αυτό που γνωρίζω. Είναι καλός αθλητής, θέλει να κάνει το καλύτερο για την ομάδα. Είναι ένας άνθρωπος που του αξίζει η νίκη. Η Καρολίνα επίσης».

Για τον Τριαντάφυλλο: «Έχω μετανιώσει αν υπήρξα αιχμηρός γιατί υπάρχουν άνθρωποι έξω που αγαπάνε αυτούς τους ανθρώπους που έκρινα εγώ. Ο Τριαντάφυλλος είναι πολύπλευρος και θα ήταν πολύ αστείο να τον πω καλό ή κακό και θα ήταν άδικο να το κάνω. Είναι φωτεινός, διασκεδαστικός και δοτικός άνθρωπος. Ασταμάτητος όλη μέρα. Μπορεί να μην ψαρεύει, αλλά θα δώσει το ιδιαίτερο χρώμα. Δεν είναι ανάγκη να δώσει κάποιος κάτι υλικό. Το σόου έχει και μεγάλη επιτυχία εξαιτίας του Τριαντάφυλλου».

Για τον Τζέιμς: «Ο Τζέιμς είναι φοβερός παίκτης, έξυπνος, σοφός για την ηλικία του. Έχει τρομερό IQ. Θα μπορούσα να κάνω παρέα μαζί του».

Όσο για το αν υπάρχει κάτι που θα πρέπει να γνωρίζουν οι τηλεθεατές: «Υπάρχουν οι ώρες. Βλέπουν ένα μονταρισμένο πράγμα το οποίο δεν σημαίνει ότι τους κοροϊδεύει κανείς. Υπάρχουν οι ώρες που ήμασταν αντιμέτωποι του τι πρέπει να κάνω τώρα. Αυτή την αγωνία δεν την ξέρουν οι τηλεθεατές. Είναι αληθινή ζωή, αγωνία και απόγνωση. Βλέπω στα μάτια των παιδιών την πείνα και το “αντέχω άλλο λίγο;”. Να ξέρουν όταν κρίνουν ότι είναι άνθρωποι, όχι ένας χαρακτήρας».