Χριστίνα Κοντοβά: Υιοθετεί κοριτσάκι από την Ουγκάντα

Στο πλευρό της στην απόφασή της ο Τζώνη Καλημέρης

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Χριστίνα Κοντοβά: Υιοθετεί κοριτσάκι από την Ουγκάντα

Με μία ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Χριστίνα Κοντοβά ανακοίνωσε στους διαδικτυακούς ανακοίνωσε στους διαδικτυακούς της φίλους πως έγινε ανάδοχη μητέρα ενός κοριτσιού από την Ουγκάντα και έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για την υιοθεσία της.

Η σχεδιάστρια, λίγους μήνες μετά την περιπέτεια που έζησε με τον κορωνοϊό, αποκάλυψε πως μέσα από τα ταξίδια που έχει πραγματοποιήσει στην Αφρική, της δημιουργήθηκε η επιθυμία να υιοθετήσει ένα παιδάκι, ενώ στο πλευρό της βρίσκεται και ο αγαπημένος της Τζώνη Καλημέρης.

Η ανάρτηση της Χριστίνας Κοντοβά

«Adopting Ada. Τους τελευταίους μήνες ζω στην Ουγκάντα, εκτός απο λίγες εβδομάδες που έχω επιστρέψει στην Ελλάδα κυρίως για επαγγελματικούς λόγους. Ζω στην Καμπάλα για το κοριτσάκι που κρατώ στην αγκαλιά μου, για την οποία αυτή τη στιγμή είμαι ανάδοχη μητέρα εως ότου την υιοθετήσω. Είναι ένα ταξίδι που έχει ξεκινήσει πριν περίπου ένα χρόνο και είναι το ταξίδι της ζωής μου....

Δεν θυμάμαι πότε ακριβώς γεννήθηκε η επιθυμία μου να υιοθετήσω και δεν έχει σημασία. Έγινε όμως σκοπός μέσα απο τα ταξίδια μου στην Αφρική με την ActionAid (που δεν έχει καμία σχέση με υιοθεσίες αλλά έτσι ήρθα σε επαφή με την Αφρική και την αγάπησα) και μετά απο μια σειρά γεγονότων τον Φεβρουάριο του 2020 βρέθηκα στα γραφεία της Διεθνούς Κοινωνικής Υπηρεσίας στην Αθήνα για να ξεκινήσω τον φάκελο μου και την διαδικασία αξιολόγησης μου για υιοθεσία.

Ο φάκελος έφτασε στην Ουγκάντα το περασμένο καλοκαίρι και μπήκα σε λίστα ως υποψήφια θετή μητέρα. Λίγο καιρό μετά μπήκε στην ζωή μου η Έιντα. Η διαδικασία της αναδοχής στην Ουγκάντα διαρκεί περίπου 12 μήνες κατα τους οποίους θα πρέπει να μένω κυρίως στη χώρα.

Αφού συμπληρωθεί ο χρόνος αναδοχής θα προχωρήσω σε επίσημη υιοθεσία. Είναι δύσκολη διαδικασία και ταυτόχρονα μαγική. Χρειάστηκα αποθέματα δύναμης που δεν ήξερα ότι έχω, μου γεννήθηκαν πρωτόγνωρα συναισθήματα, έχω λυγίσει πολλές φορές αλλά έχω αυτή την αγκαλιά! Και τους δικούς μου ανθρώπους που είναι πάντα εκεί... στην άλλη άκρη της γραμμής... Μακριά αλλά πάντα κοντά! Και τους επόμενους μήνες θα ζω στην Ουγκάντα.

Στην Ουγκάντα αυτή την στιγμή βρίσκονται στην ίδια διαδικασία περίπου 20 οικογένειες Ελλήνων

Σε αυτό τα «ταξίδι», από την αρχή, είναι δίπλα μας ο Τζώνη @jkalimeris», έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησής της η Χριστίνα Κοντοβά.

Χριστίνα Κοντοβά υιοθεσία

«Σκέφτομαι ακόμα και τώρα την υιοθεσία και έχω ψάξει τις διαδικασίες»

Η Κατερίνα Γκαγκάκη μίλησε στην εκπομπή “Μαμάδες” και τη Ζωή Κρονάκη και αναφέρθηκε στην επιλογή της να μην κάνει παιδί αποκαλύπτοντας μάλιστα πως έχει ψάξει τις διαδικασίες για να υιοθετήσει.

Συγκεκριμένα είπε: «Για να είμαι ειλικρινής, δεν είναι κάτι που το θέλησα, το επεδίωξα και δεν το έκανα. Είναι κάτι το οποίο νόμιζα ότι το ήθελα, νόμιζα ότι το επέλεξα, θεωρούσα ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή με κάνει πολύ ευτυχισμένη να ζω έτσι όπως ζούσα».

Η Κατερίνα Γκαγκάκη αμέσως μετά εξομολογήθηκε: «Και κάποια στιγμή σκέφτηκα ότι κοίτα να δεις μπορεί να μην ήταν το ιδανικό, αλλά στις γυναίκες το “κάποια στιγμή” δεν έχει παραπέρα. Σκέφτομαι ακόμα και τώρα την υιοθεσία και έχω ψάξει τις διαδικασίες». Πριν λίγες μέρες, η Κατερίνα Γκαγκάκη προκάλεσε ρίγη συγκίνησης με την φωτογραφία που δημοσίευσε.

Κατερίνα Γκαγκάκη παιδί υιοθεσία