Εριέττα Κούρκουλου: Συγκινεί με την ανάρτηση της - «Χάρη σε εσάς εκτίμησα τα πάντα»

Τα τρυφερά της λόγια με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Αδέσποτων

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Εριέττα Κούρκουλου: Συγκινεί με την ανάρτηση της  - «Χάρη σε εσάς εκτίμησα τα πάντα»

Σε μια πολύ συγκινητική και γεμάτο νόημα ανάρτηση προχώρησε η Εριέττα Κούρκουλου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Αδέσποτων.

Η κόρη της Μαριάννας Λάτση και του Νίκου Κούρκουλου έγραψε ένα όμορφο και μακροσκελές κείμενο, της οποίας τα λόγια συγκινούν.

Η ίδια έκανε λόγο για τα πόσα έχει μάθει στην ζωή της από τα ζώα αλλά και για το πόσο τυχερή νιωθεί. Επίσης, η Εριέττα ανέφερε πόσο πολύ έμπνευση της έχουν δώσει τα αδέσποτα διαμορφώνοντας τον χαρακτήρα της ενώ πριν λίγες μέρες προκάλεσε ρίγη συγκίνησης με την εξομολόγηση της.

Αυτή είναι η ανάρτηση της Εριέττας Κούρκολου για Παγκόσμια Ημέρα των Αδέσποτων

«Αγαπημένα μου αδέσποτα, Σας χρωστάω τόσα πολλά... Μου ανοίξατε τα μάτια σε μια πραγματικότητα τόσο διαφορετική από την δική μου...Μου δώσατε να καταλάβω πόσος πόνος υπάρχει στον κόσμο και να αντιληφθώ ότι γεννήθηκα από τύχη προστατευμένη από αυτόν. Χάρη σε εσάς εκτίμησα τα πάντα. Μου ανοίξατε τα μάτια και την καρδιά, μαθαίνοντάς μου να μπαίνω στην θέση των άλλων και καλλιεργώντας την ενσυναίσθηση που έχω σήμερα... Μου δείξατε την σημασία της προσφοράς σε ανθρώπους και ζώα που το έχουν ανάγκη.

Μου μάθατε ότι δεν έχει σημασία ποιον έχω απέναντί μου, αρκεί να είναι αυθεντικός και να συμπεριφέρεται με σεβασμό σε αυτούς από τους οποίους δεν έχει τίποτα να κερδίσει. Το μεγαλείο σας δεν σταματάει να με εκπλήσσει, ακόμα και τώρα - σχεδόν δεκαπέντε χρόνια μετά. Μαχητές του δρόμου, με καρδιές τόσο αγνές που μπορούν και συγχωρούν ξανά και ξανά και τολμούν να αγαπούν με όλο τους το είναι, όσες φορές κι αν έχουν προδοθεί!

Ευχαριστώ που μου διαμορφώσατε τον χαρακτήρα και δώσατε νόημα στην ζωή μου. Ειλικρίνεια, εμπιστοσύνη, συγχώρεση, αγάπη, γενναιότητα, αφοσίωση... μόνο μερικά από τα μαθήματα που μου έχετε δώσει! Όσο ζω, υπόσχομαι να είμαι σύμμαχός σας και να υπερασπίζομαι τα δικαιώματά σας. Να σας χαιρόμαστε!»

Εριέττα Κούρκουλου ανάρτηση για τα αδέσποτα

«Η δική μου διαφορετικότητα ήρθε με τη μορφή μιας πολύ καλής οικονομικά κατάστασης»

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Gala με αφορμή την σημερινή Ημέρα της Γυναίκας και μεταξύ των άλλων εξιστόρησε στιγμιότυπα από την προσωπική της διαδρομή.

Η ιδρύτρια και Πρόεδρος της Save a Greek Stray αναφέρθηκε στο πώς αποφάσισε να ασχοληθεί με τα ζώα, ενώ προχώρησε και σε μια σπάνια εξομολόγηση για την ζωή της.

Η Εριέττα ανέφερε χαρακτηριστικά: “Για κάθε παιδί που μεγαλώνει στην Ελλάδα, η διαφορετικότητα είναι επικίνδυνη. Η δική μου διαφορετικότητα ήρθε με τη μορφή μιας πολύ καλής οικονομικά κατάστασης και δυο γονέων που βρίσκονταν διαρκώς στα φώτα της δημοσιότητας.

Η τιμωρία μου για όλα αυτά ήταν ο αποκλεισμός μου από τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας μου και η αθεμελίωτη κολακεία των ενηλίκων, τους οποίους γρήγορα έπαψα να εμπιστεύομαι. Έτσι ξεκίνησε ο θαυμασμός μου για τα ζώα.

Παρατήρησα ότι για εκείνα ήμουν ένας άνθρωπος σαν όλους τους άλλους και το μόνο που με ξεχώριζε ήταν η ευγένειά μου προς εκείνα, την οποία και επιβράβευαν δείχνοντας μου εμπιστοσύνη.

Όταν έχεις την τύχη να βρίσκεσαι κοντά σε μη ανθρώπινα ζώα, αντιλαμβάνεσαι ότι έχουν δικά τους συναισθήματα, επιθυμίες και προτιμήσεις, όπως έχουμε και εμείς. Ξαφνικά ανοίγεις τα μάτια σου στην κόλαση που έχουμε δημιουργήσει και όλα αυτά τα πλάσματα που είχαν την ατυχία να μη γεννηθούν άνθρωποι. Από εκείνη τη στιγμή, λοιπόν δεν μπορείς να κοιμηθείς το βράδυ εάν δεν κάνεις κάτι γι’ αυτά” κατέληξε η Εριέττα Κούρκουλου. Δείτε εδώ στο μεταξύ και το απίστευτο βίντεο από τον γάμο της!

Εριέττα Κούρκουλου σπάνια εξομολόγηση