Σταμάτης Κραουνάκης: «Ο Λιγνάδης πληρώνει το προσωπικό του πάθος»

«Είναι έγκλημα να έχεις πάθος να ξεσκίζεις τις ψυχές ανθρώπων»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Σταμάτης Κραουνάκης: «Ο Λιγνάδης πληρώνει το προσωπικό του πάθος»

Σε δηλώσεις που παραχώρησε στην εφημερίδα Secret, ο Σταμάτης Κραουνάκης θέλησε να σχολιάσει την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη. Μεταξύ άλλων, ο μουσικοσυνθέτης ξεκαθάρισε πως ο σκηνοθέτης θα πληρώσει για το βρώμικο πάθος που είχε.

Παράλληλα, ο Σταμάτης Κραουνάκης έδωσε τα εύσημά του στον Σπύρο Μπιμπίλα και στον Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών για την πολύ σημαντική δουλειά που έκανε κατά την περίοδο των καταγγελιών.

Οι δηλώσεις του Σταμάτη Κραουνάκη για τον Δημήτρη Λιγνάδη

«Είναι σωστό το ότι ξεσκεπάστηκαν πράγματα. Πολύ λυπάμαι για τον Λιγνάδη γιατί είναι ένας ταλαντούχος άνθρωπος, αλλά ξεσκεπάστηκε μια πολύ βρώμικη ιστορία και εύχομαι ο Θεός να τον βοηθήσει με όλο αυτό το βάσανο που έβαλε στον εαυτό του και στις προτιμήσεις του.

Σταμάτης Κραουνάκης Δημήτρης Λιγνάδης

Μακάρι να μη βρεθεί ποτέ κάποιος ξανά στη θέση του. Η μεγάλη σοβαρότητα του θέματος αυτού ανάγκασε τους καλλιτέχνες να γίνουμε ένα. Η δουλειά του Μπιμπίλα και του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών είναι άριστη, γιατί κατάφεραν εξαιρετικά πράγματα. Δυστυχώς ο Λιγνάδης τώρα θα πληρώσει το προσωπικό του πάθος. Και είναι έγκλημα να έχεις πάθος να ξεσκίζεις τις ψυχές ανθρώπων», είπε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης.

«Ο Λιγνάδης ήταν σε σημαντικές θέσεις, ενώ εμείς ψάχναμε για δουλειά»

Ο Σπύρος Μπιμπίλας , πρόεδρος στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στον Οργανισμό Εταιρικών Θιάσων και του Οργανισμού Διονύσου, αναφέρθηκε στον Δημήτρη Λιγνάδη, για τον οποίο αποκαλύφθηκαν 6 νέες καταγγελίες.

Αυτές τις ημέρες το όνομά του έχει έρθει στο προσκήνιο λόγω των καταγγελιών που έχουν εμφανιστεί στον χώρο. Ο ίδιος παραχώρησε λοιπόν συνέντευξη στην εφημερίδα Espresso και στο Νίκο Νικόλιζα.

Ας πούμε, ο κ. Λιγνάδης δούλεψε πολύ περισσότερο σε κρατικά θέατρα και λιγότερο στα ελεύθερα θέατρα, που σημαίνει κάποια σιγουριά, χωρίς να υπάρχει άγχος να ψάχνει συνεχώς για εργασία…

Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι ο κ. Λιγνάδης ήταν συνήθως σε σημαντικές θέσεις, ενώ εμείς, οι περισσότεροι ηθοποιοί δηλαδή, ψάχναμε για δουλειά. Αυτό δεν είναι κακό, αν σου προσφέρεται η εργασία. Στο θέατρο, όπως και σε πολλούς άλλους χώρους, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν περισσότερες γνωριμίες, που ελίσσονται. Ο Δημήτρης, λοιπόν, ήταν από αυτούς τους τυχερούς ανθρώπους, που, από τότε που βγήκε, συνήθως ήταν σε θέσεις, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων!

 Σπύρος Μπιμπίλας