Τρίτη, 17 Μαΐου 2022 | Επικοινωνία

Υπόθεση Λιγνάδη: Έξι νέες καταγγελίες εις βάρος του ηθοποιού και σκηνοθέτη

Οι Αρχές μετά από νέα έρευνα στους προσωπικούς χώρους βρήκαν πάρα πολλά στοιχεία.

Υπόθεση Λιγνάδη: Έξι νέες καταγγελίες εις βάρος του ηθοποιού και σκηνοθέτη
News 21.03.2021 11:58
Από Ελένη Ζουγανέλη

Όπως αποκαλύφθηκε σήμερα 21/3 το πρωί στην εκπομπή Έλα χαμογέλα, έγιναν 6 νέες καταγγελίες κατά του Δημήτρη Λιγνάδη. Μια από τις πιο σοκαριστικές που φιλοξενήθηκαν στην εφημερίδα Μπαμ είναι αυτή ενός -τότε- 17χρονου άντρα.

Η εξομολόγηση του τότε 17χρονου για την απόπειρα βιασμού του από τον Δημήτρη Λιγνάδη

«Η απόπειρα βιασμού συνέβη το 1989, ήμουν 17,5 ετών, επρόκειτο να δώσω εξετάσεις και Εθνικό Θέατρο τον Σεπτέμβριο.

Είχα έναν συμμαθητή στην Γ' λυκείου που μου είπε ότι ένας φίλος του ήξερε το Δημήτρη Λιγνάδη. Τότε ο πατέρας του, Τάσος, ήταν στο Εθνικό.

Με ρώτησε αν ήθελα να κλείσω ένα ραντεβού με τον ηθοποιό μήπως μεσολαβήσει για να περάσω τις εξετάσεις στο Εθνικό. Του είπα ναι και τότε έδωσε ένα σταθερό τηλέφωνο. Τον κάλεσα και κανονίσαμε να συναντηθούμε τον Αύγουστο του 1989.

Δεν ήθελε να βρεθούμε σε κάποιο δημόσιο χώρο π.χ. σε κάποιο καφέ αλλά σε ιδιωτικό μέρος. Οπότε του είπα να έρθει από το διαμέρισμά μου. Με το που μπήκαμε στο διαμέρισμα και αφού είπαμε κάποιες τυπικές κουβέντες για να σπάσει ο πάγος με ρώτησε αν έχω σεξουαλικές εμπειρίες. Όταν άκουσε ότι είμαι παρθένος του άναψαν τα λαμπάκια που λένε.

Όταν κατάλαβα ότι πάει να με βιάσει αντέδρασα ρίχνοντάς του μία μπουνιά. Τότε αυτός σηκώθηκε, με άφησε και φανερά εκνευρισμένος έλεγε κουβέντες του τύπου "Εσύ χάνεις, δεν θα περάσεις" και τα λοιπά».

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι Αρχές μετά από νέα έρευνα στους προσωπικούς χώρους του σκηνοθέτη, βρήκαν πάρα πολλά στοιχεία. Στο «φως» η δικογραφία από την υπόθεση του 1984.

«Ακολουθούσε μία πανομοιότυπη μέθοδο προσέγγισης για παραπλάνηση και αποπλάνηση»

Ο δικηγόρος των φερόμενων ως θυμάτων στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, μίλησε το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή T-Live και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη μέθοδο που ακολουθούσε ο σκηνοθέτης για να αποπλανεί τα θύματά του.

O Ιωάννης Βλάχος εκπροσωπεί δύο από τους μηνυτές του Δημήτρη Λιγνάδη και στις νέες δηλώσεις του, λίγο καιρό μετά τα ευρήματα της αστυνομίας στο σπίτι του σκηνοθέτη, αναφέρθηκε στις κινήσεις του για να έρθει σε επαφή με τα θύματά του.

Λιγνάδης μηνύσεις

Ο κ. Βλάχος είπε χαρακτηριστικά: «Αποδεικνύεται από αυτό το υλικό που ήρθε δημοσιογραφικά στο φως της δημοσιότητας ότι καρμπόν δεν ήταν οι μηνύσεις, αλλά η μέθοδος προσέγγισης, η οποία σε σειρά πολλών ετών είναι σχεδόν πανομοιότυπη.

Δηλαδή ακολουθείται μία μεθοδολογία, είναι η προσέγγιση, η παραπλάνηση, η αποπλάνηση. Η προσέγγιση, ειδικά στα θύματα, που γινόταν σε δημόσιο χώρο, όπως στις περιπτώσεις που εκπροσωπώ εγώ ο ίδιος ήταν δημόσια, μετά ακολουθούσε η παραπλανητική υπόσχεση και μετά η αποπλάνηση που ήταν η ολοκλήρωση της πρόθεσης. Αποδείχτηκε λοιπόν ότι οι δικαστές γνώριζαν και πολύ ορθώς αποφάσισαν».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Αλέξης Κούγιας: «Κατέθεσα καταγγελία κατά της ανακρίτριας για σοβαρές παραβάσεις καθήκοντος»

Σπύρος Θεοδόσης: «Ήμασταν γείτονες με τον Δημήτρη Λιγνάδη όταν τον μαχαίρωσαν»

Share