Ράγισε καρδιές η Νένα Χρονοπούλου: «Η θλίψη που νιώθει ο γονιός για τον θάνατο του σπλάχνου του είναι αξεπέραστη»

«Ο χαμός του σημαίνει και τον δικό σου χαμό»! Το μήνυμα που έστειλε στον Δημήτρη Κολλάτο

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ράγισε καρδιές η Νένα Χρονοπούλου: «Η θλίψη που νιώθει ο γονιός για τον θάνατο του σπλάχνου του είναι αξεπέραστη»

Η Νένα Χρονοπούλου μίλησε στον δημοσιογράφο Νίκο Νικόλιζα και την Espresso, με αφορμή το θάνατο του γιου του σκηνοθέτη Δημήτρη Κολλάτου, Άλκη.

Να σημειώσουμε πως, όπως έγινε γνωστό ο γιος του Άλκης, έφυγε από τη ζωή από ανακοπή καρδιάς.

Όσα είπε η Νένα Χρονοπούλου για τα παιδιά ΑμεΑ και τον σκηνοθέτη Δημήτρη Κολλάτο

«Η θλίψη που μπορεί να νιώσει ένας γονιός που θα κλάψει για τον θάνατο του σπλάχνου του είναι απέραντη και αξεπέραστη. Όταν αυτό το παιδί έχει χαράξει τη ζωή σου και την πορεία της εξαιτίας της ιδιαιτερότητάς του, τότε ο χαμός του σημαίνει και τον δικό σου χαμό.

Ο Δημήτρης Κολλάτος, ένας άνθρωπος που πρωτοστάτησε στην αποκάλυψη της ιδιαιτερότητας του γιου του, ένας άνδρας και πατέρας σταθμός και παράδειγμα για όλους μας, σήμερα πονάει όσο κανείς, γιατί άδειασε η αγκαλιά του. Ο Άλκης πέταξε μακριά του και βρίσκεται πλέον μαζί με τους υπόλοιπους αγγέλους.

Είμαι απολύτως σίγουρη πως αυτός ο πόνος έχει μαζί και την αίσθηση της λύτρωσης για την αποφυγή μιας μεγάλης αμαρτίας… Ας μη ξεχνάμε πως ο κ. Κολλάτος τόλμησε κάποτε να πει δημόσια για τον “θάνατο”, όλα όσα εμείς οι υπόλοιποι θέλουμε να πούμε, αλλά δεν τολμάμε.

Δημήτρης Κολλάτος γιος πέθανε

Ο Άλκης πια είναι ελεύθερος και η αγνή ψυχή του βρίσκεται στον παράδεισο, κ. Κολλάτε. Θερμά συλλυπητήρια, έπραξες μοναδικά και υποδειγματικά όλα σου τα χρόνια, γι’ αυτό και όσο τραγικό και αν είναι το γεγονός του χαμού του πολυαγαπημένου σου γιου, του Άλκη, σήμερα γνωρίζεις πλέον, πως μετά από τον δικό σου χαμό κανένας δε θα μπορέσει να τον βλάψει.

Δεν έχεις πια αυτή τη μαύρη αγωνία που έχουμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι… Κουράγιο κ. Κολλάτε, είναι πολύ μικρά τα λόγια μπροστά στο μεγαλείο της δύναμής σας».

«Έφυγε ένα παιδί από κορωνοϊό! θα μπορούσε να είναι το δικό μου»

Μια συγκλονιστική ανάρτηση έκανε η Νένα Χρονοπούλου στο προφίλ που διατηρεί στο Facebook, με αφορμή ένα παιδί που φοιτούσε σε ειδικό σχολείο και έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη με τον κορωνοϊό.

Η ηθοποιός είναι ευαισθητοποιημένη σε ότι αφορά παιδιά με ειδικά χαρίσματα και ιδιαιτερότητες, καθώς και ο 15χρονος γιος της είναι ένα τέτοιο παιδί.

«Χθες ένα ιδιαίτερο παιδί που φοιτούσε σε ειδικό σχολείο στον Πειραιά, έχασε τη ζωή του από τον κορωνοϊό…
Θα μπορούσε να ήταν το δικό μου παιδί, ούτε να το σκέφτομαι δε μπορώ.

Και πάλι ξανά εδώ να έχω την ίδια απορία, πως “θεραπεία” μπορεί να είναι η φοίτηση στα ειδικά σχολεία όταν τα ήδη ταλαιπωρημένα παιδιά μας, είναι ιδιαίτερα ευάλωτα και βεβαρημένα στην υγεία τους;

Πόσες ενοχές μπορεί να σηκώσει κάποιος από εμάς μπροστά στην τραγική πραγματικότητα του βαρύτατου πένθους της οικογένειας, και μπροστά στο χαμό ενός “αγγέλου”;;;
Όχι άλλα παιδιά στο θάνατο από τον ιό…

Έχουμε ευθύνη όλοι, ξεκινώντας από εμάς τους γονείς πρώτα απ’ όλα και έπειτα από εκείνους που προφανώς για το “καλό” μας μας αφήνουν εκτεθειμένους στη “μάστιγα” του ιού…
Τώρα, ποιος είναι αυτός που θα πει λόγια παρηγοριάς στη μάνα;

Ποιος θα της απαλύνει τον πόνο από το χαμό του παιδιού της… Επειδή το πήγαινε στο σχολείο;

Ποιος θα της γεμίσει το κενό της αγκαλιάς της, ποιος θα της φέρει πίσω εκείνον που την αγαπούσε όπως κανείς άλλος δε μπορεί να αγαπήσει… Που αγαπούσε όπως μόνο οι “άγγελοι” ξέρουν να αγαπούν…
Ένα είναι σίγουρο, από χθες το παιδί βρίσκεται στον ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ…

Κουράγιο στους γονείς, και ας ελπίσουμε να μη θρηνήσουμε άλλα παιδιά με ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ από τον ιό».

Να σημειώσουμε πως η Νένα Χρονοπούλου είχε πάρει θέση και για το καταιγισμό καταγγελιών στο θέατρο για σεξουαλικές παρενοχλήσεις.