Μιχάλης Ρέππας: «Ήταν η χειρότερη είδηση! Δεν μας είχαν μάθει ότι πρέπει να εργαζόμαστε για να βγάλουμε λεφτά»

«Αισθάνθηκα σαν το κοριτσάκι με τα σπίρτα»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Μιχάλης Ρέππας: «Ήταν η χειρότερη είδηση! Δεν μας είχαν μάθει ότι πρέπει να εργαζόμαστε για να βγάλουμε λεφτά»

Καλεσμένος στην εκπομπή The 2Night Show ήταν ο Μιχάλης Ρέππας ο οποίος επιστρέφει μετά από 25 χρόνια στην τηλεόραση μαζί με τον Θανάση Παπαθανασίου και ετοιμάζουν νέα σειρά στο MEGA. Ωστόσο, αναφέρθηκε και στην προσωπική του ζωή και συγκεκριμένα, στην οικογένεια του.

O σεναριογράφος μίλησε για τη στιγμή που ο πατέρας του, όταν ήταν φοιτητής τον ενημέρωσε ότι πλέον δεν είχε χρήματα και θα έπρεπε να δουλέψει για να συνεχίσει να σπουδάζει.

«Ήταν η χειρότερη είδηση που έχω ακούσει. Το μόνο που του χρέωνα είναι ότι δεν μας είχαν μάθει ότι πρέπει να εργαζόμαστε για να βγάλουμε λεφτά. Αισθάνθηκα σαν το κοριτσάκι με τα σπίρτα. Άσχημα ένιωσα αλλά δεν το έδειξα», είπε αρχικά.

«Οι γονείς μου ήταν ακατάδεκτοι άνθρωποι. Με πήρε μια μέρα η ξαδέρφη μου και μου είπε ότι το ψυγείο της μάνας μου είναι χάλια. Από τότε που ήμουν παιδί δεν μου στερούσαν τίποτα και θα δεν ζητούσαν όσα λίγα και να είχαν», συνέχισε, μετά τις δηλώσεις για τις καταγγελίες που έγιναν.

Γιατί δεν θέλησε να γίνει ποτέ μπαμπάς. «Αν έρθεις στο σπίτι μου δεν έχω ούτε λουλούδια. Δεν μπορώ να έχω την ευθύνη για τίποτα ζωντανό. Ο μπαμπάς μου στα τελευταία του μου ζήτησε συγγνώμη γιατί δεν ήξερε ότι είχα ταλέντο».

Λίγα λόγια για τον ταλαντούχο Μιχάλη Ρέππα

Οι Μιχάλης Ρέππας και Θανάσης Παπαθανασίου είναι σύγχρονο συγγραφικό δίδυμο που έχει ασχοληθεί με την συγγραφή (αλλά και με την σκηνοθεσία) θεατρικών έργων, αλλά και τηλεοπτικών σειρών, κινηματογραφικών ταινιών, και μουσικοθεατρικών παραστάσεων.

Έγιναν ευρέως γνωστοί με τα διάσημα πλέον τηλεοπτικά σήριαλ, Τρεις Χάριτες (1989 - 1992) και Δις εξαμαρτείν (1993 - 1996).

Τα θεατρικά τους έργα «Μπαμπάδες με ρούμι» (1996), «Συμπέθεροι από τα Τίρανα» (2008), «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός» (2002), «Ράους» (2010), «Άντρες έτοιμοι για όλα» (2012) ήταν από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες του σύγχρονου ελληνικού θεάτρουενώ η ταινία τους «Safe Sex» (1999) έσπασε το ρεκόρ εισιτηρίων από καταβολής ελληνικού κινηματογράφου με 1.500.000 εισιτήρια. Η ταινία σήμερα κατέχει την δεύτερη θέση στο ελληνικό box office αμέσως μετά την «Πολίτικη κουζίνα».

Μιχάλης Ρέππας Πρωινό συνέντευξη

Οι συγγραφείς έχουν τιμηθεί με το θεατρικό βραβείο «Κάρολος Κουν», (2002) στην κατηγορία «Δραματουργίας Ελληνικού Έργου» για το θεατρικό τους έργο «Ο Έβρος απέναντι» ενώ το επίσης θεατρικό τους έργο «Αττική Οδός» (2010), απέσπασε το «Θεατρικό Βραβείο Κοινού» του περιοδικού «Αθηνοράματος», στην κατηγορία «Καλύτερο Νεοελληνικό Έργο».

Η κινηματογραφική τους ταινία, «Οξυγόνο», τιμήθηκε το 2003 με το «Βραβείο FIPRESCI », στο 44ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Σε βιβλία έχουν κυκλοφορήσει τα έργα τους «Μπαμπάδες με ρούμι», «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός», «Ο Έβρος απέναντι», και το σενάριο της ταινίας «Safe sex».

Συνοψίζοντας την προσφορά τους η έγκριτη εφημερίδα Το Βήμα έγραψε: .«..Για τρεις δεκαετίες θήτευσαν σε όλα τα είδη θεάματος. Αφού διαμόρφωσαν τη σύγχρονη γλώσσα του ελληνικού «σιτκομ» με τις «Τρεις Χάριτες» , έβαλαν ξανά το ελληνικό έργο στα κεντρικά Αθηναϊκά θέατρα με την κωμωδία τους «Μπαμπάδες με Ρούμι», το ελληνικό φιλμ στις επιλογές του μεγάλου κοινού με το «Safe Sex» και το ελληνικό μιούζικαλ στο Εθνικό μας Θέατρο με το έργο «Βίρα τις άγκυρες».

Συνολικά έχουν γράψει και σκηνοθετήσει 28 πρωτότυπα θεατρικά έργα, έχουν διασκευάσει 12 άλλων συγγραφέων και στο σινεμά έκαναν 4 ταινίες. Ένα ρεπερτόριο όχι μόνο εντυπωσιακά μεγάλο και πολυσχιδές αλλά και έντονα επιδραστικό».