Η απάντηση "καρφί" της Σάντρας Βουτσά στην Θεανώ Παπασπύρου

«Η κυρία Παπασπύρου δεν ήταν δίπλα στον Κώστα Βουτσά μέχρι το τέλος»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Η απάντηση

Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Σάντρα Βουτσά και την πρώην σύζυγό του πατέρα της, Θεανώ Παπασπύρου. Όπως, δηλώνει η κόρη του αείμνηστου ηθοποιού, η πρώην γυναίκα του έχει στο σπίτι της πίνακες του, οι οποίοι επιθυμούσε μετά το θάνατο του να μοιραστούν σε όλες τις κόρες του, κάτι που εκείνη με τη σειρά της αρνήθηκε να κάνει.

Μετά λοιπόν τις επιθέσεις της Σάντρας Βουτσά, η Θεανώ Παπασπύρου της απάντησε μέσω του Πρωινού και συγκεκριμένα μέσω της Φαίης Σκορδά.

H απάντηση της Σάντρας Βουτσά στην Θεανώ Παπασπύρου

Ωστόσο, η κόρη του Κώστα Βουτσά, δεν γινόταν να αφήσει τα λόγια της ασχολίαστα και έτσι μίλησε στην εφημερίδα «Espresso» και στον Ηλία Μαραβέγια.

«Πρώτα απ’ όλα από που ξέρει η κυρία Παπασπύρου ότι έχω κάνει αποποίηση; Έψαξε τα προσωπικά μου δεδομένα και τα βγάζει στη φόρα; Αν η κυρία Παπασπύρου θέλει να βγω να μιλήσω κι εγώ ανοιχτά για όλα ευχαρίστως, δεν έχω κανένα πρόβλημα να το κάνω. Όσον αφορά το θέμα με τους πίνακες, δε μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχουν με την περιουσία.

Είναι ένα δώρο που ήθελε να κάνει ο πατέρας μου στις τρεις κόρες του μετά το θάνατο του, δεν έχει να κάνει με περιουσιακά στοιχεία. Αλλά ακόμη κι έτσι να ήταν, έχει κάποιο χαρτί στα χέρια της η κυρία Παπασπύρου που λέει ότι ο Κώστας Βουτσάς της έχει αφήσει τους πίνακες; Ας μας το φέρει αν το έχει! Η κυρία Παπασπύρου απλώς ανέλαβε να φυλάξει το δώρο του πατέρα μας επειδή εκείνος της είχε εμπιστοσύνη ότι θα έκανε αυτό που πρέπει όταν θα ερχόταν η ώρα της μοιρασιάς.

Από που κι ως που η πρώην-πρώην σύζυγος -γιατί ο πατέρας μου έκανε άλλους δυο γάμους μετά, άρα είναι διπλά πρώην!- κανονίζει και αποφασίζει για το δώρο που ήθελε να μας κάνει οι πατέρας μας; Με ποιο δικαίωμα η πρώην-πρώην σύζυγος κρατάει το δώρο του πατέρα μας; Θα έπρεπε να είχε σεβαστεί την επιθυμία του πέρα από τα τυπικά» δήλωσε η Σάντρα Βουτσά.

Σάντρα Βουτσά Θεανώ Παπασπύρου

Σχολιάζοντας το κομμάτι της δήλωσης της Θεανώς Παπασπύρου πως ήταν κοντά στον Κώστα Βουτσά ως το τέλος της ζωής του, απάντησε:

«Η κυρία Παπασπύρου δεν ήταν δίπλα στον Κώστα Βουτσά μέχρι το τέλος, διότι είχαν χωρίσει πάνω από 20 χρόνια και τα τελευταία 8 εκείνος ήταν παντρεμένος με την Αλίκη Κατσαβού. Δεν είχαν ιδιαίτερες σχέσεις με τη Θεανώ Παπασπύρου, είχαν τις σχέσεις που μπορεί να έχει ένα ζευγάρι που έχει μαζί παιδιά και μάλιστα μεγάλα. Ειδικά τα τελευταία δέκα χρόνια είχαν πολύ αραιές και τυπικές σχέσεις.

Ο πατέρας μου, τα τελευταία χρόνια, είχε περάσει μια δύσκολη κατάσταση λόγω της οικονομικής κρίσης, όπως όλοι οι Έλληνες. Διότι, όπως ξέρουμε όλοι, η δουλειά του ηθοποιού δεν είναι στάνταρ κι αυτό συμβαίνει σε όλους, κομπάρσους και πρωταγωνιστές. Όλοι πρέπει να ψάχνουν για δουλειά δυο φορές το χρόνο κι αυτό ίσχυε και για τον πατέρα μου.

Δεν είδα την κυρία Παπασπύρου όλα αυτά τα χρόνια να τον είχε βοηθήσει σε κάτι. Επειδή οι αδελφές μου ήταν στο εξωτερικό, εγώ ήμουν αυτή που έτρεχα και έβρισκα επαγγελματικές λύσεις επαγγελματικές για τον πατέρα μου. Η κυρία Παπασπύρου δεν ασχολήθηκε ποτέ να τον βοηθήσει πουθενά».

Τι συμβαίνει ανάμεσα στην Θεανώ Παπασπύρου και την Σάντρα Βουτσά

«Ο πατέρας μου αγαπούσε ιδιαίτερα την τέχνη της ζωγραφικής και είχε άποψη, καθώς ήταν μανιώδης συλλέκτης πινάκων. Επισκεπτόταν συχνά εκθέσεις σε διάφορες γκαλερί και πραγματοποιούσε αγορές έπειτα από συμβουλές που το έδιναν γνώστες του αντικειμένου.

Ο ίδιος είχε αγοράσει πολλούς πίνακες κάνοντας έτσι μια σημαντική επένδυση για το μέλλον, αφού ορισμένοι από αυτούς έχουν μεγάλη αξία» δήλωσε στην εφημερίδα η Σάντρα Βουτσά και συνεχίζει: «Πάντοτε έλεγε ότι ήθελε αυτή η συλλογή του να μοιραστεί στις τρεις κόρες του – σε εμένα, στη Νικολέττα και τη Θεοδώρα. Ο μικρός Φοίβος δεν υπήρχε ακόμα τότε, ούτε σαν ιδέα, αφού ο πατέρας μου δεν είχε παντρευτεί ακόμη ούτε την Εύη Καραγιάννη.

Το ότι ήθελε να μας μοιράσει τους πίνακες, δεν το έλεγε μόνο σε εμάς, αλλά και σε κουβέντες με φίλους και γνωστούς του-το έλεγε ακόμα και σε εκπομπές», ανέφερε η Σάντρα Βουτσά που βίωσε το πένθος για ακόμη μια φορά.

Οι πίνακες σύμφωνα με τα λεγόμενα της, αποκτήθηκαν την εποχή που ο Κώστας Βουτσάς ήταν παντρεμένος με τη Θεανώ Παπασπύρου και μετά τον χωρισμό τους, προθυμοποιήθηκε να τους φυλάξει στο σπίτι, ώστε να τους μοιράσει όταν θα έφτανε η ώρα.

«Αυτή ήταν υποτίθεται η συμφωνία. Άλλωστε, τα έργα τέχνης αποκτήθηκαν αποκλειστικά και μόνο με χρήματα του πατέρας μου. Η Θεανώ δεν είχε καμία συμμετοχή σε αυτό. Όταν, όμως, μετά τον θάνατό του, της έκανα κρούση για το θέμα, υπήρξε από την πλευρά της μια απάντηση του στιλ “είναι δικά μου, δεν τα δίνω!”.

Παπασπύρου Σάντρα Βουτσά κόντρα

Εγώ σιχαίνομαι τους θρασύδειλους, μου αρέσουν άνθρωποι που έχουν κότσια. Θα μπορούσε η κυρία Παπασπύρου να είχε πει πριν τον θάνατο του πατέρα μου “κοίταξε Κώστα, εγώ θεωρώ ότι αυτοί οι πίνακες είναι δικοί μου και δεν θέλω να τους μοιράσω ή θέλω να τους μοιράσω μόνο στις δικές μου κόρες”. Αφού λοιπόν εκείνη μού έδωσε τελεσίγραφο κι εγώ προχωρώ αναλόγως», προειδοποιεί η Σάντρα Βουτσά που δεν αποκλείει να κινηθεί νομικά.

«Εννοείται πως θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να πάρω αυτά που άφησε ο πατέρας μου. Διότι το πρώτο είναι αυτό: Πρόκειται για κάτι που μου άφησε ο πατέρας μου, και δεν έχει αυτή δικαίωμα να το κρατάει».

«Ο πατέρας μου ήταν ένας πολύ δίκαιος άνθρωπος. Δεν υπήρχε περίπτωση ποτέ να αφήσει μια τέτοια κατάσταση να υφίσταται, γι’ αυτό βεβαίως και η Θεανώ λειτούργησε έτσι αφού πέθανε ο πατέρας μου. Δεν θα τολμούσε να το κάνει όσο ήταν εν ζωή».

Οσο για τη θέση που έχουν πάρει οι δύο αδελφές της σε όλο αυτό, είπε «Καταλαβαίνεις πως για τη Νικολέττα και τη Θεοδώρα είναι η μητέρα τους και για μένα είναι οι αδελφές μου. Οπότε είναι κάτι εντελώς προσωπικό μας. Εγώ την εκκρεμότητα την έχω με τη Θεανώ Παπασπύρου, με κανέναν άλλον. Σε καμία περίπτωση δεν θα βρεθώ αντιμέτωπη με τις αδελφές μου. Αλλωστε, δεν έχουν εκείνες τους πίνακες – τους έχει η μητέρα τους» καταλήγει.