Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: «Γιατί διάλεξαν να τον δολοφονήσουν την στιγμή που υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες;»

«Ήταν ένα αποτρόπαιο έγκλημα, τον γάζωσε από πάνω έως κάτω. Ήταν τραγικό»

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: «Γιατί διάλεξαν να τον δολοφονήσουν την στιγμή που υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες;»
News 17.04.2021 15:57
Από Ελένη Ζουγανέλη

«Γιατί διάλεξαν να δολοφονήσουν τον Καραϊβάζ την στιγμή που υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες; Ίσως ήθελαν να του κλείσουν το στόμα, ίσως δημοσίευε ή μιλούσε για κάτι. Θεωρώ πάντως ότι είχαν προσπαθήσει ξανά να τον εκτελέσουν. Ήταν εκπαιδευμένοι δολοφόνοι», δήλωσε στο MEGA, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Σημειώνεται ότι, ο αστυνομικός συντάκτης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ετοιμαζόταν να καταθέσει για την πολύκροτη υπόθεση της «τράπεζας της νύχτας».

Οι δηλώσεις του Γιώργου Καλλιακμάνη για την δολοφονία Καραϊβάζ

«Βέβαια, πράγματι μου κάνει εντύπωση πώς ενώ υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες δεν ανέβαλαν την δολοφονία. Ο Γιώργος ήταν εύκολο θύμα γιατί είχε συγκεκριμένα δρομολόγια.

Ή πήγαινε σπίτι ή σε κάποιες συναντήσεις με φίλους του. Άρα ήταν εύκολο κάποιος που ήθελε να του αφαιρέσει τη ζωή να τον περιμένει και να το βρει μόνο του», συνέχισε ο κ. Καλλιακμάνης, προσθέτωντας παράλληλα ότι, «ρώτησα τον γιό του, αν του είχε πει ότι απειλείται από κάτι και μου είπε ποτέ. Δεν μιλούσε για τη δουλειά του».

«Ο τρόπος που έδρασε ο εκτελεστής, δείχνει ότι το έχει ξανά κάνει. Έριξε 13 δεικτικές βολές, πέτυχε 10 σφαίρες στο σώμα, στο κεφάλι και στο λαιμό του Γιώργου Καραϊβάζ. Ήταν ένα αποτρόπαιο έγκλημα, τον γάζωσε από πάνω έως κάτω. Ήταν τραγικό. Είδα την εικόνα του άψυχου σώματος του Γιώργου.

Ήμουν κοντά στη σκηνή του εγκλήματος, καθώς πήγα γρήγορα στο σημείο μαζί με την ψυχολόγο της αστυνομίας για να συμπαρασταθούμε στην οικογένεια. Η αστυνομία οφείλει στη μνήμη του Γιώργου, στην οικογένειά του και στην ελληνική κοινωνία γενικότερα να εξιχνιαστεί το έγκλημα», σημείωσε επίσης ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιανατολικής Αττικής.

Η λίστα της Αστυνομίας με τους δολοφόνους του

Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνές της για την εύρεση των δολοφόνων του Γιώργου Καραϊβάζ, έχοντας ήδη στα χέρια της λίστα για το ποια είναι τα πιθανά πρόσωπα, που μπορεί τον εκτέλεσαν και προχωρώντας στην ανάλυση των στοιχείων που διαθέτει.

Το πρωί της Παρασκευής (16/4), οι Απόστολος Λύτρας και Παναγιώτης Κάσσης, δικηγόροι της οικογένειας του Γιώργου Καραϊβάζ, πήγαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής προκειμένου να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής.

Η εντολή είναι να μη διαρρεύσει η παραμικρή λεπτομέρεια για τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή της η ελληνική αστυνομία ως προς την πορεία των ερευνών για τον εντοπισμό των εκτελεστών του Γιώργου Καραϊβάζ.

Διαβάστε την συνέχεια στο AthensMagazine.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Ράγισε καρδιές η σύζυγος του Γιώργου Καραίβάζ - «Δεν θα μπορεί να τα βοηθήσει τώρα...»

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: «Είδα τον εκτελεστή να ‘ναι πάνω από το θύμα και να πυροβολεί»

Share