Τρίτη, 11 Μαΐου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Μιχάλης Οικονόμου: «Στους γονείς μου μίλησα για την σεξουαλικότητά μου σε μεγάλη ηλικία»

«Ήταν ένα βάρος που κουβαλούσα δεκαετίες»

Μιχάλης Οικονόμου: «Στους γονείς μου μίλησα για την σεξουαλικότητά μου σε μεγάλη ηλικία»
News 19.04.2021 14:58
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Καλεσμένος στην εκπομπή Πάμε Δανάη, το πρωί της Δευτέρας, ήταν ο Μιχάλης Οικονόμου, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην απόφασή του να μιλήσει ανοιχτά για την σεξουαλικότητά του στους γονείς τους σε πολύ μεγάλη ηλικία.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στο παιδί του αλλά και στο πώς αντιμετωπίζει σήμερα η κοινωνία τα θέματα ισότητας, ενώ ξεκαθάρισε πως όταν μίλησε για την σεξουαλικότητά του, αισθάνθηκε πως του έφυγε ένα βάρος, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που μιλάει σε συνέντευξη για την προσωπική του ζωή.

Οι δηλώσεις του Μιχάλη Οικονόμου στο Πάμε Δανάη

«Ο μικρόκοσμός μου αυτή την περίοδο είναι ένας μικρόκοσμος ευτυχίας. Με τις δυσκολίες, το άγχος και την ματαίωση που όλοι ζούμε, αλλά δεν μπορώ να απομονώσω τον δικό μου μικρόκοσμο από αυτό που γίνεται γύρω μας τα τελευταία δύο χρόνια. Φοβάμαι να πω ότι είμαι καλά γιατί υπάρχει κόσμος που δεν είναι καλά, αλλά δεν είναι και αυτό σωστό.

Στους γονείς μου μίλησα μεγάλος ανοιχτά για μένα, στα 35 μου. Ήταν ένα βάρος που κουβαλούσα δεκαετίες. Ανέπνευσα και ήταν αντίστοιχη η αντιμετώπιση που έλαβα. Πάμε να δούμε τι κάνουμε από εδώ και πέρα. Βρήκα αγκαλιά αλλά μέσα στα χρόνια χρειάστηκε και εκείνοι να κάνουν την πορεία τους.

Μεγαλώνουμε ένα παιδί, είμαστε μπαμπάδες του. Με το να δημοσιοποιήσουμε την υπόθεσή μας μπορούσαμε να ανοίξουμε τη συζήτηση. Δεν υπάρχει ίση αντιμετώπιση σε όλες τις οικογένειες σε αυτή τη χώρα. Μια οικογένεια που είναι δύο μαμάδες και η μία έχει γεννήσει φυσιολογικά το ένα παιδί, δεν θεωρείται μαμά η άλλη. Αν συμβεί κάτι στον ένα γονιό ο άλλος δεν έχει δικαίωμα να διεκδικήσει την επιμέλεια του παιδιού.

Στη δική μας περίπτωση ο Γιώργος είναι νομικά ο μπαμπάς. Στο εξωτερικό μπορεί να θεωρείται μια κανονική οικογένεια, στην Ελλάδα δεν ισχύει αυτό. Έρχονται εδώ και δεν μπορούν να αναγνωριστούν. Είναι μεγάλο κενό αυτό στο πλαίσιο της ισότητας και της δικαιοσύνης. Είναι δικαίωμα του παιδιού να κατοχυρωθεί νομικά η οικογένεια του. Δεν ξέρω αν η κοινωνία είναι έτοιμη να το αποδεχθεί ή όχι.

Επικοινωνώντας το θέμα και βγάζοντας το προς τα έξω το κάνουμε για να ανοίξουμε αυτή τη συζήτηση. Όσο πιο γρήγορα λύσουμε αυτά τα θέματα στα σχολεία τόσο πιο γρήγορα να φτιάξουμε την κοινωνία. Με αγχώνει όταν θα πάει σχολείο το παιδί. Τέτοια παιδιά είναι πολύ πιο εύκολο να δεχθούν bullying στο σχολείο και εκεί θα απαιτήσω να προστατευτεί το παιδί, όχι μόνο το παιδί μου αλλά και κάθε παιδί.

Στη δική μας περίπτωση έχουμε την επιμέλεια και όχι την υιοθεσία. Η πρώτη απόφαση ήταν πολύ αυθόρμητη. από το να μείνει ένα παιδί σε ένα ίδρυμα, ενώ εδώ υπάρχει αγάπη και ένα πιάτο φαγητό. Αντιμετωπίσαμε μεγάλες δυσκολίες μετά. Στη διαδικασία, στην προετοιμασία και στο περιβάλλον. Τώρα είναι όλοι πολύ χαρούμενοι. Δεν έχουμε μετανιώσει ποτέ για αυτό. Οι οικογένειες αυτές συνεχώς θα πληθαίνουν, πρέπει όλοι να τις ακούσουμε».

Λίγα λόγια για τον Μιχάλη Οικονόμου

Ο Μιχάλης Οικονόμου είναι ηθοποιός. Το 2010 τιμήθηκε με το θεατρικό βραβείο "Δημήτρης Χορν".

Μιχάλης Οικονόμου παιδί

Δείγμα της δουλειάς του στο θέατρο είναι οι παραστάσεις Αρίστος (2018), Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε (2014), Ο Βυσσινόκηπος (2012), Κύκλωψ (2013). Στον κινηματογράφο συμμετείχε στις ταινίες Luna Bar (2016), Ο Άνθρωπος του Θεού (2021).

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Ιωάννης Αθανασόπουλος: «Οι Άγριες Μέλισσες θα συνεχιστούν αλλά εγώ τελειώνω φέτος»

Σταμάτης Μαλέλης: Η μάχη που έδωσε με την κατάθλιψη - «Είχα αφήσει τον εαυτό μου σε ένα στυλ “πέθανε, ρε”»

Share