Βασίλισσα Ελισάβετ: Τα πρώτα γενέθλια χωρίς τον πρίγκιπα Φίλιππο

Θα βρίσκεται στο κάστρο του Ουίνδσορ

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Βασίλισσα Ελισάβετ: Τα πρώτα γενέθλια χωρίς τον πρίγκιπα Φίλιππο

Τα πρώτα γενέθλια χωρίς τον αγαπημένο της σύζυγο, πρίγκιπα Φίλιππο, πρόκειται να γιορτάσει η βασίλισσα Ελισάβετ στις 21 Απριλίου.

Η βασίλισσα φημολογείται πως θα βρίσκεται στο κάστρο του Ουίνδσορ, μιας και έχει εγκαταλείψει το παλάτι του Μπάκιγχαμ, για να μπορέσει να μείνει ασφαλής λόγω του κορωνοϊού.

Δύο φορές γιορτάζει μάλιστα τα γενέθλια της τον χρόνο, λόγω της παράδοσης που ξεκίνησε το 1748 ο Γεώργιος Β’. Ωστόσο τα φετινά θα είναι και τα πιο μοναχικά, καθώς δεν θα βρίσκεται δίπλα της ο αγαπημένος της σύζυγο, όπως βρισκόταν τα προηγούμενα 73 χρόνια.

Τα γενέθλιά της τα γιορτάζει δύο φορές το χρόνο λόγω της παράδοσης που ξεκίνησε το 1748 ο Γεώργιος Β’. Φέτος θα είναι η πρώτη φορά χωρίς τον αγαπημένο της σύζυγο. Σ’ ένα γάμο που κράτησε 73 χρόνια, με την ίδια να είναι συντετριμμένη στην κηδεία του Φίλιππου.

Βασίλισσα Ελισάβετ τα πρώτα γενέθλια χωρίς τον πρίγκιπα Φίλιππο

Ο πρίγκιπας Χάρι θα παραστεί και στα γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ

Ο Πρίγκιπας Χάρι ήταν η πιο ηχηρή παρουσία στην κηδεία του Πρίγκιπα Φίλιππου μιας και δεν είχε επιστρέψει ποτέ στην Αγγλία από τη μέρα που αποχώρησε οριστικά μαζί με τη Μέγκαν Μαρκλ. Όπως ακούγεται ωστόσο δεν έχει αφήσει ακόμα το παλάτι προκειμένου να παραστεί στα γενέθλια της γιαγιάς του, της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Η Μέγκαν δεν βρέθηκε στην κηδεία λόγω της εγκυμοσύνης της, ωστόσο φρόντισε να στείλει ένα ξεχωριστό στεφάνι για τον Φίλιππο.

Πρίγκιπας Χάρι Ουίλιαμ

Ο Χάρι όταν έκλεισε εισιτήρια για να ταξιδέψει στο Λονδίνο, άφησε εκείνο της επιστροφής ανοιχτό, και αυτό γιατί την 21η Απριλίου είναι τα γενέθλια της Ελισάβετ, η οποία κλείνει τα 95.

Την ίδια στιγμή, πολύς λόγος γίνεται σχετικά με το αν ο Χάρι κατάφερε να αποκαταστήσει στις σχέσεις του με τα μέλη της οικογένειάς του. Μετά την κηδεία έκανε ένα μεγάλο περίπατο με τον Κάρολο ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε και με τον Ουίλιαμ, παρουσία του πατέρα τους με σκοπό να τα βρουν.