Νανά Παλαιτσάκη: Η απάντησή της στις δηλώσεις του Βασίλη Μιχαλόπουλου

«Κάθε άνθρωπος που φτάνει να καταγγείλει τέτοια συμπεριφορά εις βάρος του, τσαλακώνεται και ξαναζεί τον εξευτελισμό του»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Νανά Παλαιτσάκη: Η απάντησή της στις δηλώσεις του Βασίλη Μιχαλόπουλου

Μέσα από μία ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η Νανά Παλαιτσάκη θέλησε να αναφερθεί στις δηλώσεις που έκανε το πρωί της Τρίτης ο πρώην σύντροφός της, Βασίλης Μιχαλόπουλος μετά τον άγριο χωρισμό τους.

Η ανάρτηση της Νανάς Παλαιτσάκη

«Προς μεγάλη μου λύπη και απογοήτευση, «συνάδελφοι» δημοσιογράφοι εδώ και μέρες αναπαράγουν άκριτα και ατεκμηρίωτα άκρως συκοφαντικούς και προσβλητικούς ισχυρισμούς ως προς την προσωπικότητά μου. Αφού εξάντλησα όλα τα περιθώρια υπομονής και καλοπιστίας, δεν μου έχει μείνει πλέον κανένα περιθώριο παρά να αντιδράσω δια της νομικής οδού.

Προκύπτει ότι τα επίμαχα δημοσιεύματα, οι εκπομπές κλπ προβαίνουν σε εν γνώση τους αναληθή, μονόπλευρη και επιλεκτική ανάδειξη του επίμαχου ζητήματος περί διακοπής της συμβίωσης μου με τον ήδη μηνυόμενο για ενδοοικογενειακή βία κατ’ επανάληψη Βασίλειο Μιχαλόπουλο.

Καθώς επίσης, φιλοτεχνούν ενώπιον της ευρείας κοινής γνώμης τη σκιαγράφηση μου ως προσώπου που προσφεύγει στη Δικαιοσύνη με δήθεν ευτελή αντεκδικητικά κίνητρα επί εγκατάλειψης και «σκηνοθετημένη» εισαγωγή σε νοσοκομείο.

Από την στιγμή που το έτερο εμπλεκόμενο μέρος σε μια αντιδικία ΔΕΝ επιθυμεί να προβεί σε δηλώσεις-δήλωση που έχω αναρτήσει μάλιστα στο παρόν προφίλ!, η μονομερής κάλυψη και παρουσίαση της αντιδικίας αυτή, συνιστά άκρως μεροληπτική, καταχρηστική και άρα παράνομη συμπεριφορά.

Ακόμα περισσότερο μάλιστα, όταν αυτή αφορά την αυτούσια αναπαραγωγή ψευδών και συκοφαντικών δηλώσεων εκ μέρους του κ. Μιχαλόπουλου.

Περιττό δε, να επισημάνω ότι στα ιδιαίτερα ευαίσθητα θέματα περί ενδοοικογενειακής βίας, τα τηλεδικαστηρία και η δημόσια τοποθέτηση των συνηγόρων των εμπλεκόμενων μερών υποβιβάζουν την τελική κρίση της Δικαιοσύνης, ενώ η κοινή γνώμη θα έχει ήδη διαμορφώσει εικόνα χωρίς να έχουν τεθεί υπόψη της κρίσιμα στοιχεία, παρά μόνο η «θέα» από τα τηλεπαράθυρα.

Ως προς την ενδοοικογενειακη βία μάλιστα, είμαι δημοσιογράφος-γυναίκα και παντοντε αναδείκνυα τέτοιους είδους ευαίσθητα θέματα για τα οποία δυστυχώς, το νομικό-θεσμικό πλαίσιο είναι τόσο φτωχό στη χώρα μας.

Κάθε άνθρωπος που φτάνει στο σημείο να καταγγείλει μια τέτοια συμπεριφορά εις βάρος του, τσαλακώνεται και αναγκάχεται να ξαναζήσει τον εξευτελισμό του, ελπίζοντας σε μια έστω αργή δικαίωση. Έχω υπομονή και πίστη ως προς τη δικαίωσή μου σε κάθε επίπεδο από την Ελληνική Δικαιοσύνη και σέβομαι κάθε διαδικασία της. Είναι η μόνη αρμόδια για την τελική κρίση σε όλα τα ανωτέρω ζητήματα. Ευχαριστώ όλους τους φίλους για τα μηνύματα αγάπης σε συμπαράστασης», έγραψε χαρακτηριστικά.

Προς μεγάλη μου λύπη και απογοήτευση, «συνάδελφοι» δημοσιογράφοι εδώ και μέρες αναπαράγουν άκριτα και ατεκμηρίωτα άκρως...

Posted by Nana Palaitsaki on Tuesday, April 20, 2021

«Είναι σχεδόν φρικιαστικό αυτό που θα γράψω...»

Με μία μακροσκελή ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η Νανά Παλαιτσάκη θέλησε να μιλήσει για την ενδοοικογενειακή βία.

Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε ένα ρεπορτάζ στην εφημερίδα Μπαμ, σύμφωνα με το οποίο, η δημοσιογράφος χώρισε με τον σύντροφό της, Βασίλη Μιχαλόπουλο και μάλιστα με πολύ άσχημο τρόπο αφού τον κατηγορεί για ενδοοικογενειακή βία.

«Με μια μικρή καθυστέρηση λόγω των γεγονότων θα δημοσιεύσω σήμερα την τελευταία “στήλη” που είχα υπογράψει ως εκδότρια της εφημερίδας ” Αποκαλυπτικά” Αφορούσε στα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας. Στην Ευρώπη με επίσημα στοιχεία της Ευρωπαικής επιτροπής, οι ακρωτηριασμοί γυναικών και οι θάνατοι εξαιτίας κακοποίησης από συντρόφους ή συζύγους αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου, πάνω από τροχαία και καρκίνο….

Οι ηλικίες των θυμάτων είναι από 19 – 50 … Όταν πληκτρολογούσα στον υπολογιστή, ο δέκτης στην τηλεόραση πρόβαλε το έγκλημα στην Μακρυνίτσα …. Το κείμενο το είχε ξεκινήσει ήδη Είχε δημοσιευθεί την Κυριακή 11 Απριλίου . Καλή ανάγνωση από εδώ και κάτω :

Τα σιωπηλά θύματα, αποτρόπαιων εγκλημάτων

Γράφει Η Νανά Παλαιτσάκη

Θα ξεκινήσω σήμερα μ ‘ ένα παιχνίδι ερωτήσεων.

Ποια νομίζετε ότι είναι η πρώτη αιτία θανάτου σε γυναίκες μεταξύ 15 και 44 ετών στην Ευρώπη;

Τα τροχαία δυστυχήματα;

Τα καρδιακά; Ο καρκίνος; Τα αυτοάνοσα ; Τα εγκεφαλικά επεισόδια;

Είναι σχεδόν φρικιαστικό αυτό που θα γράψω αλλά σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, πρώτη αιτία ακρωτηριασμού και θανάτου στις γυναίκες είναι Η ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ !!

Αυτό σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία γιατί το 75-80% των περιστατικών βίας ΔΕΝ καταγγέλλονται ποτέ .

Το αναδεικνύω σήμερα και με αφορμή το αδιανόητο φονικό στην Μακρυνίτσα; Ο φερόμενος ως δράστης είχε προειδοποιήσει για τις προθέσεις του. Το τραγικό θύμα και ο αδελφός της που τους μαχαίρωσε μπροστά στους γονείς τους και στο ανήλικο παιδί του, είχε απευθυνθεί στις αρχές. Ο Φερόμενος ως δράστης , σύμφωνα με τις καταγγελίες του θύματος την ζήλευε παθολογικά και είχε διάφορες εμμονές. Η αστυνομία είχε κάνει σύσταση …. Και λοιπόν; Δύο οι νεκροί μπροστά στο ανήλικο παιδί.

Το τελευταίο διάστημα έχω συναντήσει ή μου έχουν στείλει μηνύματα γυναίκες με σημάδια στο πρόσωπο, στο στήθος , στο κεφάλι από βίαιες συμπεριφορές συζύγων και συντρόφων. Μία γυναίκα μάλιστα , σήκωσε τα κόκκινα μαλλιά της για να δω το μισό κρανίο της γυμνό επειδή την είχε κάψει με καυστικό υγρό ένας «άντρας» με τον οποίο η συγκεκριμένη γυναίκα είχε αποκτήσει και παιδί.

Πριν μερικούς μήνες στην φάση του lock down ζήτησα από μια φίλη να έρθει να μου φτιάξει τα νύχια. Στην μία ώρα που κάθισε μαζί μου, μου εξιστόρησε τις προσωπικές της «νύχτες με τον εχθρό της» δείχνοντάς μου και το σημάδι από το σκισμένο φρύδι της που της το είχε κάνει «ο μεγάλος έρωτας της ζωής της»με σουγιά. Ήθελε να με συμβουλευτεί για το τι μπορούσε να κάνει επειδή φοβόταν …

Γι’ αυτά, τα μεγάλα «σιωπηλά εγκλήματα» θα μας δοθεί η ευκαιρία να τα πούμε εκτενέστερα. Όμως πρακτικά , γι’ αυτό και το μεγάλο ποσοστό θανάτων και ακρωτηριασμών γυναικών, τίποτα και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι ένα θύμα θα είναι προστατευμένο απολύτως από θύτες που είναι έτοιμοι να κάνουν το απροσδόκητο.

Νομίζω ότι είναι περιττό να συζητήσουμε για το ότι «άνθρωποι» που εκδηλώνουν μένος, μίσος, εμμονές , που συκοφαντούν , που βιαιοπραγούν, που ασκούν ψυχολογική βία, που απειλούν κατά ζωής, που εγκληματούν αφήνοντας πίσω παιδιά ορφανά, είναι κάτι λιγότερο από εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Το γιατί και πως φτάνουν για οποιοδήποτε λόγο στο έγκλημα ή σε εγκληματικές πράξεις είναι θέμα που αφορά άλλες ειδικότητες ειδικών.

Το συμπέρασμα μου όμως μέχρι στιγμής καθώς έχω κάνει ρεπορτάζ ενδελεχές για τους τρόπους που μπορεί να προστατευτεί το θύμα, είναι ότι δυστυχώς η προστασία, εξαρτάται και από την οικονομική κατάσταση του θύματος ,εξαρτάται και από την πίεση των περιστατικών που διαχειρίζονται τα αστυνομικά τμήματα, εξαρτάται και από την αυτονομία κινήσεων που διαθέτει το θύμα.

Επίσης η κακοποίηση, οι βιαιοπραγίες, οι εκβιασμοί και η κατασυκοφάντηση δεν εξαρτάται ούτε από το μορφωτικό επίπεδο των δραστών, ούτε από την οικονομική τους επιφάνεια, ούτε από τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, ούτε από την χώρα που κατάγονται.

Θέλω προς το παρόν να κρατήσετε το εξής : Η σιωπή δεν σας βοηθάει

Με απεριόριστο σεβασμό σε όλα τα θύματα κακοποίησης»