Γιώργος Άνθης: «Πιθανόν το πτώμα που βρέθηκε να είναι του αδελφού μου»

Η σορός που βρέθηκε έχει τα ίδια τατουάζ με τον αγνοούμενο

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Γιώργος Άνθης: «Πιθανόν το πτώμα που βρέθηκε να είναι του αδελφού μου»

Ο Γιώργος Άνθης, αδερφός του αγνοούμενου Στάθη Άνθη μίλησε το μεσημέρι της Τρίτης στην εκπομπή Live News και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει στην υπόθεση αλλά και στο πτώμα που βρέθηκε το οποίο θεωρεί ότι ανήκει στον αδερφό του.

«Πολύ πιθανόν να είναι ο αδελφός μου. Περιμένουμε την ταυτοποίηση. Έδωσε ο αδερφός μου DNA και είμαστε σε αναμονή. Δεν μπορούμε ακόμα να πούμε κάτι με ακρίβεια. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ξέρουμε. Ο αδερφός μου ό,τι προβλήματα είχε τα αντιμετώπιζε θετικά. Στο ξενοδοχείο είχαν γίνει 2-3 περιστατικά γιατί ήταν σε καραντίνα και ήταν πιο πιεσμένες οι καταστάσεις. Είχε γίνει κάτι με μία κάμερα και είχε αντιδράσει ενώ κάποια στιγμή μας είχε πει ότι ήταν ένας εναντίον όλων», είπε ο Γιώργος Άνθης.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Σταύρος Γεωργίου κατηγόρησε τις βρετανικές αρχές που από την πρώτη στιγμή μίλησαν για αυτοκτονία, ενώ δεν υπήρχαν στοιχεία.

«Στην περιοχή έχουν βρεθεί περισσότεροι νεκροί. Όταν ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση είμαστε ξεκάθαροι ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και έχουμε στείλει τι πρέπει να γίνει για να διαλευκανθεί η υπόθεση» ανέφερε ο κ. Γεωργίου.

Τα νέα στοιχεία για την εξαφάνιση του Στάθη Άνθη

«Προσπαθώ να κρατήσω τη ψυχραιμία μου μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα»

Στιγμές αγωνίας βιώνει η οικογένεια του Δημήτρη και Στάθη Ανθή, καθώς η αστυνομία ζήτησε να αναγνωρίσουν ένα πτώμα που βρέθηκε σήμερα στην θάλασσα.

Ο Στάθης αγνοείται από τις 8 Μαρτίου και ο Δημήτρης πριν μερικές μέρες βρέθηκε στην Αγγλία προκειμένου να τον ψάξει, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.

Το απόγευμα της Τετάρτης ο Δημήτρης Άνθης έγραψε στο twitter ότι εκλήθη από την αστυνομία αλλά για να δώσει δείγμα Dna, καθώς δεν θα μπορούσε όπως λέει να αντέξει το θέαμα μιας και η σήψη του νεκρού άνδρα που βρέθηκε ήταν προχωρημένη.

“Σήμερα το πρωί πήγα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που είμαι στο Λονδίνο και μου πήραν δείγμα σάλιου για να γίνει ταυτοποίηση της σορού που βρέθηκε, με το DNA μου, της οποίας τα αποτελέσματα θα μου ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Επειδή η σορός βρίσκεται σε προχωρημένη φάση σήψης δεν γίνεται να αναγνωριστεί και δεν έχω και το ψυχικό σθένος να ξαναπάω στο Plymouth να αντικρίσω κάτι το οποίο δεν είναι ο αδελφός μου. Οπότε κάνω υπομονή και προσπαθώ να κρατήσω τη ψυχραιμία μου μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα. Μέχρι τότε θα ήθελα να ζητήσω να σεβαστείτε την αγωνία της οικογένειας και την δική μου”.

Δημήτρης Ανθής για εξαφάνιση Στάθη Ανθή