Έρρικα Πρεζεράκου: «Έχουμε μία ομαδική προσευχή για την Αναστασία»

«Η θεραπεία είναι βαριά...»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Έρρικα Πρεζεράκου: «Έχουμε μία ομαδική προσευχή για την Αναστασία»

Το απόγευμα της Τρίτης, η Έρρικα Πρεζεράκου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή Φλερτ και μεταξύ άλλων μίλησε για την ανιψιά της, Αναστασία, η οποία δίνει μάχη εδώ και μήνες στο νοσοκομείο, έχοντας πάντα στο πλευρό της την οικογένειά της.

Η αθλήτρια έχει κάνει υπεράνθρωπη προσπάθεια προκειμένου να σταθεί δίπλα στην ανιψιά της και δεν είναι λίγες οι φορές που έχει ζητήσει από τους διαδικτυακούς της φίλους να πουν και αυτοί μία προσευχή για το κοριτσάκι.

Τα λόγια της Έρρικας Πρεζεράκου για την ανιψιά της

«Έχουμε μια ομαδική προσευχή και την κάνουμε κάθε εβδομάδα, όμως δύο φορές, που η Αναστασία ήταν στην εντατική, έχω ζητήσει από όλους, όποιος μπορεί να στείλει θετική ενέργεια. Την πρώτη φορά ξέραμε ότι θα βγει γρήγορα από την εντατική, έγινε όλο αυτό με την προσευχή και την επόμενη μέρα βγήκε.

Τη δεύτερη φορά που μπήκε, που είναι τώρα, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, γιατί η θεραπεία είναι βαριά, της δημιουργεί οίδημα και διάφορες δυσλειτουργίες, οπότε μπήκε και το πιο πιθανό ήταν να μην βγει ξανά από εκεί.

Να μείνει εκεί και όταν τελειώσει η θεραπεία θα δούμε τι γίνεται. Ζήτησα να στείλουν φως και ενέργεια στο παιδί και τελικά η Αναστασία βγήκε χωρίς να το περιμένει κανείς, ούτε οι γιατροί. Νιώθω ότι είναι ευλογία και νιώθω ότι είμαστε όλοι μαζί σε όλο αυτό. Όταν κάτι το στέλνουμε πηγαίνει και γίνεται και η μικρή ανταποκρίνεται», είπε χαρακτηριστικά η Έρρικα Πρεζεράκου.

«Είναι πολύ βάρβαρο και σκληρό»

Πριν από μερικές εβδομάδες, η Έρρικα Πρεζεράκου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ και ξέσπασε σε κλάματα όταν αναφέρθηκε στην 7χρονη ανιψιά της, Αναστασία.

Η σπουδαία αθλήτρια εδώ και αρκετό καιρό διοργανώνει εράνους και έχει καταφέρει ένα πολύ μεγάλο έργο προκειμένου να βοηθήσει την μικρούλα, η οποία πάσχει από μια σπάνια μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο.

Έρρικα Πρεζεράκου για την μικρή Αναστασία

Η Έρρικα που πολύ συχνά ενημερώνει τον κόσμο για την πορεία της υγείας της μικρής, δήλωσε με δάκρυα στα μάτια: «Νιώθω ότι είναι τόσο δύσκολο να πεις σε έναν γονιό, που έχει ένα παιδί 7 χρονών, πως το παιδί του δεν θα υπάρχει σε έξι μήνες! Εγώ δεν παιδιά αλλά μπορώ να αισθανθώ πολύ έναν γονιό που έχει μεγαλώσει, έχει συνδεθεί, έχει δημιουργήσει ένα παιδί. Ξαφνικά του λες πως σε έξι μήνες δεν θα υπάρχει αυτό».

Ενώ αμέσως μετά συμπλήρωσε: «Είναι πάρα πολύ βάρβαρο και σκληρό αυτό το πράγμα. Η αδελφή μου έχει ένα παιδί, το οποίο και αυτό γεννήθηκε από θαύμα με έναν τρόπο. Είναι πραγματικά μαχήτρια, είναι πάρα πολύ δύσκολο αυτό που περνάει. Δεν είναι εύκολο καθόλου.

Μόνο ο Θεός ξέρει… Τουλάχιστον μέσα από την προσευχή νιώθω ότι κάτι γίνεται εκεί και κάπως νιώθω ότι μπορούν να την βοηθήσει στην ψυχή της». Η Έρρικα μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στο πολύ σοβαρό ατύχημα που είχε με το σκάφος το περασμένο καλοκαίρι, με τις λεπτομέρειες της περιπέτειας να σοκάρουν.