Εξαφάνιση Στάθη Άνθη: «Οι βρετανικές αρχές μας είπαν ότι δεν υπάρχει λόγος να έρθετε εδώ»

«Διότι πιθανότατα να έχει πέσει στη θάλασσα...» δήλωσε συντετριμμένος ο αδερφός του, Γιώργος

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Εξαφάνιση Στάθη Άνθη: «Οι βρετανικές αρχές μας είπαν ότι δεν υπάρχει λόγος να έρθετε εδώ»

Το μεσημέρι της Τετάρτης, ο αδερφός του Στάθη Άνθη, Γιώργος, μίλησε στο T-live με την Τατιάνα Στεφανίδου σχετικά με την εξαφάνιση του αδερφού του, Στάθη.

Ο ίδιος αγνοείται πάνω ένα μήνα και πριν μερικές μέρες η οικογένεια του κλήθηκε να αναγνωρίσει μια σορό που βρέθηκε στη νότια ακτή του Ντέβον της Αγγλίας στο Bigbury Bay. Η σορός αυτή έχει τατουάζ που μοιάζουν με τον Στάθη, το ένα είναι στο πόδι και το άλλο στο χέρι.

Ο Γιώργος Άνθης είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή: «Δεν το έχει δει κανείς από την οικογένεια το σώμα, δεν έχει γίνει αναγνώριση από εμάς. Οι βρετανικές αρχές μας είπαν σε email ότι δεν υπάρχει ένας πολύ ισχυρός λόγος για να έρθετε εδώ, διότι ο αδερφός σας πιθανότατα να έχει πέσει στη θάλασσα…

Κάτι σενάρια δικά τους. Αυτό ήταν το πρώτο μέιλ. Κάλεσαν τον αδερφό μου να αναγνωρίσει τη σορό αλλά εκείνος για δικούς του ψυχολογικούς λόγους δεν πήγε, έδωσε μόνο DNA».

Εξαφάνιση Στάθη Άνθη δηλώσεις από τον αδερφό του

«Προσπαθώ να κρατήσω τη ψυχραιμία μου μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα»

Στιγμές αγωνίας βιώνει η οικογένεια του Δημήτρη και Στάθη Ανθή, καθώς η αστυνομία ζήτησε να αναγνωρίσουν ένα πτώμα που βρέθηκε σήμερα στην θάλασσα.

Ο Στάθης αγνοείται από τις 8 Μαρτίου και ο Δημήτρης πριν μερικές μέρες βρέθηκε στην Αγγλία προκειμένου να τον ψάξει, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.

Το απόγευμα της Τετάρτης ο Δημήτρης Άνθης έγραψε στο twitter ότι εκλήθη από την αστυνομία αλλά για να δώσει δείγμα Dna, καθώς δεν θα μπορούσε όπως λέει να αντέξει το θέαμα μιας και η σήψη του νεκρού άνδρα που βρέθηκε ήταν προχωρημένη.

“Σήμερα το πρωί πήγα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που είμαι στο Λονδίνο και μου πήραν δείγμα σάλιου για να γίνει ταυτοποίηση της σορού που βρέθηκε, με το DNA μου, της οποίας τα αποτελέσματα θα μου ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Επειδή η σορός βρίσκεται σε προχωρημένη φάση σήψης δεν γίνεται να αναγνωριστεί και δεν έχω και το ψυχικό σθένος να ξαναπάω στο Plymouth να αντικρίσω κάτι το οποίο δεν είναι ο αδελφός μου. Οπότε κάνω υπομονή και προσπαθώ να κρατήσω τη ψυχραιμία μου μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα. Μέχρι τότε θα ήθελα να ζητήσω να σεβαστείτε την αγωνία της οικογένειας και την δική μου”.

Δημήτρης Ανθής για εξαφάνιση Στάθη Ανθή