Νέες καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας για γνωστό σεναριογράφο

Ξεχωρίζει μία συγκεκριμένη καταγγελία η οποία ενδέχεται να αφορά σε βαρύ αδίκημα

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Νέες καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας για γνωστό σεναριογράφο

Νέες καταγγελίες που αφορούν γνωστό σεναριογράφο και περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας θα διερευνηθούν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Τα στοιχεία που ερευνώνται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διαβιβάστηκαν από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και αφορούν σε καταγγελίες γυναικών σε βάρος του συγκεκριμένου προσώπου. Ο εισαγγελέας, Κώστας Σπυρόπουλος, θα μελετήσει τα έγγραφα και να τα αποτιμήσει, προκειμένου να αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειές του.

Κατά τις ίδιες πηγές, από το φάκελο ξεχωρίζει μία συγκεκριμένη καταγγελία η οποία ενδέχεται να αφορά σε βαρύ αδίκημα που σχετίζεται με την προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας. Η καταγγέλλουσα αναφέρει ότι δέχθηκε επίθεση από τον σεναριογράφο στο σπίτι του.

Σε κάθε περίπτωση, οι ενέργειες του εισαγγελέα θα πρέπει να είναι τάχιστες, καθώς το περιστατικό εμφανίζεται να έχει χρόνο τέλεσης το 2007, πράγμα που σημαίνει ότι σε λίγο ολοκληρώνεται ο ανώτατος χρόνος παραγραφής των 15 ετών, που αφορά στα κακουργήματα. Την ίδια στιγμή, έχουν έρθει στο φως καταγγελίες για ξύλο και σεξουαλικές παρενοχλήσεις στην ενόργανη γυμναστική!

Νέες καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας για γνωστό σεναριογράφο

Την γραμμή της πλήρους άρνησης έχει ακολουθήσει ο γνωστός ηθοποιός για τις καταγγελίες βιασμού

Το μεσημέρι του Σαββάτου, ο Πέτρος Κουσουλός μίλησε στην εκπομπή Καλύτερα Δε Γίνεται και αναφέρθηκε στις καταγγελίες βιασμού που εκκρεμούν για τον γνωστό ηθοποιό και θιασάρχη.

Ο εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος χειρίζεται την υπόθεση και αποκάλυψε πως απέστειλε κλήση στον ηθοποιό με σκοπό να δώσει εξηγήσεις στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας ως ύποπτος για τα αδικήματα του βιασμού και της απόπειρας βιασμού.

Ο κωμικός έχει κατηγορηθεί για τρεις υποθέσεις, με την πρώτη να αφορά σε βιασμό που τελέσθηκε το 2008, ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού τελεσθείσες το 2010 και το 2014.

Στις δύο από αυτές τις υποθέσεις, ο ίδιος χρησιμοποίησε το χώρο του θεάτρου για να προβεί σε ασελγείς πράξεις.

Ο Πέτρος Κουσουλός είπε χαρακτηριστικά: «Αυτό το οποίο θέλω να μεταφέρω είναι ότι ο ηθοποιός φέρεται να αρνείται τις πράξεις για τις οποίες καταγγέλλεται και κάνει λόγο για άλλα «ελατήρια» τα οποία ενδεχομένως κρύβονται πίσω από τις καταγγελίες στις οποίες έχουν προχωρήσει τα φερόμενα ως θύματα άρα η γραμμή που θα ακολουθηθεί είναι της πλήρους άρνησης». Την ίδια στιγμή, μια νέα καταγγελία βιασμού βγήκε στο φως για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Την γραμμή της πλήρους άρνησης έχει ακολουθήσει ο γνωστός ηθοποιός για τις καταγγελίες βιασμού