Ιεροκλής Μιχαηλίδης: «Έχουμε πάρα πολλά ριάλιτι, δεν είναι ελκυστικά για μένα»

Αναφέρθηκε και στην πρεμιέρα της νέας του βραδινής εκπομπής

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ιεροκλής Μιχαηλίδης: «Έχουμε πάρα πολλά ριάλιτι, δεν είναι ελκυστικά για μένα»

Το πρωί της Παρασκευής, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης μίλησε στην κάμερα του Ευτυχείτε και τον δημοσιογράφο Σπύρο Ραφαήλ Κεραμίδα και μέσα σε όλα αναφέρθηκε και στην ποσότητα και την ποιότητα των ριάλιτι που παίζονται την συγκεκριμένη περίοδο στην τηλεόραση.

Ο γνωστός ηθοποιός μάλιστα αναλαμβάνει μια νέα βραδινή εκπομπή στο OPEN με τίτλο, «The Grandmother» και έτσι μίλησε φυσικά και για τα όσα θα δούμε στο νέο του late night.

Ιεροκλής Μιχαηλίδης για τα ριάλιτι

Οι δηλώσεις του Ιεροκλή Μιχαηλίδη

«Ο τίτλος θα είναι Grandmother επειδή αφεντικό γενικών καθηκόντων είναι η γιαγιά. Η γιαγιά μου. Οπότε το Granmother είναι αναγκαστική επιλογή. Η γιαγιά συνοδεύει τους Άγαμοι θύται εδώ και 30 χρόνια. Είναι ένας βασικός ήρωας που βρίσκεται σε διάφορες περιπέτειες, σαν τον Καραγκιόζη. Εδώ αποκτά μια σχέση με εμένα και μιας και έπρεπε να κάνω ένα late night με συνεντεύξεις, αποφάσισε η γιαγιά ότι πρέπει να το διευθύνει αυτή.

Late night υπάρχουν πολλά, τα πιο γνωστά είναι τα αμερικάνικα και έχουμε πολλές και ενδιαφέρουσες εκδοχές και στην Ελλάδα. Εδώ νομίζω ότι αυτό που διαφοροποιεί λίγο την κλασική συνέντευξη είναι τα πρόσωπα των καλεσμένων, θα κοιτάξουμε να έχουμε πολύ ενδιαφέροντα πρόσωπα. Έχουμε ήδη καλέσει κάποιους και έχουν αποδεχθεί την πρόταση. Φυσικά και είμαι υπέρ του να κάνουν τη δουλειά του παρουσιαστή και ηθοποιοί. Εγώ το ήθελα πολλά χρόνια και όσες φορές το έχω κάνει. Αν το κάνεις καλά ή κακά, δεκτή η κριτική.

Πρέπει να ομολογήσω πως για κάποιον περίεργο λόγο τα ριάλιτι δεν είναι ελκυστικά για μένα. Ίσως είναι η ηλικία μου, ίσως είναι για νεότερους ανθρώπους, δεν ξέρω… Δεν τα απορρίπτω, μα το μόνο που θα μπορούσε να εκφράσω ως διαφωνία είναι πως είναι πάρα πολλά».

Λίγα λόγια για τον ταλαντούχο Ιεροκλή Μιχαηλίδη

Γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα . Αποφοίτησε το 1982 από τη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Μέχρι το 1990, συμμετείχε ως ηθοποιός και ιδρυτικό μέλος μικρών πειραματικών θιάσων σε έργα Νίκου Καζαντζάκη, Ντάριο Φο, Δημήτρη Ψαθά, Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, Αριστοφάνη, Ουίλιαμ Σαίξπηρ κ.ά.

Το 1990, μαζί με άλλους ηθοποιούς και μουσικούς, δημιούργησε το σατιρικό μουσικοθεατρικό σχήμα "Άγαμοι Θύται", στο οποίο συμμετείχε γράφοντας, παίζοντας και σκηνοθετώντας.

Από το 1988 έως το 1990 εργάστηκε ως συντάκτης στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ και από το 1993 στην τηλεόραση ως σκηνοθέτης και παραγωγός.

Στο θέατρο, έχει παίξει σε έργα των Τένεσι Ουίλιαμς, Γρηγόριου Ξενόπουλου, Ιάκωβου Καμπανέλλη, Άντον Τσέχωφ, Εντουάρντο Ντε Φιλίππο κ.ά.

Στην τηλεόραση, έχει πρωταγωνιστήσει σε τηλεοπτικές σειρές (Είμαστε στον αέρα, Και πάλι φίλοι κ.ά.), ενώ έχει ενσαρκώσει και τον Αστυνόμο Μπέκα στην τηλεοπτική μεταφορά των μυθιστορημάτων του Γιάννη Μαρή.

Στον κινηματογράφο, συμμετείχε σε κινηματογραφικές ταινίες, όπως: Πολίτικη Κουζίνα, Μαύρο γάλα, Safe Sex, Πίσω πόρτα. Για την ταινία Πίσω πόρτα το 2000 απέσπασε το Κρατικό Βραβείο ερμηνείας Β΄ ανδρικού ρόλου.