Γηροκομείο Χανιά: Σοκάρουν οι νέες καταγγελίες που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας

Το προσωπικό είχε εντολή να αφήνει νηστικούς τους ηλικιωμένους

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Γηροκομείο Χανιά: Σοκάρουν οι νέες καταγγελίες που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας

Το μεσημέρι της Δευτέρας, μια πρώην εργαζόμενη καταγγέλλει στην κάμερα του T-live τρομερά περιστατικά κακομεταχείρισης σε βάρος των ηλικιωμένων στο Γηροκομείο στα Χανιά.

Σύμφωνα με την ίδια, το προσωπικό είχε εντολή να αφήνει νηστικούς τους ηλικιωμένους και για να μην παραπονιούνται, οι υπάλληλοι έδιναν στους τροφίμους ηρεμιστικά χάπια και τους άφηναν βρόμικους με τις ακαθαρσίες τους.

Ως αποτέλεσμα, οι ηλικιωμένοι γίνονταν καταθλιπτικοί και πέθαιναν δεμένοι και εγκαταλελειμμένοι στα κρεβάτια τους. Επιπλέον, για να μην υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία, οι υπεύθυνοι «έσβηναν» το οπτικοακουστικό υλικό που κατέγραφαν οι κάμερες που υπάρχουν στους εσωτερικούς χώρους του ιδρύματος, ενώ παρόμοιες καταγγελίες έχουν βγει ήδη στο φως της δημοσιότητας.

Γηροκομείο Χανιά καταγγελίες

Συνελήφθη νοσηλευτής - Αναζητούνται άλλοι 2 ακόμα

Το βράδυ της Κυριακής, 25/4, οι Αρχές προχώρησαν στην σύλληψη ενός νοσηλευτή του γηροκομείου στα Χανιά, μετά τις σοκαριστικές καταγγελίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας οδηγήθηκε στο κρατητήριο ενώ αναζητούνται άλλοι 2 νοσηλευτές. Πάντως και οι 3 είναι προγραμματισμένο να καταθέσουν σήμερα στον εισαγγελέα.

Και τα 3 αυτά άτομα εργάζονται ακόμα στο γηροκομείο, ενώ έχουν εξαπολύσει κατηγορίες κατά συγκεκριμένης εργαζόμενης για τα τα βασανιστήρια.

Συγκεκριμένα, ανέφεραν το όνομά της κάτω από δημοσίευμα στο ίντερνετ στο διαδίκτυο, σε σχόλιο. Ως αποτέλεσμα αυτού. η γυναίκα κατέθεσε μήνυση εναντίον τους για συκοφαντική δυσφήμιση.

Γηροκομείο Χανιά συνελήφθη νοσηλευτής