Στεφανία Γουλιώτη: «Υπήρξα μούσα του Λιγνάδη! Γνωρίζαμε τη σεξουαλική του ταυτότητα»

«Γοητεύτηκα από το όραμά του για το θέατρο»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Στεφανία Γουλιώτη: «Υπήρξα μούσα του Λιγνάδη! Γνωρίζαμε τη σεξουαλική του ταυτότητα»

Στην εκπομπή Πάμε Δανάη βρέθηκε η Στεφανία Γουλιώτη. Η ηθοποιός μίλησε για την αποχή της από την τηλεόραση, το θέατρο, ενώ σχολίασε και τον Δημήτρη Λιγνάδη, με τον οποίο έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν.

«Τα δικά μου σκοτάδια τα αντιμετωπίζω με ψυχοθεραπεία. Έχω την τύχη να ασχολούμαι με αυτά τα κείμενα που σου θυμίζουν ποια είναι η ζωή. Αυτό που κάνει αυτή η κοινωνία, που σου φωνάζει να τρέχεις για το χρήμα και την επιτυχία, είναι και ο λόγος που ακούμε για τα ανοίγματα σε εστίαση, τουρισμό και τον πολιτισμό τον έχουν αφήσει προς το τέλος. Είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης και αυτό είναι τρομερά θλιβερό», σημείωσε αρχικά.

Για το κίνημα #MeToo είπε: «Με όλο το σεβασμό στους ανθρώπους που κατάφεραν να επικοινωνήσουν τα σκοτάδια που έζησαν, είναι κάτι που θα ήθελα να είχε συμβεί νωρίτερα. Έπρεπε να έχουμε κινητοποιηθεί νωρίτερα. Υπήρξε μεγάλη καταπίεση και καλώς βγήκε προς τα έξω και έγινε αυτό που έγινε».

Η αναφορά της Στεφανίας Γουλιώτη στον Δημήτρη Λιγνάδη

«Έχω συνεργαστεί με τον Δημήτρη Λιγνάδη. Οι άνθρωποι δεν είμαστε ένα πράγμα. Για το καλλιτεχνικό του όραμα, υπήρξε μια περίοδος που υπήρξα η μούσα του. Και γοητεύτηκα από το όραμά του για το θέατρο. Νομίζεις ότι ξέρεις τον άλλο και δεν τον ξέρεις. Ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε ένα κομμάτι που δεν το γνωρίζαμε. Γνωρίζαμε για τη σεξουαλική του ταυτότητα, που δεν μας αφορά. Αλλά όσα έγιναν γνωστά δεν τα γνωρίζαμε. Δεν ξέρουμε τα σκοτάδια του καθενός», είπε. Να σημειώσουμε πως, στο σπίτι του Λιγνάδη, βρέθηκε επιστολή που καταγγέλλει τις «ερωτικές ιστορίες» του με μαθήτριες.

Έτσι αποκαλούσαν τον Δημήτρη Λιγνάδη στην δραματική σχολή

Ο Ιωάννης Αθανασόπουλος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Πάμε Δανάη και μέσα σε όλα αναφέρθηκε στον Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο «Γιάννος» από τις Άγριες Μέλισσες που πριν λίγο καιρό μοιράστηκε μια συγκλονιστική περιπέτεια του, αποκάλυψε πως ο γνωστός ηθοποιός ήταν δάσκαλός του στη δραματική σχολή, ενώ την ίδια στιγμή αναφέρθηκε και στο ελληνικό #metoo.

«Τον αποκαλούσαμε μάγο. Ήταν ένας άνθρωπος χειριστικός στον λόγο και στο πώς μπορούσε να σου μεταφέρει κάποια πράγματα. Ήμασταν στη σχολή και τον κοιτούσαμε με ανοιχτό το στόμα… Σε μάγευε με όλα αυτά που σου έλεγε. Και στην υποκριτική τέχνη. Τον είχα δάσκαλο και σε εμάς ήταν πολύ συνεπής. Ήταν μάγος στο πώς μπορεί να χρησιμοποιήσει το λόγο και στο πόσο χειριστικός μπορεί να γίνει ένας άνθρωπος.

Καλώς έγινε το #metoo. Βέβαια υπάρχει μια τρομερή ανθρωποφαγία στα σόσιαλ μίντια. Από τη μία ευχόμαστε αυτοί οι άνθρωποι να πεθάνουν και υπάρχουν κι αυτοί που κατηγορούν τα θύματα ότι το κάνουν για να γίνουν γνωστοί. Δεν μπορείς να κατηγορείς τα θύματα ότι τώρα επέλεξαν να μιλήσουν. Τώρα ήταν η στιγμή. Kι εγώ ήξερα πράγματα. Αλλά από τη στιγμή που το θύμα δεν ήθελε να μιλήσει, δεν μπορεί ο καθένας να πει κάτι. Μπορώ να συμβουλεύσω το θύμα ως φίλος να μιλήσει, αλλά δεν μπορώ να το κάνω εγώ. Ο ηθοποιός δεν είναι κοινωνικό ίδρυμα για να ξεσπά ο καθένας πάνω του. Ο καθένας στον ψυχολόγο του».