Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2022 | Επικοινωνία

Πρίγκιπας Κάρολος: Τα νέα του καθήκοντα μετά το θάνατο του πατέρα του, Φίλιππου

Παίρνει τη θέση του, δίπλα από την Βασίλισσα Ελισάβετ και προπονείται να γίνει Βασιλιάς

Πρίγκιπας Κάρολος: Τα νέα του καθήκοντα μετά το θάνατο του πατέρα του, Φίλιππου
News 28.04.2021 17:28
Από Ελένη Ζουγανέλη

Μετά την επίσκεψη του Πρίγκιπα Κάρολου στην Ελλάδα, ο πατέρας του Φίλιππος έφυγε από τη ζωή. Λίγες ημέρες λοιπόν μετά την κηδεία του, ο γιος του ετοιμάζεται να αναλάβει τα καθήκοντα του.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ έχει ξεκινήσει να τον προπονεί για να γίνει Βασιλιάς. Χθες, συνόδεψε τη μητέρα του στην τελετή έναρξη των εργασιών του βρετανικού κοινοβουλίου. Ο Κάρολος, αν και έχει βρεθεί στην ίδια θέση στο παρελθόν, φαίνεται πως αναλαμβάνει και νέα καθήκοντα, εκείνα του πατέρα του.

Επίσης, τον έχουν χρίσει επίσημο συνοδό της Ελισάβετ και θα βρίσκεται μαζί με τη μητέρα του όπου απαιτεί το πρωτόκολλο.

«Ραγίζει» καρδιές το πρώτο μήνυμα της Ελισάβετ για τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου

Λίγο μετά την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου, η βασίλισσα Ελισάβετ έσπασε την σιωπή της και προχώρησε ένα πολύ συγκινητική μήνυμα.

Σήμερα, Τετάρτη, η βασίλισσα έχει γενέθλια και κλείνει τα 95 χρόνια ζωής, χωρίς όμως να μπορεί να τα γιορτάσει, λόγω πένθους.

Πριν από λίγη ώρα μάλιστα, η ίδια έστειλε ένα μήνυμα μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της Βασιλικής οικογένεια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον θάνατο του συζύγου της αλλά και για τα γενέθλια της.

Το μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ

«Έλαβα επί τη ευκαιρία των 95ων γενεθλίων μου σήμερα πολλά μηνύματα με ευχές γεγονός που εκτιμώ αφάνταστα. Την ώρα που ως οικογένεια περνάμε περίοδο μεγάλης θλίψης, είναι παρηγοριά για εμάς να βλέπουμε και να ακούμε τα αφιερώματα στον σύζυγό μου τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Κοινοπολιτεία όπως και σε όλο τον κόσμο.

Η οικογένειά μου και εγώ θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την συμπαράσταση και την καλοσύνη που μας δείξατε τις τελευταίες ημέρες. Συγκινηθήκαμε βαθιά και αυτό μας θυμίζει πόσο μεγάλη επιρροή είχε ασκήσει ο Φίλιππος σε αμέτρητους ανθρώπους σε όλη του την ζωή».

undefined

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Βασίλισσα Ελισάβετ: Απέκτησε το 10ο δισέγγονο της - Γέννησε η Zara Tindall

Βασίλισσα Ελισάβετ: Το μήνυμα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Share