Παναγιώτα Βλαντή για την παρενόχληση: «Ήταν πολύ δύσκολο για μένα, το άγχος μου ήταν ο μπαμπάς μου»

Αναφέρθηκε στην αποκάλυψη που έκανε πριν λίγο καιρό

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Παναγιώτα Βλαντή για την παρενόχληση: «Ήταν πολύ δύσκολο για μένα, το άγχος μου ήταν ο μπαμπάς μου»

Η Παναγιώτα Βλαντή παραχώρησε συνέντευξη στο ένθετο Secret των Παραπολιτικών και τον Γιάννη Ξυνόπουλο και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην σεξουαλική παρενόχληση που είχε δεχτεί.

Η γνωστή ηθοποιός μίλησε για τις καταγγελίες που έχουν γίνει στον χώρο του θεάτρου, ενώ η ίδια είχε αναφέρει πως είχε δεχτεί παρενόχληση που τον ηθοποιό που κατήγγειλαν η Τζένη Μπότση και η Αγγελική Λάμπρη.

Οι δηλώσεις της Παναγιώτας Βλαντή

«Ποτέ δεν τελειώνει αυτό. Το κίνημα υπάρχει, είναι εκεί και ελπίζουμε αυτό που έγινε να μην ξεχαστεί. Αυτή είναι η ευχή. Κατ’ αρχάς ήταν πολύ δύσκολο και για μένα, αλλά και για τις υπόλοιπες κυρίες να βγουν να μιλήσουν έπειτα από τόσα χρόνια και κάποιες και πρόσφατα, που είχαν φρέσκο το συμβάν στη μνήμη τους.

Όλοι σκεφτόμαστε τις οικογένειες των θυμάτων –και είναι λογικό-, αλλά κάποιος πρέπει να σκεφτεί και τις δικές μας οικογένειες, που έπρεπε να τους το πούμε πρώτα, να το διαπραγματευτούμε με το δικό μας περιβάλλον. Ναι, το συζήτησα πρώτα με τους δικούς μου και μετά έκανα μια ανάρτηση στα social media. Το μεγάλο μου άγχος ήταν ο μπαμπάς μου και ο σύντροφός μου, ο οποίος είναι εκτός χώρου και δεν γνώριζε.

Εσείς δεν είστε εκτός χώρου, είστε δημοσιογράφοι. Δεν μπορεί να μην ξέρατε για κάποιους ανθρώπους. Δεν γίνεται, δεν το πιστεύω ότι δεν ξέρατε για κακές συμπεριφορές κάποιων ανθρώπων. Αν όχι για όλους, από αυτούς που έχουν καταγγελθεί κάποιοι ήταν πάρα πολύ γνωστοί. Δεν πέσατε κι από τα σύννεφα. Είπατε “α, δεν το περίμενα εγώ από αυτόν”; Άντε να το είπατε για έναν. Ξέραμε πάνω κάτω τι είχε ακουστεί.

Απλώς δεν είχαν ακουστεί λεπτομέρειες. Όπως και για μένα ήταν σοκαριστικό που γνώριζα. Δεν μπορώ να πω ότι γνώριζα λεπτομέρειες, αλλά ούτε τα ήξερα όλα σε βάθος. Μπορώ να σου πω με σιγουριά τη δική μου περίπτωση. Το σύστημα το ίδιο τους ανέχτηκε αυτούς τους ανθρώπους. Ήταν μέσα στο σύστημα και αυτοί οι άνθρωποι δούλευαν χειμώνα – καλοκαίρι, είχα εξουσία».

Παναγιώτα Βλαντή για την σεξουαλική παρενόχληση

Λίγα λόγια για την ηθοποιό Παναγιώτα Βλαντή

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σε ηλικία 16 ετών έλαβε μέρος στις κινηματογραφικές ταινίες "Κορίτσια για...τσίμπημα" και "Ράδιο-Αρβύλα" κάτι που την οδήγησε στο να αποφασίσει να σπουδάσει υποκριτική. Εξαιτίας της άρνησης των γονιών της για αυτή της την απόφαση ξεκίνησε να εργάζεται ως babysitter ενώ έλαβε μέρος και στα Καλλιστεία το 1988 με σκοπό την κατάκτηση της πρώτης θέσης και του χρηματικού επάθλου που συνόδευε τον τίτλο.

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στην υποκριτική και τη Δραματική Σχολή Θεοδοσιάδη το 1993, έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο 1 χρόνο μετά, σε κάποια επεισόδια των σειρών "Οι Αγνοημένοι" και "Έρωτας και Πάθος", έχοντας μικρούς ρόλους.

Τη σεζόν 1994-1995 έγινε ευρύτερα γνωστή μέσω της συμμετοχής της στη σειρά "Η Λυγερή" στην ΕΤ1. Επόμενες μεγάλες τηλεοπτικές επιτυχίες ήταν οι σειρές "Βίος Ανθόσπαρτος", "Ερόικα" και "Αέρινες Σιωπές", ενώ τις σεζόν 2000-2002 έλαβε μέρος σε διάφορα επεισόδια της σειράς Κόκκινος Κύκλος. Το 2007 κέρδισε το βραβείο Shooting Stars στο φεστιβάλ του Βερολίνου, που απονέμεται σε νέους ηθοποιούς.Τη σεζόν 2007-2009 υποδύθηκε τη Συλβή στη μαύρη κωμωδία του Πάνου Κοκκινόπουλου, Μαύρα Μεσάνυχτα, κάνοντας το χαρακτήρα της στη σειρά να ξεχωρίσει.

Τη σεζόν 2009-2010 πρωταγωνίστησε στην κωμωδία του Mega M+M και έκανε guest εμφανίσεις στη σειρά 4 του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Έπειτα έκανε αποχή από την τηλεόραση και το 2012 πρωταγωνίστησε στην κυπριακή σειρά "Επτά ουρανοί και σύννεφα αλήτες" και μετά κράτησε έναν μικρό ρόλο στην κυπριακή σειρά "Καταιγίδα". Έπειτα αφιερώθηκε στο θέατρο ενώ έκανε μικρά περάσματα από σειρές στην τηλεόραση και το 2016 επέστρεψε με πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ελληνική σειρά του Alpha "Αστέρας Ραχούλας". Έκτοτε ασχολείται με το θέατρο και δεν έχει εμφανιστεί με πρωταγωνιστικό ρόλο στην τηλεόραση.