«Ο Στάθης Ψάλτης έμαθε σε περιοδεία ότι είχε καρκίνο! Δεν το ήξερε τίποτα»

Αποκάλυψη για τις ημέρες που πέρασε στο νοσοκομείο

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Ο Στάθης Ψάλτης έμαθε σε περιοδεία ότι είχε καρκίνο! Δεν το ήξερε τίποτα»

Στην εφημερίδα Espresso και τον Νίκο Νικόλιζα παραχώρησε συνέντευξη ο θεατρικός συγγραφέας Ντίνος Σπυρόπουλος, ο οποίος μίλησε για τις στιγμές που έζησε με τον Στάθη Ψάλτη, αλλά και για την ημέρα που έμαθε πως πάσχει από καρκίνο.

Η αποκάλυψη του Σπυρόπουλου για τον Στάθη Ψάλτη

Αν θυμάμαι καλά, με τον Στάθη Ψάλτη συνεργαστήκατε και λίγο πριν πεθάνει…

Με τον Στάθη ήμασταν μαζί στην περιοδεία που κάναμε όταν έμαθε ότι έχει καρκίνο. Δεν ήξερε ούτε εκείνος απολύτως τίποτα. Η τελευταία παράσταση που παίξαμε ήταν στη Βέροια. Πήγε στο νοσοκομείο και του είπαν “πρέπει να πάτε για περαιτέρω εξετάσεις άμεσα”. Και έτσι σταματήσαμε την περιοδεία που κάναμε. Όταν μπήκε στο νοσοκομείο, πήγα και τον είδα. Μιλήσαμε για πολλή ώρα κεκλεισμένων των θυρών. Δεν δείλιασε ούτε μια στιγμή με τον καρκίνο. Ωραίος άνθρωπος ο Στάθης.

Σπυρόπουλος για Στάθη Ψάλτη

Μια συγκινητική ανάρτηση για τον επιτυχημένο ηθοποιό Στάθη Ψάλτη έκανε και η Καίτη Φίνου.

Από όλους αυτούς τους μεγάλους ηθοποιούς, ποιος έπαιρνε τελικά το μεγαλύτερο χειροκρότημα;

Δεν θα ξεχάσω ποτέ το χειροκρότημα που έριχνε ο κόσμος όταν έβγαινε στη σκηνή ο Ντίνος Ηλιόπουλος. Επί πέντε λεπτά δεν άκουγες τίποτα άλλο, παρά μόνο ένα παρατεταμένο ευλαβικό χειροκρότημα. Το ίδιο συνέβαινε και με τον Νίκο Ρίζο. Όταν ο Νίκος τελείωνε το νούμερό του, με αγκάλιαζε και μου έλεγε “Ντίνο, το βλέπεις; Αυτό θέλω, τίποτα άλλο! Το χειροκρότημα του κόσμου”.

«Τον καιρό που ήταν άρρωστος δεν μπορούσα να τον δω»

Η Καίτη Φίνου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή Έλα Χαμογέλα, όπου μίλησε για το καλλιτεχνικό της μέλλον και όχι μόνο. Αναφέρθηκε και στον αγαπημένο Στάθη Ψάλτη, με τον οποίο είχαν πολλά χρόνια σχέση.

Η ταλαντούχα ηθοποιός, αρχικά συγκινήθηκε και δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά της με το βίντεο που είχαν ετοιμάσει στην εκπομπή για την πορεία της μέχρι σήμερα σε θέατρο, τηλεόραση και κινηματογράφο. Με αφορμή το βίντεο, γύρισε το χρόνο πίσω....

Μάλιστα, μίλησε και για τις δυο αδερφές της, που έφυγαν από τη ζωή.

«Δεν αντέχω. Έβλεπα τώρα φωτογραφίες που θα ανεβάσω με τον Στάθη. Τον αγάπησα πάρα πολύ και αργότερα όταν γίναμε φίλοι. Τον αγάπησα πολύ και τον καιρό που ήταν άρρωστος που δεν μπορούσα να τον δω. Ήταν ένα κομμάτι από τη ζωή μου.

Αν μπεις λίγο στη διαδικασία να σκεφτείς, ήταν ένα παιδί από φτωχή οικογένεια και έπεσε κατευθείαν στα πολλά χρήματα με τόσες γυναίκες γύρω του. Το κατάλαβα στα 40 μου αυτό. Ήταν η επιβεβαίωσή του γιατί ήξερε ότι δεν ήταν όμορφος. Τον είδα και στο τέλος που πήγα. Τότε φοβόντουσαν γιατί νόμιζαν ότι εγώ θα φωνάξω τα κανάλια. Δόξα τω Θεώ τα έχω ζήσει αυτά και έτσι όπως δεν μπορεί να τα φανταστεί ο καθένας».