Βασίλης Κικίλιας: Η τρυφερή φωτογραφία με τον γιο του

Τον κρατά αγκαλιά και εύχεται στους διαδικτυακούς του φίλους

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Βασίλης Κικίλιας: Η τρυφερή φωτογραφία με τον γιο του

Το πρώτο του Πάσχα με τον γιο του και την Τζένη Μπαλατσινού περνά ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και στέλνει τις ευχές του για τις γιορτές, ενώ πριν μερικές μέρες η όμορφη οικογένεια βγήκε για βόλτα στο Ζάππειο.

Το παιδί τους είναι περίπου τεσσάρων μηνών και σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα πάρει το όνομα «Παναγιώτης - Αντώνιος».

Οι ευχές αγκαλιά με τον γιο του

Ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα λοιπόν, ο υπουργός Υγείας ανέβασε μια φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram στην οποία είναι αγκαλιά με τον γιο του. Με αυτόν τον τρόπο επέλεξε να εκφράσει τα «Χρόνια Πολλά» του στους followers του.

«Εύχομαι να έχετε την υγεία σας, να αγαπάτε και να φροντίζετε τους ανθρώπους σας, χρόνια σας πολλά!», έγραψε στη φωτογραφία που κοινοποίησε, με τη σύζυγό του να σπεύδει να σχολιάζει καρδιές κάτω από τη φωτογραφία.

Λίγα λόγια για την ζωή του Βασίλη Κικίλια

Διατέλεσε υπουργός στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη από τον Ιούνιο του 2014 ως τον Ιανουάριο του 2015, ενώ από τον Ιούλιο του 2019 είναι υπουργός Υγείας. Είναι βουλευτής Α΄ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία από το 2012.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Φοίτησε στο Λεόντειο Λύκειο και στη συνέχεια σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου αποφοίτησε το 2002, στην οποία πέρασε χωρίς εξετάσεις, με τη βοήθεια των μορίων από τις αθλητικές του δραστηριότητες. Συνέχισε τις σπουδές του στο Τμήμα Διοίκησης & Οργάνωσης Μονάδων Υγείας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, από όπου έλαβε μάστερ το 2008. Το 2011 αναγορεύτηκε σε διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το 1990 έως και το 2004 ασχολήθηκε επαγγελματικά με το μπάσκετ. Έχει ύψος 2,00 μέτρα και αγωνιζόταν κυρίως ως σμολ φόργουορντ. Αγωνίστηκε στον Πανιώνιο, τον Ιωνικό, την ΑΕΚ, τον Απόλλωνα Πατρών, καθώς και στις Εθνικές ομάδες μπάσκετ. Με την Εθνική παίδων αναδείχτηκε το 1991 δευτεραθλητής Ευρώπης. Στην Εθνική ανδρών πραγματοποίησε 6 συμμετοχές, πετυχαίνοντας 76 πόντους. Με τον Πανιώνιο αναδείχτηκε Κυπελλούχος Ελλάδας το 1991, ενώ κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας του στην ΑΕΚ κατέκτησε με αυτήν ένα Πρωτάθλημα το 2002, δύο Κύπελλα το 2000 και το 2001, καθώς και το Κύπελλο Σαπόρτα του 2000.