Πέμπτη, 26 Μαΐου 2022 | Επικοινωνία

Ορέστης Τζιόβας: «Είναι λάθος να κατηγορείται ολόκληρος ο κλάδος»

«Το κομμάτι της δουλειάς του καθενός, άσχετα από όλη του τη ζωή, δεν μπορούμε να το καθαιρέσουμε»

Ορέστης Τζιόβας: «Είναι λάθος να κατηγορείται ολόκληρος ο κλάδος»
News 04.05.2021 19:28
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Καλεσμένος στην εκπομπή Φλερτ βρέθηκε ο Ορέστης Τζιόβας, ο οποίος αναφέρθηκε στις καταγγελίες που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες στον χώρο του θεάτρου, ξεκαθαρίζοντας πως είναι λάθος να κατηγορείται ολόκληρος ο χώρος.

Ο ηθοποιός μίλησε για τις αποκαλύψεις που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες από ηθοποιούς και όχι μόνο και τόνισε πως είναι σημαντικό να μην αναιρείται το ταλέντο των ανθρώπων που κατηγορήθηκαν.

Οι δηλώσεις του Ορέστη Τζιόβα για τις καταγγελίες

«Νομίζω πως είναι πολύ λάθος να κατηγορήσεις έναν ολόκληρο κλάδο από κάποια περιστατικά τα οποία συμβαίνουν σε κάθε κλάδο. Το κομμάτι της δουλειάς του καθενός, άσχετα από όλη του τη ζωή, δεν μπορούμε να το καθαιρέσουμε. Να καθαρέσουμε δηλαδή τεράστια που έχουν γίνει από ανθρώπους που δεν ήταν καλοί άνθρωποι. Έχουμε δει άσχημες συμπεριφορές, απόψεις, πολιτικές θέσεις. Είναι ξεχωριστά πράγματα.

Όταν αγαπάς το έργο κάποιου, δεν αγαπάς και όλο το υπόλοιπο. Είναι το καλλιτεχνικό του έργο οπότε δεν ξέρω αν πρέπει να επηρεάζει ή όχι. Κάποιοι που μπορεί να σκέφτονατι έτσι για όλο τον κλάδο μας είναι λάθος. Όπως είναι λάθος να γενικεύεις.

Το θέμα είναι να είμαστε μορφωμένοι, να μην πέφτει το μυαλό μας σε παγίδες και να μην μας κοροϊδεύουν και να μην μας κάνουν ότι θέλουν», είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

«Σαφώς ξέραμε πράγματα»

Η Κατερίνα Παπουτσάκη μίλησε στο περιοδικό Τηλέραμα και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο θέμα των σεξουαλικών παρενοχλήσεων που έχει συγκλονίσει τον χώρο του θεάτρου, ξεκαθαρίζοντας πως όλοι γνώριζαν μερικά περιστατικά αλλά κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί την έκταση.

Η ηθοποιός και κριτής του YFSF, είχε στηρίξει δημόσια πριν από λίγο καιρό και τον Δημήτρη Μοθωναίο μετά από τη συγκλονιστική εξομολόγηση που είχε κάνει.

Με τις αποκαλύψεις στον καλλιτεχνικό χώρο νιώσατε έκπληξη;

«Στον χώρο μας υπάρχουν φωτεινά παραδείγματα ανθρώπων και θεωρώ ότι το κομμάτι της παρενόχλησης που έχει έρθει στην επιφάνεια είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας, αν και εκεί πέφτουν τα φώτα. Ο χώρος μας είναι λαμπερός, αγαπησιάρικος και υπέρ της ομαδικής δουλειάς.

Κατερίνα Παπουτσάκη σεξουαλικές παρενοχλήσεις

Όποιος λέει το αντίθετο πέφτει έξω. Όσα χρόνια είμαι στον χώρο, έτσι τον βιώνω: με αγάπη και ομαδικότητα. Σαφώς ξέραμε πράγματα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν γνωστή η έκταση. Στο εξής όμως δεν θα αφήνουμε τίποτα να πέφτει κάτω, θα στηλιτεύουμε συμπεριφορές εν τη γενέσει τους και θα αγκαλιάζουμε τα θύματα με αγάπη. Είναι μια δύσκολη εποχή, αλλά νιώθω πως βγαίνει μια ηλιαχτίδα».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Δημήτρη Σταρόβας: «Αν ήταν ανοικτά τα θέατρα, τίποτε απ’ όλα αυτά δεν θα είχε γίνει»

Θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης και ο Χάρης Ρώμας

Share