Νεκτάριος Σφυράκης: «Η διάγνωση έλεγε κακοήθης όγκος! Μου λένε ότι μάλλον πρέπει να μου πάρουν το νεφρό»

Η εξομολόγηση για την περιπέτεια που έζησε με τον καρκίνο

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Νεκτάριος Σφυράκης: «Η διάγνωση έλεγε κακοήθης όγκος! Μου λένε ότι μάλλον πρέπει να μου πάρουν το νεφρό»

Ο Νεκτάριος Σφυράκης βρέθηκε καλεσμενος στην εκπομπή Μεσάνυχτα και μίλησε για τις δυσκολίες που πέρασαν για να αποκτήσουν παιδιά με τη σύζυγό του και την περιπέτεια που έζησε με τον καρκίνο.

«Είχαμε πολλές δυσκολίες στο να αποκτήσουμε παιδί. Πρέπει να ξανασυστηθείς με τον σύντροφο αν δεν τα καταφέρεις με την πρώτη. Ευτυχώς ήρθε ο Μανώλης, μετά ήρθαν τα δίδυμα. Ο Μανώλης είναι 8, Μάριος και ο Αλέξανδρος είναι 5 και ο Φανούριος είναι 4.

Ο Φανούριος δεν ήταν άλλη μια εξωσωματική, ήρθε μόνο του. Σου έρχεται ένα δώρο από τον Θεό και λες welcome. Στην εγκυμοσύνη για το 4ο είχα να παλέψω με τρία παιδιά γιατί η σύζυγος δεν έπρεπε να κάνει τίποτα για να φτάσουμε στον τοκετό» είπε και περιέγραψε πώς τα κατάφερνε. «Δεν το ένιωθα σαν δυσκολία ή πρόβλημα. Με οδηγούσε η φύση να κάνω».

«Υπήρχαν διάφορα προβλήματα που με επεμβατικές διαδικασίες τα ξεπεράσαμε. Ο τέταρτος ήρθε μάλλον επειδή είχε δημιουργηθεί η πλατφόρμα για να πατήσει πάνω και να έρθει. Το όνομα Φανούριος ήρθε επειδή φανερώθηκε. Το σπίτι με 4 παιδιά είναι ναρκοθετημένη περιοχή. Αφού όποιος μπαίνει μέσα οπωσδήποτε του κάνω μια ασφάλεια ζωής. Με τη γυναίκα μου είμαστε μαζί πολλά χρόνια, από το 1998» είπε.

Η εξομολόγηση του Σφυράκη για την περιπτέπεια με τον καρκίνο στο νεφρό

«Ήταν ένας κεραυνός εν αιθρία. Τον Σεπτέμβριο είχα βάλει ένα στοίχημα στο γραφείο προκειμένου να φτάσω έναν στόχο παραγωγής ασφαλιστικά. Και επειδή δεν μου έβγαινε, έκανα έναν συμβόλαιο στον εαυτό μου. Το συγκεκριμένο συμβόλαιο με έστελνε σε έναν προασφαλιστικό έλεγχο όπου έκανα τσεκ απ. Αρχές Οκτωβρίου βγήκε ένας υπέρηχος που έδειχνε ένα μόρφωμα ασαφούς προσδιορισμού.

Δεν είχα καμία ενόχληση. Δεν είμαι άνθρωπος που κάνω εξετάσεις. Αθλούμαι, ξέρω τι τρώω, είμαι 12 ώρες έξω. Με στέλνουν για αξονική και μου δείχνουν έναν καρκίνο 4ου σταδίου και νομίζω ότι διαβάζω εξετάσεις πελάτη μου όχι δικό μου. Η διάγνωση έλεγε κακοήθης όγκος. Κάνω μία μίνι έρευνα και μου λένε ότι μάλλον πρέπει να μου πάρουν το νεφρό. Δεν το είπα αμέσως στη γυναίκα μου. Με την πιο σύγχρονη ρομποτική του Ντα Βίντσι έγινε μερική νεφρεκτομή και μέσα σε πέντε μέρες έφυγα όρθιος να πάω στα παιδιά μου. Δεν πιστεύω στις συμπτώσεις.

Αυτό πιστεύω ακράδαντα ότι ήταν του Θεού το χέρι. Τόσα χρόνια γιατί δεν μου τυχαίνουν τέτοιες συμπτώσεις; Στη γυναίκα μου το είπα όταν τα είχα ετοιμάσει όλα. Υπήρξε ένας πανικός. Στα παιδιά είπα ότι θα τραγουδήσω κάπου και θα κάτσω κάποιες μέρες και μετά τους είπα ότι κάπου χτύπησα και ότι δεν θα μπορούσαμε να παίξουμε για κάποιες μέρες.

Στην άκρη του μυαλού μου υπήρχαν κάποιες σκέψεις αλλά δεν τις άφηνα να έρθουν. Θέλω να πιστεύω ότι ο Μεγάλος πάνω εξηγήθηκε και ότι πήρα αναστολή. Πιστεύω αλλά δεν είμαι από τους ανθρώπους που πάω κάθε μέρα στην εκκλησία αλλά Τον βλέπω κάθε μέρα στα παιδιά μου». Ο Νεκτάριος Σφυράκης έχει μιλήσει ξανά για τον καρκίνο και έχει ανατριχιάσει.

Λίγα λόγια για τον Νεκτάριο Σφυράκη

Κατάγεται από την Κρήτη αλλά γεννήθηκε στην Γερμανία και μεγάλωσε στον Πειραιά, όπως αναφέρει στο βιογραφικό του.

Μόλις ο Νεκτάριος Σφυράκης συμπλήρωσε τα 18 του, έφυγε από την Ελλάδα με σκοπό να διευρύνει τις μουσικές του αναζητήσεις. Έπαιξε κιθάρα και τραγούδησε στο Παρίσι, το Λονδίνο, τη Βιέννη, τη Βενετία, το Μόναχο, είτε μόνος του είτε συμμετέχοντας σε διάφορα μουσικά σχήματα. Αργότερα, επέστρεψε στην Ελλάδα και συνέχισε τις μουσικές περιπλανήσεις του σε όλη τη χώρα.

Πήγε φαντάρος και μετά τη θητεία του ως έφεδρος ανθυπολοχαγός, παρουσίασε τα πρώτα του τραγούδια στη Warner. Κυκλοφόρησε την πρώτη του δουλειά με τίτλο «Δεν είμαι πουθενά» το Νοέμβριο του 1996. Δύο χρόνια αργότερα, έβγαλε το δεύτερο άλμπουμ του με τίτλο «Απόψε φεύγω» και στο τρίτο του άλμπουμ συνεργάτες με γνωστούς Έλληνες συνθέτες και στιχουργούς, όπως ο Χρήστος Δάντης, ο Κώστας Τουρνάς, ο Νίκος Τερζής και ο Άκης Δείξιμος.

Νεκτάριος Σφυράκης βιογραφικό

Ο Νεκτάριος Σφυράκης που τα τελευταία χρόνια κρατούσε χαμηλό προφίλ. Επανέρχεται με νέα τραγούδια που κυκλοφορούν εδώ και κάποιους μήνες. Ετοιμάζει εμφανίσεις σε μαγαζιά και φροντίζει την οικογένειά του. Μάλιστα με τη μπάντα του «Rock Alarm» κάνει εμφανίσεις ενώ το πρόγραμμά τους (όποτε ετοιμάζουν κάτι) συνήθως περιλαμβάνει τραγούδια από τη διεθνή και εγχώρια μουσική σκηνή με το κοινό πολλές φορές να συμμετέχει.

Ο Νεκτάριος Σφυράκης και η σύζυγός του Στέλλα ζουν αυτή τη στιγμή υπέροχα αφού κατάφεραν μετά από πολλές προσπάθειες να γίνουν γονείς. Κι αυτό είναι η πιο μεγάλη χαρά για το ζευγάρι, όπως παραδέχεται ο τραγουδιστής.

Ο τραγουδιστής εκτός από τη μουσική, ασχολείται και με τον αεραθλητισμό αφού υπήρξε μέλος της Αερολέσχης Αθηνών ως χειριστής μονοκινητήριο αεροπλάνου και φυσικά ασχολείται και με το διαδίκτυο. Μέσα από τη σελίδα του στο Facebook ενημερώνει τους διαδικτυακούς του φίλους (και όχι μόνο!) για τις επόμενες κινήσεις του αλλά και πολλά ακόμη ενώ δεν ξεχνά να ευχαριστεί όλους εκείνους που του συμπαραστάθηκαν όταν αντιμετώπισε δύσκολες καταστάσεις στη ζωή του.