Χρήστος Δάντης: «Καταθλιψάρα είναι αυτό που περνάω, δεν είναι κατάθλιψη»

«Η δουλειά αυτή σε κάνει να γίνεσαι από ψώνιο μέχρι θηρίο»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Χρήστος Δάντης: «Καταθλιψάρα είναι αυτό που περνάω, δεν είναι κατάθλιψη»

Το πρωί της Παρασκευής, ο Χρήστος Δάντης μίλησε στην κάμερα του Love It και μεταξύ άλλων μίλησε για την περίοδο της καραντίνας για την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο γνωστός τραγουδιστής που πριν λίγο καιρό έπεσε θύμα απάτης, αναφέρθηκε επίσης στην μεγάλη του επιτυχία, «Το παλιό μου παλτό», αλλά και στον Λάκη Παπαδόπουλο.

Οι δηλώσεις του Χρήστου Δάντη

«Καταθλιψάρα είναι αυτό που περνάω, δεν είναι κατάθλιψη. Όχι, δεν πέρασα κατάθλιψη κλινική αλλά όλο αυτό το πράγμα μου έχει φέρει μια κατάθλιψη. Μιλάμε για μια δουλειά που είναι η πλέον ανταγωνιστική που από κει που ο γνωστός σου τραγουδιστής σου κάνει βούρτσα, ξαφνικά μετά από δυο τρία χιτες, δεν έχεις ούτε το τηλέφωνο του! Η δουλειά αυτή σε κάνει να γίνεσαι από ψώνιο μέχρι θηρίο.

Το Παλιό Μου Παλτό είχα παιδευτεί πολύ για να το πάρω. Ο Λάκης Παπαδόπουλος με ταλαιπώρησε πάρα πολύ ενώ η Σάννυ Μπαλτζή ήταν πάρα πολύ ανοιχτεί. Ο Λάκης Παπαδόπουλος μου έβγαλε την ψυχή γιατί μία μου έλεγε ότι δεν μου ταιριάζει το τραγούδι και μία πως μήπως ήταν καλύτερα να το πει ο ίδιος. Είχαμε μια γιάφκα τότε με την σύζυγο του, Κατερίνα Παπαδοπούλου και το φτιάξαμε έτσι ώστε να μου το δώσει το τραγούδι.

Το σίγουρο είναι ότι είμαι ροκάς για τους λαϊκούς και λαϊκός για τους ροκάδες. Οι λαϊκοί ακούν καμιά φορά με τα μάτια και δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν πως συνάδει το σκουλαρίκι και αυτή η λίγο ακραία εμφάνιση με το λαϊκό τραγούδι».

«Κανείς δε θέλει να χάσει τη δουλειά του, κλείνει το στόμα του και κάνει τουμπεκί»

Ο Χρήστος Δάντης μίλησε το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή Πάμε Δανάη για το ζήτημα των καταγγελιών στον καλλιτεχνικό χώρο και εξήγησε πως πολλές φορές αυτοί που δέχονται παρενόχληση επιλέγουν να σωπαίνουν για να μην χάσουν τη δουλειά τους.

Ο αγαπημένος τραγουδιστής ξεκαθάρισε πως οι καταγγελίες που έχουν γίνει αποτελούν μία αρχή για να καθαρίσει ο χώρος, ενώ ξεκαθάρισε πως έχει ζήσει κι αυτός απότομες συμπεριφορές από ιδιοκτήτες μαγαζιών.

«Είναι ένα ξεκίνημα για να σταματήσει η βία, η προκατάληψη κατά του αδύναμου. Στους συναδέλφους σου πρέπει να συμπεριφέρεσαι με αξιοπρέπεια. Βάναυσους, απότομους ιδιοκτήτες έζησα κι εγώ.

Χρήστος Δάντης καταγγελίες

Κάποιος που θέλει να ανέλθει στο χώρο και πέφτει θύμα μιας σεξουαλικής βίας ή λεκτικής, δεν θέλει να χάσει τη δουλειά του. Κλείνει το στόμα και κάνει τουμπεκί», είπε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Δάντης.