Σάββας Πούμπουρας: Οι νέες του δηλώσεις μετά το σάλο με το βίντεο - «Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν»

«Είμαι κινητή βόμβα εκφράσεων και συναισθημάτων»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Σάββας Πούμπουρας: Οι νέες του δηλώσεις μετά το σάλο με το βίντεο - «Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν»

Την εμφάνιση του έκανε ξανά ο Σάββας Πούμπουρας έπειτα από αρκετές μέρες αποχής, λόγω του χαμού που έχει προκαλέσει με μερικές δηλώσεις του.

Ο γνωστός παρουσιαστής είχε δημοσιεύσει ένα βίντεο στο οποίο μοιράζεται τις σκέψεις του αναφορικά με την αναζήτηση εργασίας και την ανεργία. Ωστόσο δέχτηκε πολλές αντιδράσεις και πολλά αρνητικά σχόλια.

Ο Σάββας περίμενε να ησυχάσει λίγο το κλίμα για αυτό και έμεινε απών από τα social media για 4-5 μέρες, με τον ίδιο να επιστρέφει και να δημοσιεύει μια σειρά από instastories.

Οι νέες δηλώσεις του Σάββα Πούμπουρα

“Μετά από 4-5 μέρες πλήρους αποχής από τα social media – oμολογώ ότι ήταν υπέροχο – φτάνεις σε ένα σημείο που αρχίζει και σε ρουφάει αυτή η αδράνεια, όσο δε κάνεις βολεύεσαι, συνηθίζεις και αυτό δεν είναι ωραίο. Όσο κάθεσαι τόσο συνηθίζεις σε αυτή τη κατάσταση και μετά δε θες να κάνεις τίποτα. Αυτό κάνει απλά η αποχή από τα social, το γυμναστήριο, την εργασία,, πολλά πράγματα και στις σχέσεις και παντού. Οπότε λες ξεκινάμε πάλι να επανέλθουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς.

Θέλω να σας πω τόσα πολλά. Είμαι κινητή βόμβα εκφράσεων και συναισθημάτων. Όχι, δεν είμαι καθόλου στεναχωρημένος, ασχέτως αν σας λένε κάτι τέτοιο τα μάτια μου. Είμαι μια χαρά. Να συγκρατήσεις την παρορμητικότητά σου, πήρα μηνύματα. Κάποιοι φίλοι οι οποίοι δουλεύουν στην τηλεόραση και άλλοι μου στείλανε μηνύματα του τύπου, “μη λες τέτοια πράγματα στην Ελλάδα του 2021.

Και κάθομαι και σκέφτομαι ότι όλοι θέλουμε την αλλαγή, ότι όλοι θέλουμε να αλλάξει αυτός ο τόπος αλλά φτάνουμε στο σημείο να λέμε, “μη λες τέτοια πράγματα στην Ελλάδα του 2021, κάτσε στα αυγουλάκια σου”. Πως θα αλλάξει αυτή η Ελλάδα του 21 για να είναι καλύτερο και το 31 και το 41; Με το να μιλήσουμε, να συζητήσουμε, να έρθουμε πιο κοντά. Όχι τίποτα άλλο αλλά επειδή έχω και παιδί και θέλω να δει άλλα χρόνια, άλλες συμπεριφορές, ήθελα και εγώ να τα πω.

Πολύς κόσμος νομίζει ότι εγώ πάω να πείσω κάποιον. Δεν έχω να πείσω κανέναν, δε με απασχολεί να πείσω κανέναν. Ποτέ δεν είπα “κάνε αυτό ή κάνε το άλλο γιατί πρέπει να είσαι έτσι”. Πάντα αναφέρομαι σε πράγματα που έχω ζήσει. Για ότι δεν ξέρω δε μιλάω. Λέω αυτά που έχω στο κεφάλι μου από τα βιώματά μου και αν κάποιοι θέλουν να κρατήσουν κάτι από αυτό και να αλλάξουν τη ζωή τους προς το καλύτερο ή να πουν ότι τουλάχιστον δοκιμάσαμε αυτή την τακτική, τέλειο.

Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν. Όποιος θέλει να ζήσει όπως θέλει να ζήσει, κανένα πρόβλημα. Δε με απασχολεί καθόλου. Σε αυτούς όμως που μου στέλνουν μήνυμα και μου λένε “έχεις να προτείνεις κανένα καλό βιβλίο ή αυτό πως το κάνεις ή πως κατάφερες και ξεπέρασες εκείνο το κακό που τράβαγες πριν τόσο χρόνια” για αυτούς και μόνο λέω αυτά που πέρασα εγώ. Αν θα τα ακολουθήσουν δε με απασχολεί. Καλό θα είναι να τα δοκιμάσουν, αν δε θέλουν δεν έγινε και τίποτα. Εμένα δεν αλλάζει κάτι στη ζωή μου.

Συνεχίζω να ροκάρω και να γουστάρω και σήμερα είναι Δευτέρα αλλά για μένα δεν υπάρχει Δευτέρα. Κάθε μέρα είναι σαν όλες τις άλλες όταν κάνεις αυτό που αγαπάς. Και θα ξαναπώ, αν δε γουστάρεις τις Δευτέρες άλλαξε δουλειά, άλλαξε συνήθειες, άλλαξε κάτι. Αν δε θες, δε με ενδιαφέρει, μην το αλλάξεις. Αν όλη αυτή η φάση με έκανε πιο κυνικό; Όχι δε με έκανε πιο κυνικό. Αντιλαμβάνομαι ακόμα καλύτερα ότι οι άνθρωποι κάνουν τη ζωή που επιλέγουν και καμπανάκια χτυπάνε σε αυτούς που ακούνε την αλήθεια. Όλα αυτά που λέω κατά καιρούς τα λέω για να τα ακούσω πρώτα απ΄ όλα και εγώ ο ίδιος όχι για να τα κάνετε εσείς”.

Σάββας Πούμπουρας νέες δηλώσεις