Λουκία Παπαδάκη: Ξεσπά για τα reality - «Δεν μπορώ το γδύσιμο των ανθρώπων που γίνεται σε αυτά τα shows»

«Αρέσουν στον κόσμο επειδή έτσι είναι η ανθρώπινη φύση»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Λουκία Παπαδάκη: Ξεσπά για τα reality - «Δεν μπορώ το γδύσιμο των ανθρώπων που γίνεται σε αυτά τα shows»

Το μεσημέρι της Τρίτης, η Λουκία Παπαδάκη βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» και μέσα σε όλα μίλησε για τα reality.

Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε επίσης στις εξελίξεις της σειράς του Mega «Έξαψη» -δείτε εδώ και ένα ασύλληπτο spoil- καθώς και για την πορεία της στην τηλεόραση.

Λουκία Παπαδάκη Ξεσπά για τα reality

Οι δηλώσεις της Λουκίας Παπαδάκη

«Έκανα το πρώτο πρωινό της ιδιωτικής τηλεόρασης το 1990. Την εκπομπή την είχε ξεκινήσει η Νανά Παλαιτσάκη, που έφυγε ως ανταποκρίτρια στον πόλεμο του Κόλπου, και πήγα εγώ στη θέση της. Μου άρεσε πολύ. Ήταν το έμβρυο της ιδιωτικής τηλεόρασης

. Ό,τι κάναμε το κάναμε για πρώτη φορά. Η ιδιωτική τηλεόραση ήταν ένα άλλο μέσο. Με ενοχλεί ότι πολλοί άνθρωποι στην τηλεόραση δε συνειδητοποιούν ότι όταν μιλούν σε πολύ κόσμο και δεν τον ξέρουν, έχουν ευθύνη. Δημιουργείς τρόπο σκέψης, τάσεις. Τότε ήταν όλα φρέσκα, με τρέλα, κάτι χωρίς προηγούμενο.

Στα reality shows, ποτέ δεν ήμουν υπέρ. Είναι ένας τρόπος λειτουργίας που αλλοιώνει τους χαρακτήρες και τις προσωπικότητες. Είμαι πολύ ιδιωτικός άνθρωπος, δεν μπορώ το γδύσιμο των ανθρώπων που γίνεται σε αυτά τα shows.

Αρέσουν στον κόσμο επειδή έτσι είναι η ανθρώπινη φύση, που από τη μία θέλει να συνειδητοποιεί τη μοναδικότητα του καθενός μας, αλλά από την άλλη, αυτό που μας κάνει διαφορετικούς, θέλουμε να μας εντάσσει ταυτόχρονα σε μια κοινότητα που όλοι κάνουμε κάτι κοινό. Αλλά δε θα είχα κανένα πρόβλημα να συνεργαστώ σε μια δουλειά με κάποιον που βγήκε από ένα reality show.

Στην Έξαψη, η Γιούλικα Σκαφιδά, που στο σίριαλ είναι η μία μου κόρη, είναι ένα σπάνιο πλάσμα. Με το που μπήκα στη σειρά ήταν από τους ανθρώπους που με ρωτούσαν κάθε μέρα αν είμαι καλά και αν έχω εγκλιματιστεί. Είναι ένα εξαίρετο πλάσμα».

Λίγα λόγια για την ηθοποιό Λουκία Μιχαλάκη

Γεννήθηκε στις 18 Οκτωβρίου του 1962 στην Αθήνα. Έκανε την πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση το 1988 στη σειρά της ΕΤ2 "Ποιος σκότωσε τον Άβελ". Ακολούθησε η αστυνομική σειρά "Η έκτη εντολή" του Θάνου Λειβαδίτη την τηλεοπτική σεζόν 1988-1989. Την επόμενη σεζόν έλαβε μέρος στην παιδική σειρά της κρατικής τηλεόρασης "Στο βυθό της θάλασσας", ενώ το 1989 συμμετείχε στην βιντεοταινία "Το επόμενο 24ωρο".

Το 1990 υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον νεοσύστατο τότε τηλεοπτικό σταθμό ANT1 για την παρουσίαση της πρώτης πρωινής ψυχαγωγικής εκπομπής της ιδιωτικής τηλεόρασης. Έτσι τη σεζόν 1990-1991 παρουσίασε τις διαδοχικές εκπομπές "Φθινόπωρο, Χειμώνας, Άνοιξη '90" η οποία λίγο καιρό μετά ονομάστηκε "Πρωινός καφές". Το 1991 συμμετείχε στο καστ της ιστορικής σειράς του ANT1 "Και εύθυμη και χήρα", παίζοντας δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη, όπου είχε το ρόλο της Βαλερί.

Την ίδια περίοδο, και συγκεκριμένα τη σεζόν 1991-1992, ξεκίνησε την συνεργασία της με τον δημιουργό Νίκο Φώσκολο αποδεχόμενη την πρόταση να λάβει μέρος στην καθημερινή σειρά του ANT1 "Η Λάμψη". Εκεί για 12 ολόκληρα χρόνια υποδυόταν την γραμματέα του Γιάγκου Δράκου (Χρήστου Πολίτη), Σάντρα Ρολάνδου Δράκου. Η παρουσία της στη σειρά ήταν από τις μακροβιότερες σε καθημερινά σήριαλ στην Ευρώπη με ένα μικρό διάστημα αποχής κατά τη σεζόν 1999-2000. Εκείνη την περίοδο, μετά τη γέννηση του γιού της, συνεργάστηκε με τη δημόσια τηλεόραση παρουσιάζοντας την πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή της ΕΤ3 Θα τα πούμε στις 10:00.

Στις αρχές του 2003 αποφάσισε να ολοκληρώσει την συνεργασία της με τη Λάμψη αποχωρώντας μετά από σχεδόν 3.000 επεισόδια. Την άνοιξη του ίδιου έτους αποδέχτηκε την πρόταση του Mega Channel για ένα από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην καθημερινή σειρά του σταθμού "Φιλοδοξίες".

Έτσι στα μέσα του πρώτου κύκλου εντάχθηκε στο πρωταγωνιστικό καστ της σειράς, με το ρόλο της Ρένας Άντυπα, όπου παρέμεινε μέχρι την ολοκλήρωσή της το καλοκαίρι του 2006. Τη σεζόν 2006-2007 υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον τηλεοπτικό σταθμό Alter και την μεσημεριανή gossip εκπομπή "Πολύ μπλα μπλά" για το ρόλο της συμπαρουσιάστριας της Φαίης Σκορδά την πρώτη σεζόν της εκπομπής. Το 2008 έλαβε μέρος στην ιστορία της αστυνομικής σειράς "Ίχνη" "Εσωτερική υπόθεση" και στο επεισόδιο "Κόκκινη ομηρία" της κωμικής σειράς "Το Κόκκινο Δωμάτιο".