Υποχθόνιος: «Πήγα στο ΚΕΘΕΑ γιατί νόμιζα ότι είχα θέμα με το αλκοόλ»

«Έκανα 3 συνεδρίες και μου είπαν...»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Υποχθόνιος: «Πήγα στο ΚΕΘΕΑ γιατί νόμιζα ότι είχα θέμα με το αλκοόλ»

Καλεσμένος στην εκπομπή The 2Night Show - λίγες ημέρες μετά την Ελένη Ράντου - βρέθηκε ο ράπερ Υποχθόνιος, ο οποίος μίλησε για την απόφασή του να σταματήσει να βγάζει άλμπουμ, την εμπειρία του στο ΚΕΘΕΑ αλλά και τις κόντρες του με γνωστά πρόσωπα του χώρου.

«Τα παιδιά λόγω της μόρφωσης ή της παιδείας τους, ή αυτό που ζουν αυτή τη στιγμή μπορεί να βλέπουν τον Ύπο ως σάκο του μποξ. Πάει σε λάθος πλευρά κι αυτό βγαίνει από την κλεισούρα. Ξεσπάει σε αυτό ο ράπερ και δεν έχει νόημα αυτό στη μουσική», είπε για τα νέα παιδιά που ασχολούνται με την ραπ μουσική.

Όσον αφορά στην εταιρία Capital δήλωσε: «Την έκανα εγώ αλλά πλέον ανήκει σε άλλη δισκογραφική. Είναι label. Φίλος μου χωρίς να με ρωτήσει την πήρε και συνεργάστηκε με άλλον. Ετοιμάζω άλλη εταιρία τώρα».

Η εξομολόγηση του Υποχθόνιου για το ΚΕΘΕΑ

«Πήγα στο ΚΕΘΕΑ της Κοζάνης γιατί νόμιζα ότι είχα θέμα με τον αλκοόλ. Έκανα 3 συνεδρίες και μου είπαν να φύγω γιατί δεν είχα πρόβλημα. Μου λένε φύγε από εδώ, έχουμε σοβαρά πράγματα να ασχοληθούμε. Αυτό έγινε και κάθεται ο καθένας και λέει… Αυτό ήταν εσκεμμένο που έγινε», εξήγησε και στη συνέχεια μίλησε για το λάθος που έχει κάνει με τον γιο του Λεκτικού: «Στεναχωρήθηκα με αυτά που είπα στον Μαρνέζο. Υπέρβαλα και παραφέρθηκα. Είναι καλό παιδί, ήταν δικό μου λάθος».

Λίγα λόγια για την καριέρα του Υποχθόνιου

Ο Υποχθόνιος κατάγεται από την Σιάτιστα Κοζάνης. Το 1994 ξεκίνησε να ασχολείται ερασιτεχνικά με την Ραπ Μουσική. Το 1996, ο Υποχθόνιος συνάντησε τον Τάκι Τσαν και τον Μηδενιστή, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει ένα σχήμα ονόματι Gate of the Living Dead.

Ο Υποχθόνιος και ο αδερφός του, Καταχθόνιος, προστέθηκαν σε αυτό και το συγκρότημα μετονομάστηκε σε Ζωντανοί Νεκροί. Είναι το πρώτο συγκρότημα που δραστηριοποιήθηκε στα είδη των battle, horrorcore και gangsta. Οι ΖΝ ολοκληρώθηκαν με την ένταξη του Χαρμάνη στο σχήμα.

Το 1997 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP με τίτλο Στη Χώρα Των Καλύτερων MC's και το 1998 το LP Ο Πρώτος Τομος. Το 2005 κυκλοφόρησε το πρώτο mixtape με τίτλο το Παιδί του δρόμου.

Οι χρονιές 2007-2010 για τον Υποχθόνιο ήταν από τις καλύτερες του επαγγελματικά καθώς κυκλοφόρησε το club-hit Κάνε ντου και την ραδιοφωνική επιτυχία Όντως μαζί με την Έλλη Κοκκίνου, ενώ έβγαλε και το LP Ποιόν Ακούς ως προσωπικό δίσκο. Το 2011 κυκλοφόρησε με την εταιρεία Spicy το ραδιοφωνικό κομμάτι Το μυαλό μου γυρνάει. Το ίδιο έτος και μαζί με τον μουσικό παραγωγό Skive δημιούργησε την δισκογραφική εταιρεία Capital Music. Το 2012 κυκλοφόρησε το trap άλμπουμ Βρέχει Φράγκα όπου ο Ύποχθόνιος, με νέο στυλ, έκανε επίδειξη flow και ατάκας πάνω σε trap ήχους.

Υποχθόνιος καριέρα

Το 2015 ο Υποχθόνιος κυκλοφόρησε τα τραγούδια Pacman και Colombiano, με το δεύτερο να γίνεται πιο δημοφιλές. Αργότερα στο ίδιο έτος κυκλοφόρησε το EP του Δεύτερου Τόμου Πάσα Ντουμάνια/Παραισθήσεις με τους ΖΝ, και το επίσημο remix του Colombiano στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι Slogan, N.O.E., Εφτάψυχος και Raf.

Toν Φεβρουάριο του 2016 κυκλοφόρησε το Maradona που έγινε viral, με 15 εκατομμύρια προβολές στο YouTube,[εκκρεμεί παραπομπή] ενώ λίγους μήνες μετά συνεργάστηκε με τον SNIK στο remix του τραγουδιού Panda και λίγο αργότερα στο τραγούδι DAB. Έπειτα ακολούθησε το τραγούδι Peru σε συνεργασία με τον Yung Light το οποίο είναι από τα μεγαλύτερα του hits καθώς έχει φτάσει τις 12 εκατομμύρια προβολές.[εκκρεμεί παραπομπή] Μετά ακολούθησαν τα κομμάτια Ελένη Βιτάλη και Sauce σε συνεργασία με τον FY. Τον Οκτώβριο του 2018 κυκλοφόρησε το Μεγιστάνας μαζί με τον Mad Clip.

Την άνοιξη του 2019, συμμετείχε στο τραγούδι του Sin Boy Mama? μαζί με τους Illeoo και Mad Clip. Με τον δεύτερο κυκλοφόρησε το Montecristo το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς.

Από το 2020 ανήκει στο δυναμικό της Minos EMI. lele Δισκογραφία