Παυλίνα Βουλγαράκη: «Στην τρομοκρατική επίθεση είχε καεί το σπίτι! Εγώ ανακάλυψα τη φωτιά»

Η εξομολόγηση για την επίθεση που είχε γίνει στην οικογένεια της λόγω της πολιτικής καριέρας του πατέρα της

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Παυλίνα Βουλγαράκη: «Στην τρομοκρατική επίθεση είχε καεί το σπίτι! Εγώ ανακάλυψα τη φωτιά»

Η τραγουδίστρια και στιχουργός, Παυλίνα Βουλγαράκη ή "Αλεξάνδρα" όπως είναι το καλλιτεχνικό της όνομα, βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή The 2night show. Εκτός του Υποχθόνιου, συγκλόνισε και η ίδια με την εξομολόγηση της.

Η ίδια μίλησε για την τρομοκρατική επίθεση που είχε γίνει στο σπίτι της σε ηλικία 13-14 ετών, λόγω της πολιτικής καριέρας του πατέρα της, Γιώργου Βουλγαράκη.

Η εξομολόγηση της Παυλίνας Βουλγαράκη για την τρομοκρατική επίθεση

«Το Παυλίνα βγήκε από κλήρωση, επειδή οι γονείς μου δεν ήθελαν να με πουν Χάιδω, ούτε Χαρίκλεια των γιαγιάδων μου», δήλωσε αρχικά και στη συνέχεια απάντησε για το αν το επώνυμό της και η πολιτική πορεία του πατέρας της στάθηκαν εμπόδιο.

Παυλίνα Βουλγαράκη τρομοκρατική επίθεση

«Θα το συγκρίνω με τη μουσική μου πορεία. Την περίοδο που οι γονείς μου ήταν στα πρωτοσέλιδα με πολύ αρνητική δημοσιότητα, ξεκίνησα κι εγώ την πορεία στη μουσική μου. Παλιά όταν ήσουν υπουργός, ήσουν σούπερ σταρ. Εγώ τη θεοποίηση των ανθρώπων δεν την καταλαβαίνω. Τις φωτεινές μέρες δεν τις θυμάμαι, επειδή στα 13-14 είχε γίνει τρομοκρατική επίθεση και είχε καεί το σπίτι. Τότε δεν είχαμε σπίτι.

Εγώ ανακάλυψα τη φωτιά, ήμουν εγώ με τα αδέρφια μου και τη μητέρα μου και ήταν τραύμα για μένα. Υπήρχε φόβος. Όταν ο κόσμος ήταν θυμωμένος δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί. Και μαζί μου ακόμα που δεν είχα καμία σχέση με αυτό. Ενώ εγώ ήθελα να με λένε Παυλίνα Βούλγαρη, λέω όχι θα με λένε Βουλγαράκη γιατί ήμουν θυμωμένη. Με έπνιγε το δίκιο».

«Το πρώτο που εντόπισα είναι ότι οι ακροατές διακρίνουν την αλήθεια. Συνειδητοποίησα ότι όσο βαρύ είναι το όνομα, είμαι πολύ μεγαλύτερη από αυτό. Όταν το κατάλαβα αυτό είπα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσει».

Πώς διαχειρίστηκαν οι γονείς της τις δύσκολες στιγμές: «Η μητέρα μου μέσω όλης αυτής της διαδικασίας αρρώστησε, έπαθε καρκίνο, μέχρι και τώρα κάνει ακτινοβολίες. Βγήκε στο σώμα της. Το πώς το διαχειρίστηκαν είναι δικό τους. Είμαστε τέσσερα ανήσυχα παιδιά και γίναμε μια άτρωτη ομάδα».

Η τρομοκρατική επίθεση και η απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Γιώργου Βουλγαράκη

Έχει υπάρξει δύο φορές θύμα τρομοκρατικών επιθέσεων. Τον Σεπτέμβριο του 2003 αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, την ευθύνη του οποίου ανέλαβαν οι Επαναστατικοί Πυρήνες, εξερράγη με αποτέλεσμα να τυλιχτούν στις φλόγες το αυτοκίνητό του και η μηχανή του ενώ η οικογένειά του απεγκλωβίστηκε από την πυροσβεστική.

Τον Μάιο του 2006 πραγματοποιήθηκε εις βάρος του απόπειρα δολοφονίας με τηλεχειριζόμενο εκρηκτικό μηχανισμό, έξω από την οικία του, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε με προκήρυξη ο Επαναστατικός Αγώνας.