Ησαΐας Ματιάμπα: Η εξομολόγηση για την ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε σε αστυνομικό τμήμα

«Ήμουν με τα αδέρφια μου, η μαμά και ο μπαμπάς και ανοίγει την πόρτα ένας υπάλληλος και...»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ησαΐας Ματιάμπα: Η εξομολόγηση για την ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε σε αστυνομικό τμήμα

Ο Ησαϊας Ματιάμπα βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Μουσικό Κουτί της ΕΡΤ1 που θα προβληθεί απόψε στο κανάλι. Ο τραγουδιστής, εξομολογήθηκε για πρώτη φορά την ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε μέσα σε αστυνομικό τμήμα.

Η εξομολόγηση του Ησαϊα Ματιάμπα για την ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε

«Εγώ είχα ένα περιστατικό, το πρώτο μου ουσιαστικό περιστατικό, ήταν όταν πήγα να βγάλω ταυτότητα. Και είμαστε μέσα στο τμήμα, εγώ, τα αδέρφια μου, η μαμά και ο μπαμπάς και περιμένουμε στο διάδρομο. Ανοίγει την πόρτα ένας “καλός” υπάλληλος του τμήματος και κάνει “τι γίνεται εκεί; Τι κάνετε εσείς, όλοι οι μαύροι εδώ μέσα; Βγείτε έξω, βγείτε όλοι έξω”. Και προσπαθούσα να καταλάβω… τι παίζει ρε φίλε, τι γίνεται;», είπε αρχικά ο Ησαϊας Ματιάμπα.

Και πρόσθεσε: «Βγαίνουμε έξω, και αυτό το θυμάμαι σαν τώρα, μπαίνουμε μέσα στο αμάξι και το πρώτο πράγμα που λέω με το κλείνει η πόρτα είναι… μαμά, μακάρι στη ζωή να μου δοθεί η δυνατότητα να βγω μπροστά, να με δουν κάποιοι άνθρωποι και να καταλάβουν ότι αυτό που έχουμε δεν είναι κάτι κακό, το διαφορετικό δεν είναι ποτέ κάτι κακό».

Να σημειώσουμε πως ο Ησαΐας Ματιάμπα μίλησε με πολύ συγκινητικά λόγια και για τον πατέρα του, ο οποίος έχει φύγει από τη ζωή.

Λίγα λόγια για τον Ησαΐα Ματιάμπα - Ποια είναι η καταγωγή του;

Ο Ησαΐας Ματιάμπα γεννήθηκε στα Ιωάννινα στις 18 Δεκεμβρίου 1983 από μητέρα Eλληνίδα και πατέρα από το Ζαΐρ. Από τα τρία του χρόνια ζει στην Αθήνα και από τα έξι του ήταν μέλος της χορωδίας του σχολείου του. Ουσιαστικά, ξεκίνησε σπουδές κλασικού πιάνου από τα δεκατρία του χρόνια στο Ωδείο Γκύζη καθώς και κάποια μαθήματα κλασικού τραγουδιού. Από την Πέμπτη δημοτικού είχε όνειρο να γίνει μουσικός ή ιερέας αλλά τελικά τον κέρδισε η μουσική.

Ησαΐας Ματιάμπα καταγωγή ρατσισμός

Σε ηλικία μόλις 18 ετών συμμετείχε στην εκπομπή του Mega Channel «Να η ευκαιρία», ερμηνεύοντας στον τελικό το «Δεν Mπορώ» του Νίκου Ζούδιαρη όπου πήρε από όλους τους κριτές το πολυπόθητο 10άρι και ταυτόχρονα υπέγραψε το πρώτο του δισκογραφικό συμβόλαιο με την Universal Music. Μετά το πρώτο βραβείο στο «Να η ευκαιρία», ξεκίνησε μαθήματα φωνητικής με την Αρετή Τοπουζίδη. Από εκείνη την ημέρα έγινε ευρέως γνωστός και έκανε επιτυχίες.