Τρίτη, 30 Μαΐου 2023 | Επικοινωνία

Πέτρος Φιλιππίδης: Κατηγορούμενος για βιασμό και δυο απόπειρες

Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα

Πέτρος Φιλιππίδης: Κατηγορούμενος για βιασμό και δυο απόπειρες
News 12.05.2021 12:57
Από Ελένη Ζουγανέλη

Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη είναι, πλέον, ο Πέτρος Φιλιππίδης καθώς σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, αδικήματα που τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος. Τώρα τον λόγο έχει ο ανακριτής, όπου και θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις.

Ο ηθοποιός καταγγέλλεται από τρεις γυναίκες συνάδελφους του ότι τις κακοποίησε σεξουαλικά, πράξεις που ο ίδιος αρνήθηκε μέσω υπομνήματος που κατέθεσε μέσω του συνηγόρου του.

Ο Φιλιππίδης καταγγέλλεται για 1 υπόθεση βιασμού το 2008 και 2 απόπειρες το 2010 και το 2014

Πέτρος Φιλιππίδης εισαγγελέας

Ο ηθοποιός καταγγέλλεται για μια υπόθεση βιασμού το 2008, ενώ οι άλλες δύο αφορούν σε απόπειρες βιασμού, που φέρονται ότι έγιναν το 2010 και το 2014.

Η μία από τις δύο καταγγέλλουσες φέρεται ότι πήγε να συναντήσει τον ηθοποιό και σκηνοθέτη στο θέατρο Ήβη προκειμένου να την δει για ένα ρόλο. Τότε, όπως λέει την υποχρέωσε στη διενέργεια σεξουαλικών πράξεων, που συνιστούν βιασμό.

Η άλλη καταγγελία αφορά συνάντηση στο θέατρο Μουσούρη. Ο ηθοποιός της είχε αναφέρει ότι έψαχνε αντικαταστάτρια ηθοποιού που συμμετείχε στην παράσταση. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο ηθοποιός φέρεται να την οδήγησε στο καμαρίνι του, όπου αποπειράθηκε -κατά τα καταγγελλόμενα- να την βιάσει, ενώ -όπως περιέγραψε εκείνη- την απείλησε ότι θα της καταστρέψει την καριέρα.

Η άλλη περίπτωση απόπειρας βιασμού έγινε από μία γυναίκα, η οποία υποστηρίζει ότι τον Αύγουστο του 2014 είχε συναντηθεί με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη για να βρει δουλειά, αλλά η συνέχεια του ραντεβού πήρε άσχημη τροπή. Η γυναίκα μπήκε στο αυτοκίνητό του για την επιστρέψει στο σπίτι της μετά τη συνάντηση , αλλά εκείνος την οδήγησε με το αμάξι σε αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό, όπου σύμφωνα με όσα περιέγραψε επιχείρησε να την βιάσει.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Πέτρος Φιλιππίδης: Κατέθεσε υπόμνημα για τις καταγγελίες σε βάρος του

Κουρλαμπάς για Φιλιππίδη: «Ήταν ένα σοκ γενικά για όλους μας η αποχώρηση του από τον Πλάτανο»

Share