Νίκος Βέρτης: Σοκάρουν τα πλάνα που τράβηξε από το κινητό του με τους βομβαρισμούς στο Ισραήλ

Εφιαλτική νύχτα

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Νίκος Βέρτης: Σοκάρουν τα πλάνα που τράβηξε από το κινητό του με τους βομβαρισμούς στο Ισραήλ

Το απόγευμα της Τετάρτης, ο Νίκος Βέρτης επέστρεψε στην Ελλάδα μετά την νύχτα τρόμου που βίωσε στο Ισραήλ και συγκεκριμένα στο Τελ Αβίβ.

Ο τραγουδιστής επισκέφτηκε το Ισραήλ καθώς είχε προγραμματίσει κάποιες συναλίες, οι οποίες όμως δεν κατάφεραν να πραγματοποιηθούν ποτέ λόγω της τεταμένης κατάστασης με βομβαρδισμούς που επικρατεί στην χώρα.

Ο ίδιος πέρασε την νύχτα σε καταφύγο ενώ μάλιστα τράβηξε και μερικά πλάνα από το κινητό του, κατά την διάρκεια των προχθεσινών βομβαρδισμών.

Τα συγκεκριμένα πλάνα έπαιξαν στο Πρωινό και όπως μπορείτε να δείτε είναι σοκαριστικά.

Εικόνες "κόλασης" στο Ισραήλ

Η διαμάχη Ισραήλ - Παλαιστίνης συνεχίζει να κλιμακώνεται. Μετά το τελεσίγραφο της Χαμάς, Παλαιστίνιοι μαχητές εκτοξεύουν ρουκέτες, ενώ το Ισραήλ επιτίθεται σε στόχους στη Λωρίδα της Γάζας. Ισραηλινοί πύραυλοι «χτύπησαν» τον πύργο Al-Jawhara, ενώ έκλεισε το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, επέβαλε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην πόλη Λοντ. Ο δήμαρχος της, Χαΐρ Ρεβίβο, μίλησε για «εμφύλιο πόλεμο» και ζήτησε να επιβληθεί αμέσως απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας στην πόλη. Από την άλλη, η ισραηλινή αστυνομία ζήτησε απο τους Εβραίους πολίτες να εκκενώσουν την περιοχή.

Συναγωγή παραδόθηκε στις φλόγες στην πόλη Λοντ, όχι μακριά από το διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ, εν μέσω επεισοδίων ανάμεσα σε Άραβες και Εβραίους κατοίκους, όπως μεταδίδουν ισραηλινά ΜΜΕ. Άραβες φέρονται να σύλησαν συναγωγή στη Λοντ, πόλη που απέχει 15 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Τελ Αβίβ, και κατόπιν να την πυρπόλησαν. Δεκάδες αυτοκίνητα επίσης πυρπολήθηκαν, ενώ καταστράφηκαν βιτρίνες καταστημάτων.

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν επίσης στις κατά πλειονότητα αραβικές πόλεις Άκο και Γιάφα. Τα ξημερώματα της Τετάρτης ενας τεράστιος πύργος 10 ορόφων στην κεντρική πόλη της Γάζας βομβαρδίστηκε από ισραηλινούς πυραύλους F16. Ο πύργος Al-Jawhara περιλαμβάνει δεκάδες γραφεία για μέσα ενημέρωσης.

Μπαράζ εκρήξεων σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Τρίτης στο Τελ Αβίβ και σε άλλες περιοχές του κεντρικού Ισραήλ, αφού προηγουμένως είχαν ηχήσει σειρήνες, που προειδοποιούσαν για εισερχόμενους πυραύλους από τη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με όσα ανέφεραν μάρτυρες στο Reuters.

Τα «χτυπήματα» που σημειώθηκαν στο ισραηλινό έδαφος, ακολούθησαν τη δέσμευση των μαχητών της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ, να «απαντήσουν» σε μια ισραηλινή αεροπορική επίθεση σε κατοικημένη περιοχή στη Λωρίδα της Γάζας νωρίτερα το απόγευμα.