Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Πέτρος Φιλιππίδης: Επτά μάρτυρες έχουν καταθέσει στοιχεία κατά των γυναικών που τον καταγγέλλουν

Ανάμεσά τους είναι και η σύζυγός του

Πέτρος Φιλιππίδης: Επτά μάρτυρες έχουν καταθέσει στοιχεία κατά των γυναικών που τον καταγγέλλουν
News 13.05.2021 12:10
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις αναφορικά με την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος ασκείται ποινικά για έναν βιασμό και δύο απόπειρες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Πρωινού», σε λίγες εβδομάδες πρόκειται να ολοκληρωθεί η έρευνα των δικαστικών Αρχών και έπειτα θα οδηγηθεί στον ανακριτή ο γνωστός κωμικός.

Ειδικότερα, ο Τάσος Τεργιάκης αποκάλυψε πως 7 μάρτυρες έχουν καταθέσει στοιχεία κατά των γυναικών που καταγγέλλουν τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Ανάμεσά τους είναι και η σύζυγός του, Ελπίδα Νίνου, η οποία ανέφερε στην κατάθεσή της ότι μία από τις καταγγέλλουσες γνωρίζει και το κίνητρο της για να προχωρήσει σε καταγγελία αλλά και τι ζητούσε από τον ηθοποιό.

Η πρώτη αντίδραση του δικηγόρου του μετά την ποινική δίωξη

Σε βάρους του ηθοποιού έχουν υποβληθεί τρεις καταγγελίες από γυναίκες συναδέλφους του.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο του Alpha, Ρεγγίνα Σπυράτου, σε κάθε τέτοια περίπτωση, ο φερόμενος κατηγορούμενος κινδυνεύει με προφυλάκιση.

Ενώ, αποκάλυψε πως επικοινώνησε με τον δικηγόρο του Πέτρου Φιλιππίδη, Θέμη Σοφό, όμως εκείνος δεν θέλησε να μιλήσει, λέγοντας ότι δεν θα κάνει κανένα σχόλιο, μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης.

Ο ηθοποιός καταγγέλλεται για μια υπόθεση βιασμού το 2008, ενώ οι άλλες δύο αφορούν σε απόπειρες βιασμού, που φέρονται ότι έγιναν το 2010 και το 2014.

Η μία από τις δύο καταγγέλλουσες φέρεται ότι πήγε να συναντήσει τον ηθοποιό και σκηνοθέτη στο θέατρο Ήβη προκειμένου να την δει για ένα ρόλο. Τότε, όπως λέει την υποχρέωσε στη διενέργεια σεξουαλικών πράξεων, που συνιστούν βιασμό.

Η άλλη καταγγελία αφορά συνάντηση στο θέατρο Μουσούρη. Ο ηθοποιός της είχε αναφέρει ότι έψαχνε αντικαταστάτρια ηθοποιού που συμμετείχε στην παράσταση. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο ηθοποιός φέρεται να την οδήγησε στο καμαρίνι του, όπου αποπειράθηκε -κατά τα καταγγελλόμενα- να την βιάσει, ενώ -όπως περιέγραψε εκείνη- την απείλησε ότι θα της καταστρέψει την καριέρα.

Η άλλη περίπτωση απόπειρας βιασμού έγινε από μία γυναίκα, η οποία υποστηρίζει ότι τον Αύγουστο του 2014 είχε συναντηθεί με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη για να βρει δουλειά, αλλά η συνέχεια του ραντεβού πήρε άσχημη τροπή. Η γυναίκα μπήκε στο αυτοκίνητό του για την επιστρέψει στο σπίτι της μετά τη συνάντηση , αλλά εκείνος την οδήγησε με το αμάξι σε αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό, όπου σύμφωνα με όσα περιέγραψε επιχείρησε να την βιάσει.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Πέτρος Φιλιππίδης: Κατέθεσε υπόμνημα για τις καταγγελίες σε βάρος του

Κουρλαμπάς για Φιλιππίδη: «Ήταν ένα σοκ γενικά για όλους μας η αποχώρηση του από τον Πλάτανο»

Share