Μαρακάκης για Φιλιππίδη: «Εάν και εφόσον καταδικαστεί θα μπορούσε να είναι κοντά στα 20 χρόνια»

«Δεν πρέπει να επηρεάζονται οι δικαστές επειδή είναι γνωστό πρόσωπο»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Μαρακάκης για Φιλιππίδη: «Εάν και εφόσον καταδικαστεί θα μπορούσε να είναι κοντά στα 20 χρόνια»

Ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα, άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη. Η δίωξη αφορά τα αδικήματα του βιασμού και της απόπειρας κατά συρροή, κατηγορίες τις οποίες κλήθηκε να αντικρούσει με την ιδιότητα του υπόπτου πριν λίγες ημέρες.

Όσα είπε ο Μαρακάκης για την υπόθεση Φιλιππίδη

Μιλώντας στην εκπομπή Πρωινό, ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης μίλησε για τις εξελίξεις στην υπόθεση, τονίζοντας για την διαδικασία: «Δεν μπορεί να καθυστερήσει καθόλου διότι είμαστε οριακά στο κατώφλι της παραγραφής. Η πράξη η βασική που είναι από το 2008 αφήνει πολύ λίγα περιθώρια για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να φτάσουν σε κρίση εισαγγελέας και ανακριτής. Άρα πιστεύω ότι μέσα στο καλοκαίρι θα κληθεί ο κ. Φιλιππίδης για να απολογηθεί».

Επίσης σχολίασε: «δεν πρέπει να επηρεάζονται οι δικαστές επειδή ο κ. Φιλιππίδης είναι γνωστό πρόσωπο», ενώ αναφορικά με την ποινή που μπορεί να επιβληθεί, ανέφερε ότι «εάν και εφόσον καταδικαστεί για τις τρεις αυτές πράξεις, ένα πλαίσιο ποινής θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι κοντά στα 20 χρόνια. Εάν και εφόσον έφτανε σε καταδικαστική κρίση και για τις τρεις πράξεις, τον ένα βιασμό και τις δύο απόπειρες».

Πλέον η υπόθεση ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή ο οποίος θα ξεκινήσει άμεσα τη διενέργεια της έρευνας.

Επτά μάρτυρες έχουν καταθέσει στοιχεία κατά των γυναικών που καταγγέλλουν τον Φιλιππίδη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Πρωινού», σε λίγες εβδομάδες πρόκειται να ολοκληρωθεί η έρευνα των δικαστικών Αρχών και έπειτα θα οδηγηθεί στον ανακριτή ο γνωστός κωμικός.

Ειδικότερα, ο Τάσος Τεργιάκης αποκάλυψε πως 7 μάρτυρες έχουν καταθέσει στοιχεία κατά των γυναικών που καταγγέλλουν τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Ανάμεσά τους είναι και η σύζυγός του, Ελπίδα Νίνου, η οποία ανέφερε στην κατάθεσή της ότι μία από τις καταγγέλλουσες γνωρίζει και το κίνητρο της για να προχωρήσει σε καταγγελία αλλά και τι ζητούσε από τον ηθοποιό.