Νίκος Ξανθόπουλος: Επεισοδιακή σύλληψη στο σπίτι του - «Έστησαν καρτέρι οι αστυνομικοί»

«Μας είπαν να μην βγούμε έξω, ό,τι και αν ακούσουμε»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Νίκος Ξανθόπουλος: Επεισοδιακή σύλληψη στο σπίτι του - «Έστησαν καρτέρι οι αστυνομικοί»

Αρκετά δύσκολες στιγμές περνούσε ο Νίκος Ξανθόπουλος το τελευταίο διάστημα, καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που μπήκαν στο σπίτι του και έκλεβαν μετασχηματιστές της ΔΕΗ. Οι αστυνομικοί λοιπόν, έστησαν καρτέρι για να τους συλλάβουν επ’ αυτοφόρω.

Τι συνέβη στο σπίτι του Νίκου Ξανθόπουλου

Οι Αρχές κατάφεραν να πιάσουν έναν από αυτούς με τους υπόλοιπους να καταφέρνουν να φεύγουν έπειτα από συμπλοκή με τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι δράστες μπήκαν στο κτήμα και πολύ γρήγορα οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον έναν. Τότε, συνεργός του πλησίασε και στην προσπάθειά του να τον απελευθερώσει, δάγκωσε τον αστυνομικό και χτύπησε έναν άλλον με σιδερένιο αντικείμενο.

«Ήρθαν μέσα στο κτήμα, έστησαν καρτέρι οι αστυνομικοί. Έχουμε εκεί μια ξύλινη αποθήκη και μπήκα μέσα οι αστυνομικοί. Μας είπαν να μην βγούμε έξω, ό,τι και αν ακούσουμε. Είχαμε δώσει κλειδιά στην αστυνομία», δήλωσε η σύζυγος του Νίκου Ξανθόπουλου στην εκπομπή “Live News".

Η βιογραφία του Νίκου Ξανθόπουλου

Ο Νίκος Ξανθόπουλος γεννήθηκε στην Νέα Ιωνία της Αθήνας στις 14 Μαρτίου του 1934. Παιδί Ποντίων προσφύγων μεγάλωσε φτωχικά μαζί με τη μητέρα του. Ο πατέρας του ήταν τσαγκάρης, ψαράς και αντιστασιακός, ανάμεσα σε όλα τ' άλλα. Η μητέρα του τον μεγάλωσε μόνη της καθώς ο πατέρας του απουσίαζε για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Κατά τα εφηβικά του χρόνια υπήρξε αθλητής της ΑΕΚ. Πέραν του αθλητισμού, λάτρευε το διάβασμα. Μεγαλώνοντας αποφάσισε να ασχοληθεί με το θέατρο παρότι αρχικά τον γοήτευε η ιδέα να γίνει φιλόλογος. Ίνδαλμά του τότε υπήρξε ο Μάνος Κατράκης.

Σπούδασε στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Ηθοποιός της σκηνής από το 1957 έως το 1963, αφοσιώθηκε τελικά στον κινηματογράφο.

Νίκος Ξανθόπουλος σύλληψη σπίτι

Το 1970 ίδρυσε δικό του θίασο και περιόδευσε στην Ελλάδα.

Η τελευταία του κινηματογραφική παρουσία, μετά από απουσία 24 ετών, έρχεται το 1995 στην ταινία του Γιώργου Ζερβουλάκου ¨Με τον Ορφέα τον Αύγουστο".

Στα τέλη του 2005 εκδίδει σε βιβλίο την αυτοβιογραφία του "Όσα θυμάμαι και όσα αγάπησα" και διοργανώνει εμφανίσεις σε διάφορα μέρη ανά την Ελλάδα για την προώθηση του έργου του. Η ιδέα για το βιβλίο δημιουργήθηκε μετά από συνέντευξή του στο περιοδικό «Εικόνες».

Παντρεύτηκε δύο φορές και έχει τέσσερα παιδιά και πέντε εγγόνια.

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με αγροτικές δουλειές στο κτήμα του.