Έρρικα Πρεζεράκου: Έκλεισε το δεύτερο κύκλο θεραπείας η ανιψιά της

Η συγκινητική ανάρτηση της αθλήτριας

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Έρρικα Πρεζεράκου: Έκλεισε το δεύτερο κύκλο θεραπείας η ανιψιά της

Με μία ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Έρρικα Πρεζεράκου θέλησε να ανακοινώσει στους διαδικτυακούς της φίλους πως η αγαπημένη της ανιψιά, ολοκλήρωσε και τον δεύτερο κύκλο θεραπείας της.

Η αγαπημένη αθλήτρια έχει δώσει μαζί με την οικογένειά της, πολύ μεγάλο αγώνα για να καταφέρει η μικρή Αναστασία να κάνει τις θεραπείες που χρειάζεται και μάλιστα, πολλές φορές μιλάει για εκείνη με τα πιο συγκινητικά λόγια.

Η ανάρτηση της Έρρικας Πρεζεράκου για την ανιψιά της

«Χθες η Αναστασία έκλεισε τον δεύτερο κύκλο θεραπείας στο Χιουστον και ετοιμάζεται για τον τρίτο στη Νέα Υόρκη, το πιο πιθανό… Όλο αυτό το καιρό θεωρούσα κατάλληλο να σας κρατήσω σε μια ησυχία μέχρι να ολοκληρωθεί η θεραπεία… και έτσι δεν ανέβαζα κάτι… ίσως γιατί η κάθε μέρα όλο αυτό το διάστημα ήταν μια ταλάντωση για την μικρή και τους γονείς της.

Εκεί που είχε σταθεροποιηθεί έμπαινε εντατική και ξαναέβγαινε. Το ένα συναίσθημα ακολουθούσε το άλλο κάθε ώρα και μέρα χωρίς να ξέρεις τι να πεις και κυρίως τι να κανείς. Μόνο η πίστη μας έμεινε ζωντανή και οι προσευχές μας που κάθε φορά πιστεύω την βοηθούσαν να βγει από την εντατική.

Σε όλη αυτή την μέχρι τώρα διαδρομή με έχετε συγκινήσει τόσο πολύ με τα μηνύματα και την στήριξη σας. Σήμερα βρήκα αυτή την φωτογραφία . Η Αναστασία με το μπαμπά της μαθαίνει να ψαρεύει. Ελπίζω μετά το τέλος της 3ης θεραπείας να μπορέσει να ξαναπάει. Πιστεύω η θάλασσα μας έχει ανάγκη από μικρές γοργόνες σαν την Αναστασια μας. Σας ευχαριστώ και πάλι», έγραψε χαρακτηριστικά η Έρρικα Πρεζεράκου.

«Έχουν ζήσει μόνο 9 παιδιά στον κόσμο»

Η Έρρικα Πρεζεράκου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή Πάμε Δανάη όπου μίλησε για την "μάχη" που δίνει η ανιψιά της με μια σπάνια μορφή καρκίνου, ενώ αναφέρθηκε και στον τραυματισμό της.

«Ο άνθρωπος που οδηγούσε ήθελε να κάνει επίδειξη με το σκάφος, κάνει ένα τετ α τετ, εγώ εκσφενδονίστηκα, αυτός δεν με είδε, το σκάφος συνέχισε να πηγαίνει, εγώ βρέθηκα κάτω από το νερό, πήγα να πάρω αναπνοή και βρέθηκα κάτω από τις προπέλες.

Έτυχε το χέρι μου να είναι πιο ψηλά. Έκανα τούμπες μέσα στο νερό και την ώρα που βγήκα επάνω ήταν σαν να μπήκα κατευθείαν σε μία ανδρεναλίνη που λέει «τώρα πάω στο νοσοκομείο και αυτό θα γίνει καλά». Δεν υπήρξε ούτε μία στιγμή που να σκεφτώ κάτι άλλο. Άρχισα να κολυμπάω με το άλλο χέρι για να ανέβω πάνω και να μου το δέσουν επειδή έτρεχε πολύ αίμα. Ήμουν σε μια κατάσταση επιβίωσης», είπε μεταξύ άλλων για τον τραυματισμό της που την έκανε να χάσει ένα δάχτυλο της.

«Περνάμε από φάσεις που μας λένε «μην ανησυχείτε, μπορεί κάποια στιγμή αυτό το πράγμα να σταθεροποιηθεί και να τα καταφέρουμε», αλλά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό μας μιλούν για την πιο επικίνδυνη μορφή καρκίνου, έχουν ζήσει μόνο 9 παιδιά στον κόσμο.

Υπάρχουν πολλοί γιατροί που λένε «αφήστε το παιδί να απελευθερωθεί». Εκεί η αδελφή μου είναι κάθετη ότι θα το παλέψει μέχρι εκεί, ώστε η ψυχή της Αναστασίας να αποφασίσει τι είναι αυτό που είναι να κάνει. Προσευχόμαστε συνέχεια, ειδικά τώρα τη Μεγάλη Εβδομάδα, να αποφασιστεί με κάποιο τρόπο να γίνει το καλύτερο γι’ αυτό το παιδί».