Πηνελόπη Αναστασοπούλου: «Μου είναι δύσκολο να μιλήσω! Εμείς είχαμε ένα πέπλο φόβου από πάνω μας»

Οι πρώτες δηλώσεις μετά την ποινική δίωξη κατά του Φιλιππίδη

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Πηνελόπη Αναστασοπούλου: «Μου είναι δύσκολο να μιλήσω! Εμείς είχαμε ένα πέπλο φόβου από πάνω μας»

Καλεσμένη στην εκπομπή Έλα Χαμογέλα βρέθηκε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου. Η ηθοποιός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε στον Πέτρο Φιλιππίδη για τον οποίο και η ίδια είχε κάνει σχετική καταγγελία στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Όσα είπε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου για τις τελευταίες εξελίξεις

«Μου είναι δύσκολο να μιλήσω για αυτό και δεν θέλω να μιλήσω για αυτό. Θέλαμε να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους με τα κορίτσια. Και δεν θέλω να μιλήσω και από τη νομική πλευρά γιατί δεν ξέρω τι μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον μου. Νιώθω σεβασμό για τις οικογένειες των ανθρώπων που καταγγέλλονται. Είμαι αρκετά πιο ήρεμη. Έχω καθαρή τη συνείδησή μου» είπε αρχικά.

«Εμείς είχαμε ένα πέπλο φόβου από πάνω μας το οποίο είχαμε συνηθίσει. Τελικά ήταν τώρα η σωστή ώρα για να γίνει. Ο στόχος μας ήταν να τιμωρούνται οι άνθρωποι που κάνουν τέτοιες κινήσεις. Και θα πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που γίνονται οι οντισιόν. Να γίνονται ανοιχτά και με παρουσία άλλων και όχι σε σπίτια. Είμαι ευγνώμων στον Σπύρο Μπιμπίλα. Βρέθηκε στη κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή».

«Σκοπός μας ήταν να μην θεωρούνται αυτονόητες πράξεις κακουργηματικές»

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή Πάμε Δανάη και μέσα σε όλα αναφέρθηκε στην καταγγελία που έχει κάνει η ίδια με συναδέλφους της.

Η γνωστή ηθοποιός μίλησε επίσης για το κίνημα MeToo αλλά και όλα όσα έχουν ειπωθεί, μετά τις καταγγελίες πολλών ηθοποιών.

«Ο λόγος που είμαι εδώ σήμερα είναι για να επικοινωνήσω τη δουλειά μας, γιατί κάποια στιγμή έπρεπε να βγω στην τηλεόραση για τους σωστούς λόγους. Δυστυχώς είναι κάτι που δεν μπορώ να αποφύγω, αν και θα το ήθελα πάρα πολύ.

Αλλά νομίζω ότι πολύ συνετά είμαι εδώ σήμερα γιατί νιώθω πολύ μεγάλη προστασία μαζί σας, ξέρω ότι δεν θα με πιέσετε γιατί δεν μπορώ να πω σχεδόν τίποτα. Πλέον, όλα έχουν πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης. Εμάς σκοπός μας ήταν να μην θεωρούνται πια αυτονόητες πράξεις κακουργηματικές.

Επίσης, πάρα πολλά πράγματα από αυτά που μπορεί να ειπωθούν, μπορεί να είναι μηνύσιμα. Εμένα δεν με προστατεύει κάποιος νομικά. Είναι τόσο λεπτές οι ισορροπίες που ό,τι και να πεις κρίνεται, πολλές φορές με άδικο τρόπο».