Μάριος Ιορδάνου: «Έπαθα 3 εγκεφαλικά! Δεν είχα παλμό, για ένα διάστημα πέθαινα»

Συγκλονίζει η εξομολόγηση του για τα όσα έζησε

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Μάριος Ιορδάνου: «Έπαθα 3 εγκεφαλικά! Δεν είχα παλμό, για ένα διάστημα πέθαινα»

Ο ηθοποιός Μάριος Ιορδάνου και η σύζυγός του Σοφία Καζαντζιάν, παραχώρησαν συνέντευξη στην εκπομπή Έλα Χαμογέλα και μίλησαν για τα 13 χρόνια σχέσης του, για την ταινία Bachelor 4 - όπου θα δούμε και παίκτρια του Survivor 4, αλλά και για την επιλογή τους να μην κάνουν παιδιά.

«Είναι ο πιο γενναίος άνθρωπος που έχω δει. Έχει περάσει πολλά και πάντα βγαίνει νικητής γιατί έχει το θάρρος να πραγματοποιεί τα όνειρά του. Είμαστε μαζί 13 χρόνια, αλλά πριν το Μάριο υπάρχει μαύρο δεν θυμάμαι τη ζωή μου χωρίς τον Μάριο. Από τη πρώτη μέρα που γνωριστήκαμε μείναμε μαζί» είπε αρχικά η Σοφία.

Η εξομολόγηση του Μάριου Ιορδάνου για τα 3 εγκεφαλικά που πέρασε

Ο Μάριος Ιορδάνου, μίλησε επίσης και για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που πέρασε πέρσι, από το οποίο ωστόσο βγήκε νικητής.

«Πέρασα πριν από ένα χρόνο τρία ισχαιμικά επεισόδια, τρία εγκεφαλικά. Ψήθηκε ο εγκέφαλός μου παιδιά. Έχασα το φως μου, δεν είχα παλμούς, έχασα τις αισθήσεις μου, δεν είχα παλμό, για ένα διάστημα πέθαινα. Αλλά είπα όχι θάνατε δε θα με πάρεις γιατί έχω και άλλα πράγματα να ζήσω με την Σόφη», εξομολογήθηκε.

Λίγα λόγια για την καριέρα του Μάριου Ιορδάνου

Γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο στην παράσταση "Σαλόνικα" δίπλα στον Αλέκο Αλεξανδράκη (Εθνικό Θέατρο). Στην πορεία συνεργάστηκε με ονόματα όπως ο Μίνωας Βολανάκης, ο Θανάσης Βέγγος, ο Κώστας Αρζόγλου, ο Γιώργος Φούντας, ο Χάρης Ρώμας κ.ά., ενώ συνέθεσε μουσική για την παράσταση "Νίτσε" (Μέγαρο Μουσικής).

Έχει σκηνοθετήσει δύο μικρού μήκους ταινίες, το "Gone with the sea" (επίσημη συμμετοχή στο Hollywood International Cinerockom Film Festival, London Greek Film Festival) και "Το μυστικό του Θησέα", που προλογίζεται και επιλογίζεται με λόγια της Ασκητικής του Νίκου Καζαντζάκη και που κέρδισε το Α' Βραβείο Φωτογραφίας στο London Greek Film Festival.

Στην τηλεόραση έχει εμφανιστεί σε γνωστές παραγωγές όπως "Μεγάλος Θυμός" (Κ. Κουτσομύτης), "Ο Τελευταίος Άρχοντας των Βαλκανίων" (Μισέλ Φαβάρ), "Για την Καρδιά ενός Αγγέλου", "Εξαφάνιση", "Χωρίς όρια" (Στράτος Μαρκίδης) κ.ά.

Τα τελευταία χρόνια σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην παράσταση "Δε φοβάμαι. Δεν ελπίζω. Είμαι..." για τη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη. Η παράσταση, της οποίας υπογράφει και τη διασκευή των κειμένων, έχει ανέβει σε Διεθνή Φεστιβάλ της Ελλάδας, ενώ παρουσιάστηκε και σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, όπως το Βερολίνο και η Ζυρίχη.