Λευτέρης Λαζάρου: «Δεν γίνεται μετά από 57 χρόνια μαγειρικής τέχνης να βλέπω MasterChef»

«Άδειασε» το ριάλιτι μαγειρικής

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Λευτέρης Λαζάρου: «Δεν γίνεται μετά από 57 χρόνια μαγειρικής τέχνης να βλέπω MasterChef»

Το πρωί της Τρίτης, ο Λευτέρης Λαζάρου μίλησε στην εκπομπή Πρωινό και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο MasterChef 5 και τόνισε πως δεν υπάρχει λόγος να παρακολουθεί το συγκεκριμένο ριάλιτι επιβίωσης μετά από την καριέρα που έχει κάνει στην μαγειρική.

Οι δηλώσεις του Λευτέρη Λαζάρου για το MasterChef 5

«Όχι, δεν θα μπω στη διαδικασία να δω στην τηλεόραση εκπομπές μαγειρικής. Μην τα αναφέρεις ένα ένα, δεν έχω χρόνο να κάνω τέτοια πράγματα. Αυτό είναι μεγάλη διαστροφή, να είσαι όλη μέρα στην κουζίνα και να ανοίγεις τηλεόραση για να δεις συνταγές.

Δεν έχω δει MasterChef. Δεν γίνεται μετά από 57 χρόνια μαγειρικής τέχνης να βλέπω κάτι που… Δεν ξέρω… Δεν έχω χρόνο να κάνω αυτά. Μπορεί σε έναν τηλεθεατή κάτι να λέει. Μπορεί σε ένα παιδάκι που έχει όνειρο να γίνει μάγειρας, πάλι κάτι να λέει. Η συμβουλή μου για τα νέα παιδιά είναι να μην βιάζονται. Για να γίνεις μάγειρας θέλει πολλά χιλιόμετρα.

Τους γνωρίζω σαν συναδέλφους και κάποια στιγμή έχω φάει στα μαγαζιά τους. Εκείνοι δεν έχουν φάει στο δικό μου», τόνισε ο Λευτέρης Λαζάρου, ο οποίος όπως φαίνεται θα χάσει και το σημερινό σούπερ επεισόδιο του MasterChef.

Λίγα λόγια για τον Λευτέρη Λαζάρου

Ο Λευτέρης Λαζάρου (1952, Πειραιάς) είναι γνωστός Έλληνας αρχιμάγειρας. Είναι κυρίως γνωστός ως ο πρώτος Έλληνας σεφ που βραβεύτηκε με αστέρι Michelin, και ως ένας από τους κριτές στις πρώτες δύο σεζόν του δημοφιλούς τηλεοπτικού διαγωνισμού Masterchef Greece. Ειδικεύεται στην μοντέρνα Ελληνική κουζίνα, και συγκεκριμένα στα θαλασσινά, ενώ θεωρείται ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους και βραβευμένους Έλληνες μάγειρες.

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1952. Ο πατέρας του εργαζόταν ως μάγειρας σε καράβι, και από την ηλικία των 15, άρχισε να δουλεύει στην κουζίνα του πατέρα του.

Τον Οκτώβριο του 1987, άνοιξε το εστιατόριο θαλασσινών Βαρούλκο στο λιμάνι του Πειραιά. Το 2002, το μαγαζί έγινε το πρώτο εστιατόριο της Ελληνικής κουζίνας που έλαβε ένα αστέρι Michelin, που συχνά θεωρείται ως το πιο υψηλού κύρους βραβείο μαγειρικής, το οποίο διατηρεί μέχρι και σήμερα.

Λευτέρης Λαζάρου βιογραφικό

Το 2004 το εστιατόριο μεταφέρθηκε στην οδό Πειραιώς στην Αθήνα, και το 2014 ξανά μεταφέρθηκε στον Πειραιά, αυτή τη φορά με το όνομα Βαρούλκο Seaside. Το εστιατόριο, ανάμεσα σε άλλα βραβεία, έχει παραλάβει το βραβείο Χρυσός Σκούφος του ψυχαγωγικού οδηγού Αθηνόραμα κάθε χρονιά απο το 1993, κάνοντας τον Λαζάρου τον μοναδικό σεφ που έχει δεχτεί τόσες φορές το βραβείο.

Έχει διδάξει Ελληνική Κουζίνα στο Culinary Institute of America (CIA), μία από τις καλύτερες σχολές μαγειρικής στον κόσμο.[