Θανάσης Κουρλαμπάς - The 2night Show: «Μετά το θάνατο του πατέρα μου υπήρχε και ένα άγχος για τα οικονομικά»

Η απίστευτη εξομολόγησή του για την οικογένειά του

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Θανάσης Κουρλαμπάς - The 2night Show: «Μετά το θάνατο του πατέρα μου υπήρχε και ένα άγχος για τα οικονομικά»

Το βράδυ της Τρίτης, ο Θανάσης Κουρλαμπάς ήταν καλεσμένος στην εκπομπή The 2night Show και μεταξύ άλλων προχώρησε και σε μία σπάνια εξομολόγηση για την οικογένειά του, μιλώντας για τον θάνατο του πατέρα του, τον οποίο βίωσε σε νεαρή ηλικία.

Ο Θανάσης Κουρλαμπάς πριν από λίγο καιρό είχε παραχωρήσει μία ακόμα συνέντευξη στην οποία είχε παραδεχθεί πως έπαθε σοκ όταν έμαθε για την αποχώρηση του Πέτρου Φιλιππίδη από το Χαιρέτα μου τον Πλάτανο.

Οι δηλώσεις του Θανάση Κουρλαμπά στο The 2night Show

«Και εγώ είχα μια δύσκολη εφηβεία, επειδή έχασα τον πατέρα μου στα 15. Ένας γιος που χάνει τον πατέρα του είναι μια πολύ ιδιάζουσα κατάσταση. Είναι μια ηλικία που πρέπει να συγκρουστείς με το πρότυπο του πατέρα, να τα βάλεις κάτω, να μιλήσεις, να διδαχθείς και να δεις μέσα από αυτή τη σύγκρουση ποιος είσαι εσύ.

Εγώ αυτό δεν το είχα. Εμένα με έσωσαν και οι δικοί μου άνθρωποι αλλά και οι φίλοι μου. Η παρέα της Καλαμάτας έπαιξε καταλυτικό ρόλο. Με αγκάλιασαν και μέσα από τη φιλία και την κοινωνικοποίηση βρήκα το δρόμο μου.

Μετά το θάνατο του πατέρα μου υπήρχε και ένα άγχος για τα οικονομικά. Τα πράγματα στη δική μας τη γενιά ήταν πιο προκαθορισμένα. Έπρεπε να προσπαθήσεις να περάσεις στις Πανελλήνιες. Εγώ πέρασα και ανέβηκα στην Αθήνα για σπουδές, αλλά παράλληλα είχε μπει μέσα η “σφίγγα” του θεάτρου, το οποίο με κέρδισε.

Όταν ήρθε η ημέρα να αποφασίσω αν θα συνεχίσω στο πανεπιστήμιο ή στο θέατρο ήταν μια δύσκολη απόφαση. Συναντήθηκα με σπουδαίους ανθρώπους, οι οποίοι με καθόρισαν απόλυτα», είπε αρχικά ο ηθοποιός.

Στη συνέχεια μίλησε για την σύζυγό του και τα παιδιά του: «Η μεγάλη μου είναι στην εφηβεία, ο μικρός είναι 11. Είναι δύσκολο γιατί μικρότερα παιδιά, ίσως του δημοτικού, θα δουν τον μπαμπά και τη μαμά πολύ περισσότερο, θα το βιώσουν διαφορετικά… Στην εφηβεία πρέπει να κάνουν λίγο πίσω ο μπαμπάς και η μαμά και να βγουν μπροστά οι φίλοι, να βγει έξω, να γνωρίσει τον κόσμο, να γνωρίσει τον εαυτό της. Δυστυχώς αυτό το περνάει μέσα στο σπίτι.

Η σύζυγός μου είναι θεατρολόγος. Δεν κάθεται ποτέ να δεις τις πρόβες μου. Το έχουμε συμφωνήσει έτσι. Τις δίνω πάντα λίγες πληροφορίες για να το συζητήσουμε και να με συμβουλέψει, αλλά την κρατάω επίτηδες μακριά από το πράγμα γιατί θέλω την παρθένα γνώμη της στην πρεμιέρα. Η Αθηνά δεν έχει λείψει ποτέ από καμία πρεμιέρα. Οπότε από εκεί καταλαβαίνω πράγματα. Μου λέει πάντα αυστηρά την αλήθεια. Από αυτά που ακούω εγώ θα προσθέσω, θα αφαιρέσω, αλλά την εμπιστεύομαι».

Λίγα λόγια για τον Θανάση Κουρλαμπά

Ο Θανάσης Κουρλαμπάς (13 Ιουλίου 1971, Καλαμάτα) είναι Έλληνας ηθοποιός της τηλεόρασης, του θεάτρου και ηθοποιός φωνής.

Ο Θανάσης Κουρλαμπάς είναι πτυχιούχος Κοινωνιολογίας και Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημείου και αριστούχος απόφοιτος της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης "Θεμέλιο" του Νίκου Βασταρδή.

Έχει πάρει μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές αλλά και έχει ασχοληθεί με την μεταγλώττιση τηλεοπτικών σειρών, κινουμένων σχεδίων, κινηματογραφικών ταινιών (κάποιων εκ των οποίων έχει κάνει και την σκηνοθεσία) και ντοκιμαντέρ. Έχει κάνει σπικάζ και διαφημίσεις για το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.