Eurovision 2021: Θετικός στον κορωνοϊό ο Ολλανδός νικητής 2019

Εμφανίστηκε στον Α' ημιτελικό αφού βρέθηκε αρνητικός, ενώ την Τετάρτη εμφάνισε συμπτώματα

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Eurovision 2021: Θετικός στον κορωνοϊό ο Ολλανδός νικητής 2019

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο Duncan Laurence, ο Ολλανδός νικητής της Eurovision 2019 και η είδηση έγινε γνωστή από την EBU αλλά και από την ομάδα του τραγουδιστή.

Ο ίδιος είχε προγραμματιστεί να εμφανιστεί ζωντανά στον μεγάλο τελικό που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, ωστόσο άλλαξαν εντελώς.

Μπορεί Δευτέρα το test κορωνοϊού που πραγματοποίησε να βγήκε αρνητικό και να εμφανίστηκε ζωντανά στον Α’ Ημιτελικό. Χθες όμως Τετάρτη ο Duncan Laurence εμφάνισε συμπτώματα και τελικά βρέθηκε θετικός στο rapid test. Ωστόσο, όπως γράφεται θα εμφανιστεί με κάποιο άλλον τρόπο στον τελικό ο οποίος θα είναι πιθανόν με βίντεο.

Eurovision 2021 κορωνοϊός Ολλανδός

«Φυσικά είμαστε απογοητευμένοι, κυρίως για τον Duncan, που άξιζε να τραγουδήσει ζωντανά στη σκηνή της Eurovision, δύο χρόνια μετά τη νίκη του και την παγκόσμια επιτυχία του Arcade. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότερο περήφανοι για το opening act του Πρώτου Ημιτελικού. Φυσικά ευχόμαστε στον Duncan μια ταχεία ανάρρωση», δήλωσε ο Sietse Bakker, εκτελεστικός παραγωγός της Eurovision 2021.

«Ο Duncan είναι πολύ απογοητευμένος, περίμενε αυτή τη στιγμή για δύο χρόνια. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα μπορέσουμε έστω να τον δούμε στον τελικό του Σαββάτου», δήλωσε η ομάδα management του Duncan Laurence.

Να σημειώσουμε μάλιστα, πως τα κρούσματα στην Eurovision 2021 δεν είναι μόνο ένα, άλλα πάνω από δυο.

Με βίντεο θα διαγωνιστεί και η Ισλανδία στην Eurovision, λόγω κρούσματος κορωνοϊού

«Σήμερα το πρωί επιβεβαιώθηκε ότι ένα από τα μέλη των Gagnamagnið, εκπροσώπων της Ισλανδίας είχε θετικό τεστ για COVID-19. Το Σαββατοκύριακο είχαμε ενημερωθεί ότι ένα άλλο μέλος της αποστολής της Ισλανδίας, εκτός του συγκροτήματος, είχε θετικό αποτελέσματα. Ως εκ τούτου, αυτή την ώρα έχουμε δύο μέλη της ισλανδικής αποστολής σε καραντίνα με ενεργή λοίμωξη.

Δυστυχώς το γεγονός αυτό στενοχωρεί ιδιαίτερα τους φίλους του διαγωνισμού και ακόμα περισσότερο τους Ισλανδούς. Είναι βέβαιο ότι ο Daði Freyr και οι Gagnamagnið δεν θα εμφανιστούν ζωντανά στο αποψινό Σοόυ των Κριτών (Jury Rehearsal) και είναι απίθανο να παίξουν ζωντανά στον αυριανό 2ο ημιτελικό. Εάν η Ισλανδία καταφέρει να προκριθεί στον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου θεωρείται επίσης απίθανο να επιτραπεί να εμφανιστούν ζωντανά.

Κάθε χώρα έχει προ-ηχογραφημένο βίντεο του τραγουδιού της για να παίξει σε περίπτωση μόλυνσης από COVID-19, αλλά δεν είναι σαφές πώς αυτό θα επηρεάσει τις πιθανότητες των Daði & Gagnamagnið στον διαγωνισμό. Σήμερα το πρωί και πριν αυτά νέα, η Ισλανδία ήταν το τέταρτο φαβορί για τη νίκη στα στοιχήματα. Ολόκληρη η ισλανδική αντιπροσωπεία εμβολιάστηκε με το εμβόλιο Janssen μίας δόσης (Johnson & Johnson) πριν ξεκινήσει για την Ολλανδία. Ενώ τα εμβόλια δεν παρέχουν απόλυτη προστασία από λοίμωξη, μειώνουν την πιθανότητα σοβαρής νόσου του κορωνοϊού».

 Eurovision 2021 με βίντεο θα διαγωνιστεί η Ισλανδία λόγω κρούσματος κορωνοϊού