Λήδα Ματσάγγου: «Το φυσιολογικό είναι να φοβάται ο θύτης, όχι το θύμα»

Οι δηλώσεις για τις παρενοχλήσεις και για την επιστροφή της στο Mega

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Λήδα Ματσάγγου: «Το φυσιολογικό είναι να φοβάται ο θύτης, όχι το θύμα»

Το πρωί της Παρασκευής, η Λήδα Ματσάγγου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή Πάμε Δανάη και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην επιστροφή της στο Mega και τη σειρά Σιωπηλός Δρόμος, ενώ μίλησε και για τις παρενοχλήσεις που έγιναν στον χώρο του θεάτρου.

Μάλιστα πριν από μερικές μέρες στην εκπομπή βρέθηκε και η Θεοφανία Παπαθωμά, η οποία επίσης μίλησε για τις καταγγελίες στον χώρο.

Οι δηλώσεις της Λήδας Ματσάγγου

«Δέχθηκα με πολλή χαρά να συμμετάσχω στον Σιωπηλό Δρόμο. Είναι μια σειρά που πληροί όλες τις προδιαγραφές και που πιστεύω πολύ. Παρακολουθώ τον Σιωπηλό Δρόμο. Θέλω να μάθω τι γίνεται στα επόμενα επεισόδια. Ευχάριστο που γίνονται τέτοιες δουλειές. Είναι πολύ θετικό ότι ξεκινάει και πάλι η μυθοπλασία στην Ελλάδα. Δεν μπαίνουν όλοι στο Netflix. Χαίρομαι που το MEGA γύρισε στην ζωή μας. Άφησε εποχή το MEGA με την μυθοπλασία. Είναι ένα μέρος του σπιτιού μου το ΜEGA», είπε αρχικά η Λήδα Ματσάγγου.

Σχετικά με τις αποκαλύψεις για παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις τόσο στο καλλιτεχνικό στερέωμα όσο και ευρύτερα στην χώρα, η Λήδα Ματσάγγου δήλωσε ότι «με στεναχώρησε, με ξάφνιασε και με σόκαρε η κατάχρηση εξουσίας. Είναι πολύ ωραίο που αντιδράσαμε. Μπήκαν οι βάσεις, ώστε να αποτρέπονται τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές. Μπράβο στους συναδέλφους που βγήκαν να μιλήσουν. Το φυσιολογικό είναι να φοβάται ο θύτης, όχι το θύμα».

Η Λήδα Ματσάγγου μίλησε και για την συνειδητή απόχη που είχε από την τηλεόραση τα τελευταία χρόνια: «Ήρθε ο γιός μου και έκανα focus εκεί. Το 2009 γεννήθηκε ο γιός μου. Η τελευταία μου δουλειά ήταν στην τηλεόραση το 2008. Γύρισε ο κόσμος ανάποδα. Βγήκε από μέσα μου η ανάγκη να μην το χάσω όλο αυτό, να το γευτώ. Όταν γίνεσαι μανούλα, γίνεσαι αλτρουιστής. Σταματάς να ενδιαφέρεσαι για σένα. Η μόνη σου έγνοια είναι να είναι καλά ο άλλος. Αυτό σε κάνει καλύτερο άνθρωπο. Παίρνεις χαρά από αυτό. Δεν είναι εύκολο να μεγαλώνεις ένα παιδί χωρίς βοήθεια. Η δουλειά είναι δύσκολο να συνδυαστεί. Αλλά αγαπάω και τη δουλειά μου».

«Όλα αυτά τα υποκείμενα που προέβησαν σε τέτοιες πράξεις είναι θρασύδειλα»

Στο περιοδικό “Λοιπόν” και τη Μαρία Σοφιανού παραχώρησε συνέντευξη ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο οποίος απάντησε για το κίνημα metoo και ξέσπασε κατά όλων όσων έχουν ασκήσει βία κάθε είδους.

Για το κίνημα metoo και όλα αυτά που έχουν καταγγελθεί, τι πιστεύετε;

Πιστεύω πάρα πολύ στο κίνημα αυτό. Χαίρομαι για τις αποκαλύψεις που έγιναν. Έτσι θα αναγεννηθεί το θέατρο. Έπρεπε να ξεκαθαρίσει το τοπίο για να ανθίσει ξανά. Είμαι φανατικά με το μέρος των ανθρώπων που έχουν κακοποιηθεί με οποιονδήποτε τρόπο. Όλα αυτά τα υποκείμενα που προέβησαν σε τέτοιες πράξεις λεκτικής, σωματικής ή σεξουαλικής βίας, είναι θρασύδειλα. Αν υπάρχει ακόμα κάποιος που σκέφτεται να πράξει κάτι ανάλογο, θα το σκεφτεί πάρα πολύ. Αυτό από μόνο του αποτελεί μεγάλη νίκη.

Εσάς είχε πέσει στην αντίληψή σας κάποια τέτοια συμπεριφορά;

Δεν κάνω τον καλό, σας το λέω ειλικρινά. Στη πενηντάχρονη πορεία μου δεν έχει πέσει στην αντίληψη μου το παραμικρό. Δεν έχω υποστεί ποτέ κάτι τέτοιο. Με εξαίρεση ένα φλερτ στο παρελθόν, το οποίο απέφυγα και το δέχτηκε, δεν έχω βιώσει τίποτα τέτοιο ούτε εγώ, ούτε το περιβάλλον μου. Σας διαβεβαιώ αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο, δεν υπήρχε περίπτωση να μείνω με σταυρωμένα χέρια. Ακούγαμε διάφορα, δεν θα σας πω ψέματα, σε καμιά περίπτωση όμως αυτά που δημοσιοποιήθηκαν. Ούτε τα υποψιάστηκα ποτέ, τέτοια σοβαρά πράγματα. Είναι πολύ σημαντικό που όλο αυτό ξεκίνησε από τους χώρους του αθλητισμού και της τέχνης και ελπίζω να συμβεί παντού.

undefined