Βέφα Αλεξιάδου: Η συγκινητική ανάρτηση για τα γενέθλια της εγγονής της

«Η μανούλα σε καμαρώνει από ψηλά»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Βέφα Αλεξιάδου: Η συγκινητική ανάρτηση για τα γενέθλια της εγγονής της

Μία εξαιρετικά συγκινητική ανάρτηση έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η Βέφα Αλεξιάδου, η οποία θέλησε να ευχηθεί και δημόσια στην εγγονή της η οποία έγινε πριν από λίγες μέρες 18 χρονών.

Η πασίγνωστη τηλεοπτική μαγείρισσα έχασε μέσα σε λίγο καιρό και τις δύο κόρες της, ωστόσο βρήκε το κουράγιο και στάθηκε «βράχος» στην οικογένειά της. Η μικρή Βέφα, είναι η κόρη της Αλεξίας Αλεξιάδου η οποία μάλιστα είχε συνεχίσει την πορεία της μαμάς της στη μαγειρική.

Η ίδια η Βέφα πριν από λίγο καιρό είχε συγκινήσει για ακόμα μία φορά καθώς είχε εκφράσει τη θλίψη της που κανείς δε θυμήθηκε τη γιορτή της.

Η ανάρτηση της Βέφας Αλεξιάδου για την εγγονή της

«ΚΑΛΗ ΚΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ Η ΗΜΕΡΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ φίλες και φίλοι μου, να έχουμε τη χάρη των Ισαποστόλων Αγίων ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ. Γιορτάζει το εκκλησάκι μου στη Μόλα Καλύβα, όμως εγώ, λόγω της βιογραφίας μου που θα κυκλοφορήσει ως το τέλος του μήνα, ελπίζω!, βρίσκομαι στην Αθήνα. Στη φωτό με την εγγονή μου τη Βέφα κάποιο καλοκαίρι στη Χαλκιδική.

Έκλεισε προχθές τους 18 ΜΑΙΟΥΣ της, τελείωσε το Λύκειο κι ετοιμάζεται για τις πανεπιστημιακές της σπουδές. ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙΝ ΓΛΥΚΙΆ ΜΟΥ ΒΕΦΟΥΛΑ. Η μανούλα σε καμαρώνει από ψηλά και προσεύχεται για σένα. Εγώ πάντα κοντά σου, όσο υπάρχω», έγραψε χαρακτηριστικά η Βέφα Αλεξιάδου.

ΚΑΛΗ ΚΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ Η ΗΜΕΡΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ φίλες και φίλοι μου, να έχουμε τη χάρη των Ισαποστόλων Αγίων ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ...

Posted by Vefa Alexiadou on Friday, May 21, 2021

Λίγα λόγια για τη Βέφα Αλεξιάδου

Η Βέφα Αλεξιάδου (Γενοβέφα Οδυσσέα Βούλγαρη) είναι Ελληνίδα τροφοειδικός και παρουσιάστρια.

Γεννήθηκε στο Βόλο στις 13 Μαρτίου 1933. Είναι σύζυγος του καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Αλεξιάδη, με τον οποίο απέκτησε δύο κόρες, την Αλεξία, η οποία έφυγε από τη ζωή από ανακοπή καρδιάς στις 29 Οκτωβρίου 2014, και την Άντζελα, η οποία έφυγε από τη ζωή στις 10 Φεβρουαρίου 2015.

Σπούδασε χημικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και συνέχισε με ιδιαίτερες σπουδές στο Berkeley University της Αμερικής επάνω στην υγιεινή των τροφών, τη διακόσμηση του τραπεζιού και τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη. Τα βιβλία της έχουνε μεταφραστεί και μάλιστα δύο από αυτά τιμήθηκαν με βραβεία το 1998 και το 2000 στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Μαγειρικής στο Perigueux της Γαλλίας. Στην ίδια έκθεση, το έτος 2000 της απενεμήθη το ιδιαίτερα τιμητικό βραβείο "Best Culinary Business Professional".

Την τηλεοπτική της καριέρα την ξεκίνησε στα πρώτα χρόνια προβολής της εκπομπής Πρωινός καφές του ΑΝΤ1. Μαγείρεψε σχεδόν με όλες τις παρουσιάστριες της εκπομπής όπως η Πόπη Χατζηδημητρίου, η Ρούλα Κορομηλά και η Ελένη Μενεγάκη. Στον Πρωινό Καφέ δούλευε χωρίς να πληρώνεται μιας και η συμφωνία με τον σταθμό ήταν να παρουσιάζονται τα βιβλία μαγειρικής της. Το 2003, παρουσίασε στο Mega, την εκπομπή με τίτλο Τα Μυστικά Της Βέφας και το 2009 την εκπομπή Στην κουζίνα με τη Βέφα στο κανάλι Alter