Eurovision 2021: Νικήτρια η Ιταλία - Στην 10η θέση η Ελλάδα

Η ψηφοφορία του κοινού απογείωσε τους Ιταλούς

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Eurovision 2021: Νικήτρια η Ιταλία - Στην 10η θέση η Ελλάδα

Ο τελικός της Eurovision ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου με μεγάλη νικήτρια της βραδιάς την Ιταλία, η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση με τους Maneskin. Το ροκ συγκρότημα εντυπωσίασε το κοινό και συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους στο televoting.

Μπορεί οι κριτικές επιτροπές να έκριναν πως πρώτη θα έπρεπε να βγει η Ελβετία, η αλήθεια είναι όμως πως το κοινό είχε τελείως διαφορετική άποψη μιας και οι Ιταλοί που τερμάτισαν 4οι από τη βαθμολογία της επιτροπής, εκτοξεύθηκαν μόλις προστέθηκε η ψήφος του κοινού.

Το συγκρότημα δεν μπορούσε να πιστέψει πως το κατάφερε, ενώ θυμίζουμε πως η Ιταλία βρέθηκε ένα βήμα πριν τη νίκη και το 2019, όταν τερμάτισε στη δεύτερη θέση ενώ και πάλι ήταν το φαβορί.

Το τραγούδι της Ιταλίας που νίκησε τη Eurovision

Η θέση της Ελλάδας και της Κύπρου

Η Στεφανία Λυμπερακάκη είχε πει πως στόχος της ήταν να κάνει όλους τους Έλληνες περήφανους και το κατάφερε με το παραπάνω μιας και παρά τα πολλά τεχνικά προβλήματα που είχε στο act του τελικού, κατάφερε να εντυπωσιάσει την κριτική επιτροπή και το κοινό και να τερματίσει στην 10η θέση.

Eurovision Στεφανία τελικός

Μάλιστα πρόκειται για την πρώτη φορά που η χώρα μας μπαίνει ξανά στην 10άδα μετά το 2013, όταν μας είχαν εκπροσωπήσει οι Koza Mostra και ο Αγάθωνας με το κομμάτι "Alcohol is free".

Η Έλενα Τσαγκρινού με το "El Diablo" έλαμψε στη σκηνή ωστόσο έφτασε μέχρι τη 16η θέση παρόλο που οι στοιχηματικές τελικό.

Εντύπωση την ήθελαν να τερματίζει πάνω από την Ελλάδα στον προκάλεσε σε όλους το Ηνωμένο Βασίλειο που συγκέντρωσε 0 βαθμούς από κοινό και επιτροπή. Μάλιστα, όταν ανακοινώθηκε η βαθμολογία του, όλο το στάδιο ξέσπασε σε πανηγυρισμούς για να τονώσει το ηθικό του τραγουδιστή που παρά την προσπάθειά του δεν ανταμείφθηκε ούτε με ένα βαθμό.