Eurovision 2021: Η δικαίωση του Damiano και η απίστευτη σπόντα στην Γαλλία

Με μια λέξη τα είπε όλα

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Eurovision 2021: Η δικαίωση του Damiano και η απίστευτη σπόντα στην Γαλλία

Δικαιώθηκε τελικά ο Ιταλός τραγουδιστής Damiano David, καθώς μετά τις τοξικολογικές εξετάσεις που έκανε αποδείχτηκε πως δεν έχει κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών, όπως σχόλια τον ήθελαν να έκανε στο Green Room της Eurovision 2021, λίγο πριν αναδειχτούν μεγάλοι νικητές οι Maneskin.

«Μετά από ισχυρισμούς για χρήση ναρκωτικών στο Green Room κατά τον Μεγάλο Τελικό της Eurovision το Σάββατο 22 Μαΐου, η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU), όπως της ζητήθηκε από την Ιταλική Αποστολή, διενήργησε επισταμένη έρευνα των γεγονότων, συμπεριλαμβανομένων και ελέγχων όλων των διαθέσιμων βίντεο. Νωρίτερα σήμερα, ο επικεφαλής τραγουδιστής των Måneskin υπεβλήθη εθελοντικά σε τεστ για την παρουσία ναρκωτικών ουσιών, το οποίο είχε αρνητικό αποτέλεσμα και το οποίο έλεγξε και η EBU. Καμία χρήση ναρκωτικών δεν έγινε στο Green Room και θεωρούμε ότι το θέμα έκλεισε. Είμαστε ενοχλημένοι διότι ανακριβείς ισχυρισμοί που οδήγησαν σε fake news επισκίασαν το πνεύμα και το αποτέλεσμα του διαγωνισμού και άδικα επηρέασαν το συγκρότημα.

Θέλουμε να συγχαρούμε για άλλη μια φορά τους Måneskin και να τους ευχηθούμε να έχουν τεράστια επιτυχία. Ανυπομονούμε να εργαστούμε με το ιταλικό μέλος μας, τη RAI, για να δημιουργήσουμε μια φαντασμαγορική Eurovision του χρόνου στην Ιταλία», γράφει η ανακοίνωση του μουσικού διαγωνισμού μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Η ανακοίνωση του Damiano και η σπόντα στην Γαλλία

Επειδή ειπώθηκε πως η Γαλλία υποκίνησε το όλο θέμα, επειδή κατέλαβε την δεύτερη θέση στην Eurovision 2021 και με αυτό τον τρόπο - δηλαδή αν όντως είχε κάνει χρήση ναρκωτικών - θα ακυρωνόταν η νίκη της Ιταλίας και τελικά η Γαλλίδα τραγουδίστριας θα έπαιρνε το βραβείο, ο Damiano μέσα από το λογαριασμό του στο Instagram πέταξε την σπόντα του.

Συγκεκριμένα, δημοσίευσε την ανακοίνωση του διαγωνισμού και έγραψε «Voilla», τον τίτλο του τραγουδιού της Γαλλικής συμμετοχής.

Eurovision 2021 Damiano ναρκωτικά

Είδαν την αποθέωση οι Maneskin στο αεροδρόμιο της Ρώμης

Το συγκρότημα Maneski κατάφερε να κερδίσει τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision και να αποσπάσει τη μεγαλύτερη βαθμολογία από το κοινό, παρόλο που δεν ήταν η αγαπημένη χώρα των κριτών. Ωστόσο, με την νίκη τους είδαν την αποθέωση και από social media, αλλά και από την Ιταλία.

Όταν επέστρεψαν στην χώρα τους, στο αεροδρόμιο της Ρώμης έγινε χαμός από τον κόσμο που πήγε να τους υποδεχτεί αλλά και από τις κάμερες με τους δημοσιογράφους.

Να σημειώσουμε παρόλο που βγήκε η φήμη πως έκανε χρήση να ναρκωτικών ο frontman του συγκροτήματος, τίποτα από όλα αυτά δεν ένοιαξε το κοινό να πάει να τους δει.