Άρια Αγάτσα - 2night show: «Άκουγα συνέχεια “τι δουλειά έχει αυτή εδώ; Δεν πάει να πλύνει κανένα πιάτο;”»

Οι δυσκολίες που αντιμετώπισε προκειμένου να γίνει αποδεκτή στον ανδροκρατούμενο χώρο της.

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Άρια Αγάτσα - 2night show: «Άκουγα συνέχεια “τι δουλειά έχει αυτή εδώ; Δεν πάει να πλύνει κανένα πιάτο;”»

Το βράδυ της Τετάρτης, η Άρια Αγάτσα βρέθηκε καλεσμένη στο the2night show και αποκάλυψε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου τα πάντα.

Η επιτυχημένη αθλητικογράφος και βουλευτής αναφερθήκε κυρίως στις δυσκολίες προκειμένου να γίνει αποδεκτή στον ανδροκρατούμενο χώρο της.

Οι δηλώσεις της Άριας Αγάτσα

«Ήμουν από τις πρώτες γυναίκες που ασχολήθηκαν με το αθλητικό ρεπορτάζ. Άκουγα συνέχεια “τι δουλειά έχει αυτή εδώ; Δεν πάει να πλύνει κανένα πιάτο;”. Ασχολήθηκα με το αθλητικό ρεπορτάζ γιατί καταρχήν ήμουν αθλήτρια. Στην αρχή της καριέρας μου είχαν μια δυσπιστία για το τι ξέρω.

Δούλευα διπλά και τριπλά για να βρω τα πατήματά μου. Στην αρχή μου έδιναν να πηγαίνω στα γήπεδα μέχρι που είπα να πάω να πάρω συνεντεύξεις. Πήρα από τον Σαραβάκο που μιλούσε δύσκολα, από τον Στέλιο Μανωλά που μιλούσε ακόμα πιο δύσκολα και έγιναν πρωτοσέλιδα. Έκλεινα τα αυτιά μου και κοιτούσα μπροστά στις δύσκολες καταστάσεις. Έχω νιώσει αρκετές φορές ότι ίσως δεν αντέχω να συνεχίσω.

Η πολιτική μπήκε στη ζωή μου γιατί μεγάλωσα σε ένα σπίτι που όλοι προσέφεραν στα κοινά άδολα. Εξελέγην βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2009. Εκείνη την εποχή έγινε ένας τεκτονικός σεισμός στην πολιτική στην Ελλάδα. Δεν μετακινήθηκα εγώ.Θεώρησα ότι μπορούσα να εκφραστώ με μία άλλη συνθήκη. Τότε ξένισε. Εξάντλησα και την τελευταία μέρα της θητείας μου ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μετά αξιοποίησα μια πρόταση που μου έγινε και πήγα στη ΝΔ. Δεν μετάνιωσα. Στην παρούσα φάση είμαι εκλεγμένη στην ΕΣΗΕΑ και έχω βρει εκεί έναν δρόμο να εκφράζομαι» είπε ως αντιπρόεδρος του οργάνου των Συντακτών.

Η Άρια Αγάτσα ανέφερε και τα 3 πιο σημαντικά προβλήματα για τους δημοσιογράφους: «Η ανεργία. Με τον κορονοϊό τα πράγματα έγιναν δύσκολα ειδικά στις αθλητικές εφημερίδες. Δεύτερον, υπάρχει ένα θέμα αναξιοπιστίας προς τον ρόλο των δημοσιογράφων και είναι άδικο. Λίγοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους και δεν επιτρέπεται να αμαυρώνουν τον χώρο. Το τρίτο είναι οι συνθήκες εργασίας που σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι αυτές που πρέπει για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους οι συνάδελφοι.

Έχουμε πάρα πολλά κρούσματα γιατί οι δημοσιογράφοι βγαίνουν έξω για το ρεπορτάζ όμως στάθηκαν όρθιοι. Ο δημοσιογράφος πρέπει να φροντίζει να μην γνωρίζει ο κόσμος τι ομάδα είναι. Γίνεται μια πάρα πολύ σοβαρή προσπάθεια στην ΕΡΤ, βλέπουμε πολύ ωραίες σειρές και εκπομπές. Η ΕΡΤ με τον καλύτερο τρόπο μπορεί να υποστηρίξει πολύ μεγάλα γεγονότα όπως τους Ολυμπιακούς. Δεν πρέπει το πρώτο πράγμα που κοιτάμε να είναι η τηλεθέαση».

Χθεσινή καλεσμένη του Γρηγόρη Αρναούτογλου ήταν και η ταλαντούχα Τάνια Μπρεάζου!

Λίγα λόγια για την Άρια Αγάτσα

Η Αριάδνη (Άρια) Αγάτσα γεννήθηκε στη Θήβα την 1η Νοεμβρίου 1967.

Τελείωσε το 2ο Δημοτικό και το 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο Θηβών. Είναι μητέρα ενός 11χρονου αγοριού του Γιώργου-Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου. Ο πατέρας της Αριστείδης Αγάτσας έχει διατελέσει επί 16 συναπτά έτη πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου της Θήβας ενώ έχει διατελέσει πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας ΚΑΔΜΟΣ, όταν αγωνιζόταν στη Β΄Εθνική κατηγορία.

Διακρίθηκε στο στίβο σε δρόμους ταχύτητος με την ομάδα ΚΑΔΜΟΥ ΘΗΒΩΝ ενώ αγωνίστηκε και στην ομάδα μπάσκετ του ίδιου συλλόγου, απ’ όπου πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό.

Εισήχθη στη Νοσηλευτική Πατρών ωστόσο προτιμώντας να ακολουθήσει τη δημοσιογραφία σπούδασε στο «Εργαστήρι δημοσιογραφίας». Σήμερα φοιτά στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Κύπρου «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό».