Μανώλης Παπουτσάκης: Έκανε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και αποκάλυψε τις παρενέργειες

«Με ξάπλωσε για τα καλά δύο μέρες στο κρεβάτι»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Μανώλης Παπουτσάκης: Έκανε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και αποκάλυψε τις παρενέργειες

Στο κλαμπ των εμβολιασμένων μπήκε και ο Μανώλης Παπουτσάκης, ο γνωστός σεφ που πριν λίγο καιρό τον είδαμε να είναι καλεσμένος στην δοκιμασία αποχώρησης του MasterChef, στην οποία έφυγε ο Τζιοβάνι.

Ο επιτυχημένος σεφ επισκέφθηκε λοιπόν το εμβολιαστικό κέντρο της περιοχής του και έκανε το εμβόλιο της Astra Zeneca, προκειμένου να προστατεύσει και τον εαυτό του και τους γύρω του.

Ο ίδιος μοιράστηκε το γεγονός αυτό με τους διαδικτυακούς του φίλους δημοσιεύοντας ένα κείμενο, μέσα στο οποίο αποκαλύπτει και τις παρενέργειες που είχε το εμβόλιο, καθώς έμεινε δυο μέρες στο κρεβάτι με υψηλό πυρετό.

Η ανάρτηση του Μανώλη Παπουτσάκη

«Τι παράξενο και κωμικό συχνά παιχνίδι που σκαρώνουν οι συνειρμοί. Το μυαλό μας πάει κι έρχεται μέσα στο τσάκισμα της στιγμής σε ετερόκλητους χρονικά και χωρικά τόπους, χωρίς κανόνες και λογική και δίχως αυστηρές αλληλουχίες παρά μόνο με αφορμή την εικόνα, τη λέξη, τη στιγμή και πιάνεται πάνω τους, όπως το ρούχο σε μια ακίδα, τραβιέται και σκίζεται και από ‘κει η κλωστή που περισσεύει, πιάνεται αλλού πάλι ή αφήνει το σημάδι της για να αναπάρει μια νέα σκέψη.

Έτσι σκεφτόμουν το εμβόλιο που με ξάπλωσε για τα καλά δύο μέρες στο κρεβάτι, το Astra Zeneca της Οξφόρδης, και ενώ ψέλιζα μέσα στην παραζάλη και το τρέμουλο του πυρετού μου “Βρε τι μου ‘κανε η Οξφόρδη” πήγε το πυρωμένο μου μυαλό στις αμέτρητες ώρες που πέρασα πάνω στις εκδόσεις αυτές και με πόση λαχτάρα δεν μελετούσα, έψαχνα, προσπαθούσα να κατανοήσω τον μεγαλοφυή Πλάτωνα και τον σπουδαίο Σωκράτη του.

Ύστερα, μέσα στην ίδια παραζάλη, αναρωτήθηκα τι μου χάρισε ο Σωκράτης και η φιλοσοφία, αυτή η παλιά αγαπημένη που δεν λησμόνησα ποτέ. Και εκεί, βράζοντας κοντά στους 40 βαθμούς, βυθισμένος σε ένα γλυκό λήθαργο και απαλλαγμένος πια από το βασανιστικό τρέμουλο, τον είδα να εμφανίζεται μπροστά μου τον γέρο Σωκράτη και μου είπε: “Φίλτατε, η φιλοσοφία δεν σε πρόδωσε ποτέ, οι εκδόσεις της Οξφόρδης επίσης, ε, το ίδιο να περιμένεις και από το εμβόλιό της”.

Και αφού μου το είπε ο ίδιος ο Σωκράτης, ε, ησύχασα και ‘γω και παραδόθηκα γαλήνιος σε έναν βαθύ λήθαργο».

Τι παράξενο και κωμικό συχνά παιχνίδι που σκαρώνουν οι συνειρμοί. Το μυαλό μας πάει κι έρχεται μέσα στο τσάκισμα της...

Posted by Manolis Papoutsakis on Wednesday, May 26, 2021

Λίγα λόγια για τον σεφ Μανώλη Παπουτσάκη

Μεγάλωσε στην Κίσαμο Χανίων και εκεί έλαβε τη βασική σχολική του εκπαίδευση. Πέτυχε στο Πανεπιστήμιο του Ρεθύμνου και πήρε το πτυχίο του από τη Φιλοσοφική Σχολή.

Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές με αντικείμενο την αρχαία ελληνική φιλοσοφία στο Ρέθυμνο και για ένα εξάμηνο βρέθηκε στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου της Σκωτίας ως μεταπτυχιακός φοιτητής. Μετακόμισε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την εκπόνηση της διδακτορικής του διατριβής πάνω στον Πλάτωνα. Στο Ρέθυμνο εργάστηκε ταυτόχρονα με τις σπουδές του για αρκετά χρόνια ως φιλόλογος στον ιδιωτικό τομέα.

Στο στρατό έλαβε τη βασική του εκπαίδευση ως μάγειρας και από τότε και μετά συνειδητοποίησε και αποφάσισε ότι η μαγειρική θα γινόταν το επάγγελμά του και η φιλοσοφία το χόμπι του.

Στη Θεσσαλονίκη ανδρώθηκε μαγειρικά μέσα στην κουζίνα κρητικού εστιατορίου και αφού πέρασε από τις κουζίνες άλλων εστιατορίων, αποφάσισε να ανοίξει το δικό του Κρητικό εστιατόριο, το «Χαρούπι», του οποίου είναι και ο σεφ. Το εστιατόριο έχει ήδη διακριθεί και έχει δώσει μια νέα δυναμική ανανέωσης στην παραδοσιακή κρητική κουζίνα.

Ο Μανώλης Παπουτσάκης είναι τακτικό μέλο